Storkamp mot Napoli

I morgen er det duket for stormøte i Serie A når Roma tar imot Napoli på Stadio Olimpico. Til stede er også en god gjeng nordmenn, som i regi av Roma Club Norvegia har tatt turen ned for å se Rudi Garcias menn prøve å forlenge seiersrekken på 7 kamper.

Roma har hatt en perfekt start på sesongen, og imponerte stort da de slo Inter hele 3-0 borte i forrige serierunde. I morgen venter Napoli, og nok en tøff kamp for Totti og kompani. Begge lagene stiller uten de store skadeproblemene, og for Romas del er både Maicon og Strootman med i troppen. Sistnevnte var noe tvilsom tidligere i uken, men er nå ventet å starte kampen i morgen kveld. For Roma vil muligens Dodo få sjansen fra start, til fordel for suspenderte Balzaretti. Rudi Garcia har sagt at han har flere muligheter i posisjonen, ettersom både Marquinho, Dodo og Torosidis kan komme inn i laget og gjøre jobben.

Napoli ligger for øyeblikket på plassen bak Roma, og vil med seier kunne innta tabelltoppen. Rafael Benitez sin nye klubb har vært skumle i angrep denne sesongen, og er det laget i Serie A som har scoret nest mest mål denne sesongen, etter Roma. Defensivt har det også fungert godt for de lyseblå, som bare har sluppet inn 4 mål sålangt. Det blir med andre ord ett oppgjør mellom de to klubbene som både har scoret mest mål og sluppet inn færrest mål hittil i sesongen.

Rudi Garcia har selv sagt før kampen i morgen at han anser Napoli som en liten favoritt før kampen. Dette er nok meget mulig en måte å skyve litt av presset over til Benitez og hans menn, ettersom det er vanskelig å se på Roma som en underdog på hjemmebane for tiden. Vinner Roma i morgen, vil laget stå med 24 poeng av 24 mulige, og fortsette å slå rekorder hva gjelder seriestart for hovedstadsklubben. Både Napoli og Juventus ligger altså to poeng bak, så det er ikke mye som skal til før tabellen forandrer seg.

For Napoli blir det sannsynligvis et gjensyn med Stadio Olimpico for Behrami, den tidligere Lazio-spilleren med den tøysete frisyren. Pandev er ventet å starte på benken, mens båtentusiasten Higuain starter på topp. Callejon og Insigne vil sannsynligvis også starte for Napoli, sistnevnte en meget spennende spiller som har fått tillit etter at Mazzari forlot klubben etter forrige sesong.

For Roma vil nok Pjanic og Strootman begge være i perlehumør etter deres vellykkede landslagsavbrekk. Mens Strootman scoret ett av målene da Nederland kjørte lekestue mot Ungarn, hjalp Pjanic sitt Bosnia med å kvalifisere seg til sitt første VM. Maicon er ventet å starte igjen etter sitt skadeavbrekk, mens det er vanskelig å se for seg at noen i angrepstrioen har spilt seg ut av laget. Ellers blir det selvsagt ett møte med gamle kjenninger for Romas målvakt De Sanctis, som kom fra Napoli i sommer.

Forventede lagoppstillinger:

 

AS Roma: De Sanctis – Maicon, Benatia, Castan, Dodó – Pjanic, De Rossi, Strootman – Florenzi, Totti, Gervinho

Napoli: Reina – Maggio, Albiol, Britos, Armero – Inler, Behrami – Callejon, Hamsik, Insigne – Higuain

 

 

Forza Roma!