Adem Ljajic: «Uten Nutella og Playstation er det vanskelig å leve»

Adem Ljajic har hatt en god start på sin Roma-karriere og har scoret tre mål på fire kamper (tre innhopp) og snakket med den italienske avisen Il Tempo om hans første måneder for tabellederen.

AS Roma's Ljajic celebrates after scoring against Bologna during their Italian Serie A soccer match at the Olympic stadium in Rome

Overrasket over å ligge på første plass?

Jeg er alltid optimistisk, men skal jeg være ærlig så forventet jeg det ikke. Så langt har AS Roma vært fantastiske, men vi må fortsette å tenke fra kamp til kamp som Garcia påpeker, det er den eneste veien å gå for å vinne noe.

Tror du på Scudetto?

Jeg har sagt det siden jeg ankom klubben: det eneste laget som er sterkere enn oss er Juventus. De andre fire eller fem lagene inkludert oss kan kjempe om 2. plass.

Hva tenker du om kampen Roma-Napoli?

De er kandidater for tittelen og har internasjonale stjerner, men hvis vi spiller som i de syv første kampene vil vi slå dem helt sikkert. Vi er ikke dårligere enn dem.

I de siste kampene har du ikke spilt så mye. Tar du det tungt?

Jeg hadde noen småskader og det var grunnen til at jeg ikke spilte. Jeg er klar for Napoli.

Føler du at du er en som skal starte?

Klart. Jeg kom hit for å spille, men den som bestemmer er Garcia. Jeg har allerede scoret tre mål til tross for at jeg kun har spilt fire kamper. Det har aldri før skjedd at jeg har startet så bra.

Men hvordan skal du ta fra plassen til Gervinho og Florenzi?

Hvis de fortsetter som de har gjort kan jeg dra hjem, uten problem. Seriøst, det er hyggelig å kjempe med dem om en plass, de er veldig gode.»


Føler du at du kan erstatte Totti i midten i angrepet.

Jeg velger å ikke tenke på det, dette laget ville ikke bli det samme uten ham. Jeg ønsker at han fortsetter for nye fem år. I Firenze spilte jeg mange kamper som midtspiss selv om det ikke er min naturlige posisjon. Jeg foretrekker venstresiden.

Føler du at du blir målt opp mot Lamela?

Det er normalt, ellers hva gjør jeg her da? Men jeg bryr meg ikke om sammenligningene, vi er forskjellige. Du har ikke sett noe enda av hva jeg kan gjøre.

Hvor har du lært å ta frispark?

Jeg trente mye på det som barn i Serbia. Det var en av mine fascinasjoner, jeg prøvde alltid å gjøre som de beste spillerne. Så langt har jeg ikke tatt noen gode for AS Roma, men jeg vil snart. Vi har jo tross alt Pjanic og Totti. Når Francesco tar ballen snur vi andre oss. 

Garcia?

Da jeg hørte han snakke minnet det meg om Montella, de ser fotball på den samme måten. Garcia er en bra trener og det vises, det gjør at vi alle føler oss viktige.


Har du glemt Delio Rossi?

Ja, under kampen mellom Sampdoria og Roma så jeg han ikke. Jeg tror at en spiller i mine sko ville reagert på samme måte hvis en ble byttet ut etter en halvtime. Jeg vil ikke snakke om det lengre.

Hvilken lagkamerat har imponert deg?

Det er for enkelt å svare Totti. Mange andre har imponert meg, men hvis jeg må svare en vil jeg svare min venn (Tin) Jedvaj. Når jeg ser ting han gjør, ser det ut som meg for noen få år siden. Jeg hjelper han fordi jeg vil at han ikke skal gjøre feil. 

Med han og Pjanic har dere dannet en balkansk trio?

Normalt, vi snakker det samme språket. Jeg bryr meg ikke om det politiske. Jeg vil bli vennene dems og jeg kommer godt overens med alle: vi er et bra lag. 

Du var i nære på å signere for Milan, men nå er du her. Hvorfor?

Jeg har aldri snakket med noen om AC Milan, jeg leste det i avisene. Vi fant ingen enighet med Fiorentina og agenten sa til meg at AS Roma var blant lagene som var interesserte i meg. «La oss dra dit» var mitt svar. Jeg er veldig glad for valget, bare se på tabellen.

Agenten ville ha en utkjøpsklausul i kontrakten?

Det var en av tingene vi diskuterte med Roma. Hvis det var opp til meg ville jeg vært her i ti år.

Hva er lettest å gi slipp på: Nutella eller Playstation?

Er det ikke et tredje valg? Uten de to tingene hadde det vært vanskelig å leve. Nutellaen i Italia er for god, men jeg vil påpeke at jeg ikke spiser det hver dag!

Kan du gi et løfte? Hvis Roma vinner Scudetto vil du gi slipp på…

Umulig, jeg er nødt til å spise det. La oss si at hvis vi tar Scudetto vil Playstation være skrudd av for en måned.