Inter 0-3 Roma: Drømmestarten fortsetter!

Etter seks strake seire var Inter kanskje den store lakmustesten på hvor Roma faktisk står denne sesongen. I likhet med Roma har Inter blitt løftet opp av en ny manager, og i likhet med Roma har de fått en fin start på sesongen. Dette var den store lakmustesten. En bekreftelse eller en avkreftelse. Noe skulle vi få ut av denne kvelden.

Etter 3-0 er det vanskelig å si noe annet enn at dette var en bekreftelse. En bekreftelse på at Roma anno 2013 har et bunnsolid mannskap med en minst like bunnsolid kampplan.

Ingen lesere vil bli sjokkert over å høre at Inter åpnet denne kampen best. Slik har det nemlig vært ved en rekke anledninger denne sesongen. Nærmest kom de da Taider sendte av et skudd fra 18 meter, som Morgan De Sanctis på trygt og godt vis fanget i sine trygge (!) hender.

Etter et kvarter med mer eller mindre uavbrutt offensiv fra Inter klarte Ranocchia å søle bort ballen. Få sekunder senere lå den like foran Totti, som på utsøkt vis hamret ballen utagbart ned i Handanovic’ høyre hjørne. Ut av ingenting sto det plutselig 0-1 på Giuseppe Meazza.

Jubelen kunne fort stilnet da Fredy Guarin avfyrte et skudd så hardt og velplassert at det kunne blitt et av tidenes mål i Serie A. Så hardt var det faktisk. Men Roma er i flytsonen. I stedet for krysset, så smalt ballen knallhardt i innsiden av stolpen, før den deretter pakket ut. Roma beholdt ledelsen med et nødskrik.

Det begynte etterhvert å hagle med gule kort. Før 1-0 hadde Miralem Pjanic fått gult for en taktisk felling. I minuttene inn mot pause gjorde Mehdi Benatia og Leandro Castan det samme.

Så smalt det igjen. Ute til høyre dribler Gervinho seg forbi et par Inter-spillere, før Alvaro Pereira noe klønete høvler ned ivorianeren. Gult kort og straffe. Situasjonen var noe omdiskutert da fellingen skjedde mer eller mindre nøyaktig på sekstenmetersstreken, men ettersom linjen tilhører straffefeltet var det trolig riktig avgjørelse av dommerkvintetten.

2-0 Totti.

Inter føler seg noe urettferdig behandlet (av universet), og forsøker desperat å redusere før pause. I stedet er det Roma som slår om på kontring og på kanten av sekstenmeteren står Alessandro Florenzi. Romeren hamrer ballen ned i hjørnet og utrolig nok står det 3-0 til pause.

Like etter pause gjør Roma nesten 4-0. En smart lobb inn i sekstenmeteren finner Florenzi, som på Totti-vis (husker dere Milan-kampen for noen år tilbake?) prøver på en slags halv-brasse. Skuddet er dessverre ikke godt nok plassert, og Handanovic får med nød og neppe labben på ballen.

Inter flytter flere og flere spillere frem i et forsøk på å redusere, men det munner ikke ut i de helt store sjansene. Nærmest kommer Andrea Ranocchia når han går opp i hodeduell med Morgan De Sanctis. Ballen havner i mål, men målet annulleres ettersom Morgan hadde ballen i fast grep.

Mot slutten oppstår det store luker fremover på banen. Gervinho kommer alene med Handanovic, som igjen klarer å få en hånd på ballen og avklare. Federico Balzaretti høvler ned Alvarez og får sitt andre gule for kvelden. Innbytter Dodô kommer til linjen og finner Rodrigo Taddei, som søler bort sjansen ved å gi den til Marquinho i stedet for Torosidis.

Kampen ebber ut i 3-0, og Romas smått utrolige sesongstart fortsetter på riktig spor. Roma står nå med 7 strake, full uttelling og en målforskjell på vanvittige 20-1. Buona sera, fratelli Romanisti!

Kampfakta:
Inter 0-3 Roma
Mål: Totti (18), Totti (40, straffe), Florenzi 44
Gule kort: Juan og Alvaro Pereira (Inter). Pjanic, Benatia, Castan, De Sanctis, Taddei (Roma)
Rødt kort: Balzaretti (Roma, to gule)