Sesongstartens oppsummering

 

Etter seks strålende kamper er det på tide å gjøre opp en liten oppsummering av spillerens innsats hittil. Karakterene ved siden av spillerne er gjennomsnittskarakteren spilleren har fått gjennom våres spillervurderinger denne sesongen. Kun spillere med 3 kamper eller mer har blitt vurdert.

 

Morgan De Sanctis: 6,42Parma FC v AS Roma - Serie A

6 kamper- 540 minutter- 1 innsluppet

Spillervurderinger: 6 – 6 -7 – 7 – 6,5

Har generelt hatt lite å gjøre i sesongstarten, men har tatt det meste som har nærmet seg mål. I følge Opta har De Sanctis den høyeste redningsprosenten av samtlige keepere i Europas fem største ligaer  med 90,1 % (min. 5 kamper). Målet som gikk inn var i bortekampen mot Parma noe keeperen absolutt ikke kunne klandres for. Har virket som en leder i de bakerste rekker og skal ha sin del av æren for at han har så og si har vært arbeidsledig gjennom de seks første kampene.

Maicon: 6,8

5 kamper – 395 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7 – 7 – 6,5 -7,5 – 6 – N/A

Det var utrolig deilig å se Maicon i åpningskampen mot Livorno og terroriserte venstresiden til Livorno med gode offensive løp og innlegg, ble naturlig nok kåret til banens beste. Bidro til å få hull på Verona-byllen i den andre kampen da hans innlegg ble omgjort til selvmål. Har virket som en utrolig ressurs på høyrebacken og veldig rutinert i spillet.  Ble dessverre skadet under bortekampen mot Sampdoria og gikk glipp av søndagens slakt av Bologna, men er ventet tilbake på banen til Napoli-kampen den 19. oktober (hvis den blir spilt).

Mehdi Benatia: 7,17

6 kamper – 540 minutter – 2 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6 – 8 – 7 – 8 – 7,5

En av sesongens store profiler og har sammen med resten av forsvarsrekken dannet Europas tetteste forsvar. Har vært en utrolig bauta og ekstrem i luftrommet. Har fått et utrolig godt samarbeid med midtstoppermakker Leandro Castan, og det virker som de to har spilt sammen hele livet. Står fram som en leder sammen med De Sanctis og viser flere ganger fram styrken i spillestilen, noe som motstandernes angripere har fått erfare .Har blitt kåret til banens beste i to kamper og har bidratt med to fantastiske scoringer i de to siste kampene. benatia bologna

Leandro Castan: 6,83

6 kamper – 540 minutter – 0 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6,5 – 6 – 7,5 – 7 – 7,5

Har som tidligere nevnt hatt et veldig godt samarbeid med Benatia i midtforsvare og har sammen med sin makker sørget for at De Sanctis har fått lite å gjøre. Virker å ha fått mer selvtillit denne sesongen, noe som synes i kampene. Åpnet sesongen med en vanvittig langpasning til Florenzi som satte spikeren i kisten i Livorno. Etter en litt svak prestasjon i Parma hadde brasilianeren en enorm kamp (sammen med flere) i derbyet og sto fram som en av banens giganter. Leverer stort sett på det jevne og har ikke hatt de store ekstremprestasjonene som Benatia, noe som synes å ha gitt utslag på vurderingene.

Federico Balzaretti: 6,08balzarettigol

6 kamper – 540 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 6 – 3,5 – 7,5 – 6,5 – 7,5

Sesongen startet som vi fryktet for Balzaretti og var på det samme svake nivået som fjorårssesongen. Stressende driblinger og håpløse innlegg var synonymt med Balzaretti de første 3,5 kampene. Etter den fantastiske scoringen i derbyet og feiringen i etterkant var selvtilliten tilbake på venstrebacken. Det virket som om hele Colosseum datt av skuldrene og kampene i etterkant var på det nivået vi forventet da han ble hentet sommeren 2012. Gjennomsnittvurderingen bærer preg av katastrofekampen i Parma, men fortsetter formen går Balzaretti en lysere tid i møte når vi gjør opp status for oktober.

Daniele De Rossi: 7, 17

6 kamper – 540 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7 – 7,5 – 7 – 7 – 7 – 7,5

Gud og deilig det er å se den virkelige Daniele De Rossi igjen. Fjorårssesongen var ikke imponerende av De Rossi, men med privatlivet på plass igjen har De Rossi begynt å levere på banen som vi har pleid å se han. Er et solid anker på midten og lager en mur foran Benatia og  Castan. Har en ekstremt høy pasningstreffsikkerhet (90,4%) og styrer det meste av det oppbyggende spillet. Taklingen på overtid i derbyet var matchvinneravgjørende og var en takling kun De Rossi på sitt beste kunne gjøre uten at det resulterte i straffe.

Miralem Pjanic: 6,83

6 kamper – 510 minutter – 1 mål – 3 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 7 – 7,5 – 6,5 – 6,5 – 8

Den lille tekniske bosnieren scoret muligens årets mål med chippen mot Verona, og har storspilt i flere av sesongens kamper. Har dog hatt en liten tendens til å forsvinne i kamper hvor laget ikke er like dominerende. Stråler dermed i overtallspill med lekre pasninger og er en viktig bidragsyter i det sjanseskapende spillet. Har notert seg for hele tre assist hittil, og det tar nok ikke lang tid før han er på høyde med fjorårets tørre fakta (6 assist).

Kevin Strootman: 6,8

5 kamper – 424 minutter – 1 mål – 3 assist

Spillervurderinger: N/A – 6,5 – 8 – 6,5 – 6,5 – 6,5 

Har gjort mye av grovarbeidet på midten og blir muligens litt for lite satt pris på av det. Har likevel gjort sakene sine bra siden ankomsten fra PSV i sommer og virker å ha pondusen og råskapen Roma trenger på midten. Fikk sin scoring på straffe i bortekampen mot Parma, en kamp han dominerte og var hans klart beste i Roma-drakten hittil. Føler vi ennå ikke har sett det beste fra nederlenderen.

Marquinho: 5,67

3 kamper – 103 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – N/A – 6 – N/A – 5 – N/A

Marquinho har siden ankomsten vært en litt merkelig spiller å forstå seg på. Har puttet ett mål i ny og ne etter å ha blitt byttet inn og har hatt en tendens til å bli byttet inn like før laget har scoret uten å være delaktig i målet. Hittil denne sesongen har brasilianeren vært anonym og lite delaktig. Fikk sjansen fra start mot Sampdoria, men leverte ingen god kamp. Passer best som stallfyll og komme inn i kamper for å dukke opp foran mål fra sin midtbane/ving posisjon.

Alessandro Florenzi: 6,5Italy Soccer Serie A

6 kamper – 326 minutter – 3 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6,5 – 7 – 5,5 – N/A – 7

Selv om han allerede har scoret like mye på seks kamper denne sesongen som han gjorde på fjorårets 36 har ikke Florenzi imponert så mye som scoringsraten tilsier. Mye sjansesløsing og håpløse taktiske vurderinger gjør at hans vurderinger er litt lave. Vil mye og skal ha skryt for det, men det er ikke alltid resultatet har blitt vellykket. Muligens tar det litt tid for Florenzi å omstille seg den offensive ving-rollen som han kun spilte noen få kamper i forrige sesong. Har uten tvil et stort potensiale og fortsetter hans scoringsraten så skal vi være veldig fornøyd med Florenzis sesong!

Gervinho: 6,83

6 kamper – 402 minutter – 3 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 6,5 – 6,5 – 7 – 7,5 – 8

Gervinho har blitt bare bedre og bedre som sesongen har gått (som en kan se på spillervurderingene). Rudi Garcia har helt klart en helt egen magi over Gervinho, en magi Arsene Wenger ikke hadde. Startet sesongen famlende og det kunne virke som om selvtilliten ikke var på topp etter oppholdet i Arsenal. Gervinho har hatt en stigende formkurve og scoret hele tre mål forrige uke. Krydrer angrepet med en ekstrem toppfart og god ballkontroll. Har en følelse at vi kommer til å rive oss mye i håret over over Gervinho denne sesongen, men at vi kommer til å juble høylytt mer.

Adem Ljajic: 6,63

4 kamper – 156 minutter – 3 mål – 0 assist

Spillervurderinger: N/A – 7 – 5,5 – 7 – N/A – 7

Superreserven Ljajic har vært god de gangene han har startet på benken og har scoret i samtlige kamper han har kommet inn. Virker som en bra tilvekst til angrepet, men har fortsatt et lite stykke å gå før han når sin forgjenger Lamela. Er veldig delaktig i spillet og det føles som om vi har sett mer til Ljajic enn de 156 minuttene han faktisk har vært på banen. Har vist frem sin gode skuddfot flere ganger og virker foreløpig som den ultimate reserven til den av Florenzi og Gervinho som ikke har dagen.

Francesco Totti: 7, 08

6 kamper – 464 minutter – 1 mål – 6 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 7,5 – 7,5 – 7 – 6,5 – 7,5 

Herre Jesus for en statistikk for en 37-åring! 6 målgivende pasninger på like mange kamper er det bare å bøye seg i støvet for. Til ingens overraskelse er Totti den ledende delen av hele  Romas offensive spill. Kapteinen strør om seg med nøkkelpasninger og lekre  hælpasninger. Spiller med en ro og en aura andre fotballspillere bare kan drømme om. Skal en sette fingeren på noe så kan det virke som om skuddfoten ikke er på topp lengre og vi håper at den finstilles snart. For å se kapteinen score er det vakreste som finnes.

totti 2013

Marco Borriello: 6,33

5 kamper – 169 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – N/A – 6,5 – N/A – 6 – N/A

Vi har prøvd å bli kvitt Borriello uten hell, og det oser dermed stor respekt av at Borriello faktisk prøver å bidra. Jobber hardt når han får sjansen, men har vært uheldig/udyktig foran motstanderens mål hittil. Fortsetter han med like stor innsats og vilje i de kampene han får sjansen vil vi nok snart se Borriello juble for scoring igjen (i Roma-drakt).

Rudi Garcia: 7,25

Trenervurdering: 7 – 7 – 7,5 – 8 – 6 – 8

Ingen andre trenere igjennom klubbens 86 år lange historie har greid kunststykket Rudi Garcia har greid. 6 strake seire i serieåpningen har ingen andre Roma-trenere klart før. Har lært seg flytende italiensk på kort tid og virker å ha stor respekt i spillergruppen. Eneste hakepunktet en hadde ble feid til side på søndag da laget endelig greide å score i den første omgangen.

 

Topp 5 i september

1. Rudi Garcia 7,25

2. Mehdi Benatia 7,17

2. Daniele De Rossi 7,17

4. Francesco Totti 7,08

5. Gervinho 6,83

5. Leandro Castan 6,83

5. Miralem Pjanic 6,83

 

For de som vil lese den enkelete kamps spillervurderinger finner du her:

Livorno 0-2 Roma

Roma 3-0 Hellas Verona

Parma 1-3 Roma

Roma 2-0 Lazio

Sampdoria 0-2 Roma

Roma 5-0 Bologna

 

Er du enige med spillervurderingene så langt eller er vi for strenge/snille? Si din mening i kommentarfeltet!