Viktige VM-kvalifiseringskamper i vente

Det er den nest siste landslagspausen før en vet hvilke lag som skal spille i Brasil-VM neste år. Italia (De Rossi, Florenzi og Balzaretti) ,Nederland (Kevin Strootman) og USA (Michael Bradley) er allerede kvalifisert for mesterskapet, mens flere av de andre Roma-spillerne går tøffe kamper i møte for å skaffe seg en billett til Brasil.

balzaretti azzurri

Italia: Daniele De Rossi, Alessandro Florenzi, Federico Balzaretti

11. okt: Danmark (B) – TV2 Sport

15. okt: Armenia (H)

Italia har allerede vunnet Gruppe B i den europeiske kvalifiseringen med 20 poeng på 8 kamper (6-2-0) og de to kampene mot henholdsvis Danmark og Armenia er betydningsløse for gli azzurri. Dog så kan Italia hjelpe Norge til play-off ved å slå Danmark som er med å kjempe om 2. plassen. (Gruppe B har den nest dårligste toeren og hvis Norge på mirakuløst vis kommer på 2. plass i sin gruppe kan Danmarks poengsum være utslagsgivende i forhold til hvem som kommer til play-off. Det er de 8. beste toerne som kommer til play-off.)

 

Daniele De Rossi og Alessandro Florenzi har vært gjengangere i uttaket til landslagssjef Cesare Prandelli den siste tiden  og det var ingen overraskelse at de to også ble med denne gangen. Dessverre ble De Rossi skadet under samlingen mandag og har returnert tilbake til Roma. Omfanget av skaden er ikke kjent, men han vil gå glipp av de to kvalifiseringskampene. Hyggelig er det da at Federico Balzaretti er tilbake i varmen etter ett års opphold fra landslaget. Backen ble vraket i fjor september og gjør nå comeback etter bra spill for Roma.

 

Bosnia: Miralem Pjanic

11. okt:  Liechtenstein (H)

14. okt: Litauen (B)

Bosnia leder Gruppe G i den europeiske kvalifiseringen før de to siste kampene på målforskjell foran Hellas. Begge lag har 19 poeng, men Bosnia har en klart bedre målforskjell enn Hellas og det blir et rotterace om den direkte plassen til neste års VM. Pjanic og co sitt første hinder er Liechtenstein som fortsatt har til gode å vinne i denne kvalifiseringen. Det lille landet har kun karret til seg to poeng og Bosnia er naturlig nok soleklare favoritter etter at de vant hele 8-1 på bortebane tidligere i kvalifiseringen. Kvalifiseringens siste kamp for Bosnia er borte mot Litauen som ligger som nummer fire med 8 poeng. I det motsatte oppgjøret i fjor vant bosnierne 3-0 etter at Pjanic satte kampens siste mål.

 

Hellas: Vasilis Torosidis

11. okt: Slovakia (H)

14. okt: Liechtenstein (B)

 

Torosidis og Hellas ligger som kjent bak Bosnia i Gruppe G og er avhengige av hjelp for å vinne gruppen. Torosidis møter Marek Hamsik og Slovakia i den første kampen som overraskende sto for Bosnia første tap under den forrige landslagspausen da de vant 1-0 på bortebane. Hellas vant oppgjøret i Slovakia 1-0 i fjor og er nødt til å vinne kampen om de skal ha en sjanse for å gå forbi Bosnia. Hellas slo også kvalifiseringens siste motstander 1-0 da grekerne dro til Vaduz og Liechtenstein forrige måned. Avgir ikke Bosnia poeng må Torosidis og Hellas ut i en play-off senere i høst.

torosidis greece

Nederland: Kevin Strootman

11. okt: Ungarn (H)

14. okt: Tyrkia (B)

7 seire, ett uavgjort og null tap holdt for Nederland til å vinne Gruppe D i den europeiske kvalifiseringen. Strootman og Nederland har dermed allerede sikret seg plass til neste års VM og går inn i to betydningløse kamper for dem selv. Likefullt kan Kevin Strootman hjelpe lagkamerat Bogdan Lobont og Romania (13 poeng) til en play-off ettersom Nederland møter Ungarn (14 poeng) og Tyrkia (13 poeng). De tre nevnte lagene kjemper om 2. plassen som Ungarn for øyeblikket innehar.

 

Romania: Bogdan Lobont

11. okt: Androrra (B)

14. okt: Estland (H)

Romania ligger foreløpig på 4. plass i Gruppe D, men er kun poenget bak Ungarn som ligger på 2.plassen som gir play-off. Lobont og co har det letteste kampprogrammet av de som kjemper om play-off og møter de to dårligste lagene i gruppen. Andorra har vært en kasteball i gruppen og tatt 0 poeng og har hele 0-24 i målforskjell. Estland tok ett overraskende poeng mot Nederland, men har slitt ellers og står kun bokført med totalt 7 poeng.

 

Elfenbenskysten: Gervinho

12. okt: Senegal (H)

(16. nov: Senegal (B))

Den lynkjappe vingen går inn i den siste runden av den afrikanske kvalifiseringen når de møter Senegal til en direkte utslagsrunde om VM-billett. Elfenbenskysten surfet igjennom det forrige gruppespillet og vant alle kampene bortsett fra når Benatias Marokko sto på motsatt side og spilte uavgjort i begge de oppgjørene. Senegal gikk også ubeseiret igjennom gruppespillet, men måtte nøye seg med 3 uavgjorte.

 

NB!

Michael Bradley ble skadet under det forrige landlagsoppdraget for USA og er enda ikke klar. Midtbanespilleren er naturlig nok ikke med når de allerede kvalifiserte amerikanerne tar fatt på sine to siste kvalifiseringskamper.

Maicon var opprinnelig tatt ut til Brasil sine treningskamper mot Sør-Korea og Zambia, men skadet han pådro seg under kampen mot Sampdoria gjør at han ikke får blitt med landslaget denne gangen.

Mehdi Benatias Marokko er slått ut av den afrikanske kvalifiseringen og spiller ingen kamper denne uken.