Miralem Pjanic sitt Bosnia klare for VM!

Slovakia v Bosnia-Herzegovina - FIFA 2014 World Cup QualifierFor første gang i landets historie er Bosnia nå klare for VM i Brasil. I den avgjørende kampen mot Litauen spilte Miralem Pjanic hele kampen og laget dro til slutt i land en sterk 1-0 seier etter scoring av Vedad Ibisevic. Bosnia vant dermed Gruppe G på målforskjell foran Hellas og Pjanic føyer seg dermed inn i rekken av Roma-spillere som allerede er klare for VM neste år: Italia (De Rossi, Florenzi, Balzaretti, Totti?), Nederland (Strootman), USA (Michael Bradley) og Brasil (Maicon?, Castan?)

 

Det er dog flere Roma-spillere som kan komme seg VM:

 

Bogdan Lobont satt på benken under hele kampen da Romania klatret seg opp til 2. plass i gruppe D da de slo Estland 2-0 tirsdag kveld. Romania skal dermed ut play-off den 15. og 19. november.

En av motstanderne til Lobont i play-off kan bli Vasilis Torosidis som måtte ta til takke med 2. plass bak Bosnia i Gruppe G. Torosidis satt på benken under hele kampen da hans landsmenn slo Liechtenstein 2-0.

Gervinho spiller sitt avgjørende returoppgjør mot Senegal 16. november. Den første kampen ble spilt på lørdag da Elfenbenkysten vant 3-1 og Gervinho noterte seg for scoring, assist og skaffet straffespark.

 

Noen av de  allerede kvalifiserte landslagspillerne var også i aksjon idag:

Alessandro Florenzi scoret sitt første A-landslagsmål for Italia da han headet inn utlikningen i den første omgangen mot Armenia. Kampen endte til slutt 2-2 etter Balotelli satte inn kampens siste mål. Florenzi ble byttet ut etter en time spill, mens Balzaretti så hele kampen fra benken etter en skuffende opptreden sist.

Kevin Strootman satt naturlig nok på benken under hele kampen mot Tyrkia ettersom nederlenderen har slitt med ankelen den siste tiden. Nederland vant kampen til slutt 2-0 i Tyrkia og gikk ubeseiret igjennom hele kvalifiseringen.