Roma 2-0 Napoli: Åtte strake!

Store deler av denne redaksjonen, og rundt 30 medlemmer av Roma Club Norvegia, befant seg denne kvelden i Roma. Det kan de være glade for: Roma vant nemlig sin åttende strake kamp i Serie A, og har dermed en komfortabel ledelse i toppen av Serie A!

«Dette er Pjanic-hold», mumlet jeg ørlite analytisk og mest av alt godtroende. Førsteomgang var nesten ferdig og Roma var heldige som ikke lå under. Gervinho hadde nettopp galoppert forbi et par napolitanere og blitt klappet ned av Paolo Cannavaro. Det var faktisk Pjanic-hold, tenkte jeg. Lengre kom jeg ikke før ballen lå i mål.

Roma åpnet kampen best. Dette til tross for at Napoli hadde selveste Diego Maradona på tribuneplass. Roma dominerte banespillet og kom til flere halvfarligheter. Nærmest kom de da Miralem Pjanic spilte frem til Gervinho, som dessverre måkte ballen langt over og utenfor målet. I forkant hadde Totti avlevert en vanvittig hælklakk som åpnet opp forsvaret.

Dessverre ble Totti skadet like etter. Det var litt som Corsera-journalist Luca Valdiserri poengterte etter kampslutt: skaden paralyserte Roma og snudde momentum i kampen. Napoli tok over, og noen dystre minutter fulgte. Først kom Goran Pandev helt mutters alene med Morgan De Sanctis. Napolis tidligere keeper parerte glimrende, før De Rossi kom halsende og klarerte ballen fra linjen. Noen minutter nærmere pause kom også Lorenzo Insigne alene med De Sanctis. Denne gangen smalt ballen i stolpen.

Og så skulle momentum snu igjen. Fra ca 20 meter satte Miralem Pjanic sitt beste frispark hittil i Roma-karrieren, og Roma ledet 1-0. Med litt mindre flaks kunne Napoli ledet både 1- og 2-0, men slik er det kanskje å være i en historisk god flytsone.

Etter pause kom Roma ut på en helt annen måte. I stedet for et høyt press valgte de å slippe seg lavere og tette rommene. Og selv om Napoli nå kontrollerte banespillet på en helt annen måte, så ble det aldri de helt store sjansene for gjestene. Nærmest kom Marek Hamsik med et skudd fra skrått hold, som De Sanctis imidlertid hadde full kontroll på.

Da Roma for alvor så ut til å gå tom for bensin — det var mange slitne bein utover i andre omgang — kom situasjonen som spikret tre poeng for Roma. Alessandro Florenzi slo inn fra høyre, og innbytter Marco Borriello havnet i en real brytekamp med en annen innbytter, Paolo Cannavaro. Samme mann som hadde felt Gervinho like før pause. Roma fikk straffe og Cannavaro fikk sitt andre gule kort.

Pjanic spaserte rolig frem mot krittmerket. «Straffespark er ikke Pjanic-hold», sa jeg denne gangen. Feil skulle jeg ta, og bosnieren klinket ballen høyt og til høyre for Pepe Reina, som for sikkerhetsskyld gikk lavt og til venstre. 2-0, og kampen var spikret.

Resten av kampen ble en 20 minutter lang parademarsj mot Romas åttende strake seier. Kanskje var den noe heldig, og kanskje har Roma i det hele tatt vært ganske heldig denne sesongen. Jeg kan likevel ikke huske sist jeg så et Roma-lag dominere hver kamp på innsatsvilje. Det er ikke bare i logoen at Roma har ulver.