Inter 0-3 Roma: Spillervurderinger

Roma fortsetter seiersmarsjen og det hele blir bare mer og mer imponerende. Fra helg til helg er det også stadig nye navn som fremhever seg, mens andre bare nekter å forsvinne. Kevin Strootman gjorde sin beste Roma-kamp, mens Francesco Totti fortsatte på samme vis: ustoppelig.

Morgan De Sanctis – 7,5
Det må være en slitsom affære å ligge bakerst i et lag som til stadighet spilles så lavt som det Roma gjør i kveld. For midt i seiersrusen må vi erkjenne at det noen ganger ble litt i overkant lett å slå innlegg mot Inters spisser. Morgan gjør sin beste kamp for Roma. Står frem med sikre hender og en lederstil som smitter inn i hele sentrallinjen.

Vasilis Torosidis – 7,5
Greske Torosidis gjør sin andre kamp for sesongen i Maicons skadefravær. Leverer en solid forestilling, i det som må sies å være en vrien rolle når man møter et Mazzarri-lag. Blir nemlig utsatt for et konstant trykk fra Nagatomo og en frittgående Alvarez, men løser det hele på en grei måte.

Mehdi Benatia – 7,5
Man går nesten tom for adjektiver i fortellingen om Mehdi Benatia. I kveld slet han tidvis mye med å kontrollere bevegelsene til Palacio og Alvarez (det resulterte i et gult kort), men spilles god når Inter slår om til desperate innlegg. Header bort uttallige innlegg og fremstår igjen som en vinnende type i Romas solide forsvarssrekke.

Leandro Castan – 7,0
Sliter med de samme problemene som Benatia har, og det er ingen skam i akkurat dét. Palacio beveger seg smart og skaper mye rom, noe som i mange tilfeller kulminerer i halvveis krampaktige blokkeringer. Også Castan spilles god utover i andreomgang, men er ikke like suveren i luftrommet som sin makker.

Federico Balzaretti – 6,0
Ja, hva skal man si om Federico Balzaretti? Han er i alle fall ikke helt friskmeldt ennå. Setter inn to håpløse taklinger som belønnes med et korrekt rødt kort. Slurver for mye med ballen i beina, og noen ganger virker det som han har mer fokus på mannen bak seg, enn den han har foran seg. Mange av løpene blir derfor veldig begrenset. Du spiller for Italias beste lag, Federico. Ikke vær så redd!

Miralem Pjanic – 7,0
Klarer ikke prege kampen i så stor grad at jeg blir helt ekstatisk – til det blir Roma liggende for lavt – men her er det fine med årets utgave av Miralem Pjanic: han jobber steinhardt åkkesom. Fremstår med en helt annen vinnervilje enn det vi har sett de to foregående sesongene, og faller ikke bort selv om kampen spilles på fremmede strenger.

Daniele De Rossi – 8,0
Får den noe vanskelige oppgaven med å balansere et lag som tidvis trykkes godt tilbake av hjemmesterke Inter. Løser det godt, bortimot iskaldt. Krystallklar i posisjoneringsspillet, velorientert og går av banen uten gult kort i et oppgjør der halve Roma-laget havner i dommerens bok. Forbilledelig.

Kevin Strootman – 9,0
Det er noe «big game player» over Kevin Strootman. Hans balanserte ferdighetsregister kommer svært godt til rette i kamper der Roma må innstille seg på å måtte slite, som i kveld. For når Roma trykkes bakover, så dytter han hele laget utover. Ikke bare med sin imponerende aksjonsradius og sitt brutale taklingsspill, men kanskje særlig med sin briljante venstrefot. Spiller Roma ut av uttallige tette situasjoner og hele poenget kommer til uttrykk når han serverer Florenzi før 3-0. Ekstremt viktig i omstillingen mellom forsvar og angrep.

Alessandro Florenzi – 8,0
Vi har trukket Florenzi noe for hans sausete pasningsspill tidligere i år, men det kommer samtidig som en konsekvens av hans viktige karakteristikker. Det er nemlig hans kaotiske nærvær som gjør han så viktig for Roma. Løper der ingen andre gjør offensivt, og forsvarer der ingen andre makter defensivt. Torosidis sier takk.

Francesco Totti – 9,0
I likhet med Kevin Strootman er Totti helt avgjørende i omstillingen mellom forsvar og angrep. Uten Totti hadde Roma blitt trykket ned enda mer enn de ble i kveld. Halvveis komisk hvor presis han er i avgjørende øyeblikk, først ved 1-0, så ved 2-0. Løser opp en gedigen floke i situasjonen før 3-0. 37 år dere. 37 år.

Gervinho – 8,0
Rudi Garcia har installert Messi-software i Gervinho-hardwaren. Jeg kan ikke huske sist Roma hadde en spiller med så stor spisskompetanse 1-mot-1. Dribler bort hvem som helst denne høsten. Skaffer sin andre straffe på 7 kamper i Roma. Utgjør en konstant trussel mot Inter-forsvaret. Særdeles viktig i kontringsfasen.

Innbytter 1: Rodrigo Taddei – 6,5
Gir Romas tynne stall et ansikt. Kommer innpå i det 57.minutt for skadede Pjanic, og holder seg stort sett til de trygge valgene. Ødelegger en sjanse til 4-0 (Torosidis burde hatt ballen), men det spiller liten rolle. Greit innhopp.

Innbytter 2: Marquinho – 6,5
Poteten Marquinho hives innpå i det 85.minutt og gjør som han pleier: løpe full gass mot dødlinjen uten et overordnet mål for bevegelsen.

Innbytter 3: Dodô – N/A
Kommer innpå for Totti når Balzaretti blir utvist, og får dessverre ikke nok tid til å få en karakter. Bruker imidlertid minuttene godt og skaper nesten 4-0 med et helhjertet raid langs venstreflanken.

Rudi Garcia – 8,0
En skulle tro det var umulig å trekke Rudi etter 3-0-seier på Giuseppe Meazza, men litt ris på rumpen skal han likevel få. Etter 1-0-målet blir Roma spilt fryktelig lavt i banen og det er kun tilfeldigheter som gjør at ledelsen ikke ryker. Får egentlig ikke korrigert dette problemet ordentlig i pausen, men klarer derimot å omstille laget til en tryggere posisjon defensivt. Solide Rudi leverer igjen.