Notiser fra den evige stad

Det nærmer seg helg og på søndag skal Roma forsøke å forlenge seiersrekken på åtte kamper og tangere Juventus sin rekord fra 2005 hvor de tok full pott på de ni første serierundene (les: calciopoli). Motstander er Udinese på Stadio Firuli kl. 15.00 og kampen kommer til å bli vist på C More Live 2.

 

Mehdi Benatia tilbragte 3 år i Udinese før han ankom Roma denne sommeren og uttalte til Roma Channel at det vil bli en spesiell kamp for hans vedkommende: «Ja, jeg har så mange venner der som jeg har opplevd så mye bra med. Jeg må beklage til Udinese, men jeg må putte følelsene mine til side på søndag.»

En annen som også går en spesiell kamp i møte er Nico Lopez som ikke fikk veldig mye spilletid under tiden i Roma, men som nå er på lån hos søndagens motstander. Så langt har ikke Lopez fått mye spilletid og står kun bokført med to kamper hvor av den ene var fra benken. Til Udinese Channel la ikke Lopez skjul på at han håpet og kunne få spille mot klubben han er utlånt fra i tillegg til å score sitt første mål for Udinese.

Angående skadene til Totti og Gervinho nevnte vi på vår Facebook-side at begge to kommer til å være ute en stund. Totti er ute i en drøy måned, mens Gervinho skal etter rapportene være tilbake om to uker. Det meste ser ut til at det Borriello og Ljajic som kommer til å erstatte duoen som har produsert 6 mål og 10 assist så langt (inkl. frispark/straffer som har endt i mål).

Nevnte Borriello (som har kommet seg på twitter) ble intervjuet av Sky Sport i dag og sa at han hadde lyst til å dra tilbake til Genoa i sommer ettersom det var større sjanse for at han kunne få mer spilletid, men det var tydeligvis skjebnen som gjorde at han forble i Roma og Borriello føler seg nå som en del av laget. Mange har mislikt Borriello grunnet sin enormt høye lønn, men det ser nå ut som om at Borriello blir tilbudt en kontraktsforlengelse (det vil naturlig nok bli en stor lønnreduksjon). Borriello sa selv at det er agenten som tar av seg samtalene, men at det forhåpentligvis bli avklart snart.

Den andre erstatteren for Totti og Gervinho er Adem Ljajic som kun har startet en kamp så langt for Roma. Serberen gleder seg stort til å endelig få spille fra første minutt igjen, men uttaler at det er et stort tap for Roma at Gervinho og Totti er skadet. For to uker siden uttalte Ljajic at Juventus var det eneste laget som var sterkere enn Roma, men han har nå snudd i sin sak og mener at Roma er det sterkeste laget for øyeblikket.

For som Ljajic sier er Roma er blant de sterkeste i Europa for tiden og er nå det eneste laget som ikke har avgitt poeng i den inneværende sesongen. Ingen av de andre lagene i de fem største ligaene har heller ikke sluppet inn så lite mål som Roma (1) og kun Barcelona har scoret flere mål.

En av de som kan sørge for at den gode statistikken til Roma stoppes er  Mauro Bergonzi som skal dømme søndagens oppgjør. Bergonzi har dømt Roma 11 ganger før og har en statstikk 6-1-4. Sist Bergonzi dømte Roma var bortetapet mot Chievo forrige sesong da Pellissier ble kampens eneste målscorer i tåkehavet på Stadio Bentegodi.

En liten transfersak til slutt: Malaga skal være interessert i Rodrigo Taddei, men Rudi Garcia vil gjerne beholde brasilianeren ettersom han ikke bare er en god spiller, men også innehar gode holdninger og er viktig i garderoben melder Il Corriere dello Sport.