Mens vi venter på helg

Som Roma-supporter har man etterhvert ikke blitt direkte bortskjemt med kamper i midtuken de siste årene, så forrige ukes onsdagskamp mot Sampdoria var utrolig velkommen. Men det er noe i luften om dagen som gjør at ventetiden mellom hver kamp virker ekstra lang, enten det er 3, 6, 7 eller 8 dager det gjelder. Er det Gervinhos nærmest sjokkerende gode formkurve? Er det Balzarettis nye, inspirerte, post-derbymål vesen? Er det Boriellos nye bart? Er det kanskje at samtlige spillere i den meget imponerende midtbanetrioen ser ut til å få til omtrent alt de prøver på både offensivt og defensivt, eller kanskje er det Ljajic og Tottis raske småspill som ialllfall minner undertegnede om ting vi ikke har sett siden en viss rebelsk klubbnomade ved fornavn Antonio dro fra klubben vinteren 2006.  Det hele blir kanskje for mye å velge, spesielt for supportere hvis klubb alltid hatt enten noe fint eller unikt å vise til, men sjelden har hatt noe fra alle deler av spillet å skryte av på samme tid.

Ikke hjelper det på ventetiden at neste kamp er mot klubben som virkelig var Romas nemesis i årene etter Calciopoli, og som i likhet med Roma ser ut til å ha en fått en (kanskje ikke like, men det får da være grenser) fersk start med en ny, dyktig trener med et entusiastisk lag, som har imponert både offensivt og defensivt hittil denne sesongen.

De siste sesongene har vært preget av et Giallorossi som har klart å slå de beste lagene i serien, på et eller annet vis å vinne noen av de, på papiret, vanskeligste kampene i løpet av sesongen. I fjorårssesongen vant man for eksempel både mot Napoli og Juventus hjemme, mens vi tok 4 poeng på både Inter og Milan. På den annen side gikk man på smeller mot kamper man objektivt sett skal vinne, som for eksempel hjemmetap mot Bologna,  Chievo og Cagliari.

Det interessante i år er at vi mot antatt dårligere motstand har vært suverene. Mot Lazio var vi også langt bedre, men en Klose i toppform kunne ha gjort ting langt vanskeligere for et Roma som var nervøse i begynnelsen av kampen. Lørdag blir med andre ord ulidelig spennende, og selv om Maicon dessverre ikke vil få muligheten til å bli med å være spillende gjest på sin gamle hjemmebane, men hans greske erstatter har tidligere vist prov på målfarlighet på San Siro.

Følg med i løpet av morgendagen for en mer detaljer om selve kampen. Daje!