Roma møter Inter

Lørdag kveld er det duket for en skikkelig godbit når Roma reiser til Milano for å møter Walter Mazzaris Inter.

Som vi alle vet har våre gutter i giallorossi fått en aldeles utmerket start på sesongen med seier i samtlige seks kamper og kun ett baklengsmål. Nå venter et helt annet Inter-lag enn det vi så i fjor på motsatt banehalvdel.

Mazzaris inntog i klubben ser ut til å ha fått den tidligere trippelmesteren tilbake på rett spor. Han har fått Ricky Alvarez og den tidligere utskjelte Jonathan til å fremstå som fotballspillere. Nerazzuri ligger på en foreløpig 4. plass på tabellen etter seire mot Genoa, Catania, Sassuolo og Fiorentina, samt uavgjort mot Juventus og Cagliari.

Til stor frustrasjon for norske interisti har stortalentet Mateo Kovacic stort sett startet på benken så lang, dog slet den unge kroaten med en skade tidlig i sesongen. Vi husker fra Mazzaris tid i Napoli at han sjeldent var villig til å slippe unge krefter til, men at han kommer til å overse et så stort talent som Kovacic er neppe særlig sannsynlig. Kanskje er kroaten med for start når hans Inter tar i mot Roma. Som de fleste vet er dessverre hedersmannen Javier Zanetti fortsatt ute med skade og dermed får vi ikke det gigantiske kapteinsmøtet både Totti og Zanetti hadde fortjent. At Christian Chivu ikke er med kommer neppe til å stjele spaltemeter. Høyrebacken Jonathan, som opplever en renessanse som fotballspiller denne høsten er tvilsom og blir i så fall erstattet med Alvaro Pereira. Mannen som faktisk alltid leverer, Rodrigo Palacio, starter trolig på topp for hjemmelaget. Men Mazzari har også annet skyts der fremme i form av primært Icardi og Milito.

 

Mange mener at dette er den første virkelige testen årets AS Roma-utgave står ovenfor. Dette stemmer til en viss grad. Hovedstadslagets primære problem de siste sesongene har dog vært å slå de mindre lagene, som nettopp Bologna og Lazio, lag de til nå har slått. Poeng har man stort sett rasket med seg fra alle de store lagene. At årets Inter-utgave er et bedre lag enn de lagene Roma så langt har beseiret er det ingen tvil om, og i så måte blir dette en skikkelig test for Rudi Garcias gutter. Det er lite som tyder på at franskmannen kommer til å gjøre noen særlige endringer i startelleveren etter overkjøringen av Bologna. Gervinho er brennhet om dagen, det samme er Il Capitano som står med seks assist på like mange kamper. Totti har også slått 27 nøkkelpasninger, neste mann på lista er Pjanic med 11…

Bakover beholdes det solide fundamentet etter at fem av seks kamper har endt med smultring for De Sanctis og co. Mehdi Benatia står bokført med 34 klareringer så langt denne sesongen og viser seg som en genistrek av et kjøp. Maicon er enda ikke klar og det er ventet at Vasilis Torosidis tar plass på høyrebacken. Grekeren sesongdebuterte mot Bologna og hadde god kontroll. Midtbanetrioen er urokkelig og det ser også ut til at Adem Ljajic må finne seg i å starte nok en kamp på benken til tross for tre mål på fire kamper.

 

INTER (3-5-1-1) Handanovic; Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus; Nagatomo, Guarin, Cambiasso, Kovacic, Pereira; Alvarez; Palacio

ROMA (4-3-3) De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti; De Rossi, Strootman, Pjanic; Florenzi, TOTTI, Gervinho

Skal Romas seiersrekke fortsette, eller vil også ubeseirede Inter sette en stopper for den største romerske dominans siden keiser Augustus kom til makten?

 Svaret får du på Canal9 fra klokken 20.40 lørdag kveld.

Daje!