Sultne ulver på zebrajakt

Glasset er fylt med en blanding av Montepulciano, Primitivo og Nero d’Avola, for å gi den resterende ventetiden litt artigere substans.

 

Om ikke Via Aurelia går til Udine, har undertegnede all grunn til å tro at byen i Friuli-Venezia blir underlagt årets rike Roma-lag. Oppgjørene lagene i mellom har alltid vært noe eget, helt siden Udinese tok steget fra å være en provinsiell aktør, til å delta i det Europeiske selskap. Godt hjulpet av Alberto Zaccheroni og vår egen Luciano Spalletti (Roy Hodgson fortjener vel også en parentes).

Zebrette har hatt en irriterende tendens til å hente inn noen vanvittige talent, som etter hvert har gjort seg gjeldende på toppnivå. Dette slutter selvsagt å bli irriterende da Roma får plukke noen av fruktene til Udineses omfattende speidernettverk.

Vertene tok plassen foran Giallorossi på fjorårets tabell, uten at det er europacup på Friuli. Francesco Guidolins mannskap gikk nemlig på smell mot tjekkisk motstand, og har ikke akkurat vært så mye å skryte av i innledningen til sesongen. Men det skal merkes at de er ubeseiret på Friuli.

Mye prates og skrives om skadesituasjonen i Roma om dagen, i og med at to av de mest synlige brikkene i partiet til Garcia er ute, kan det virke forståelig. Om dette er negativt, derimot, er undertegnede veldig i tvil om. Erstatterne som Ljajic og Boriello har meget at bevise.

For å gjøre tvilerne tause kommer nok Florenzi (som etter alle solemerker kommer til å danne angrepstrio med nevnte Ljajic & Boriello) til å få mye å gjøre, da han er den mest løpssterke og kanskje hurtigste, nå som Gervinho ikke kan avlaste ham, og blir mest sannsynlig ganske avgjørende i å holde Udinese i sjakk.

I forsvar later det til at Balzaretti kommer tilbake fra avstengning, og har Maicon som kollega på motsatt side. Et hyggelig gjensyn med gamle lagkamerater blir det for Mehdi Benatia, som har vært en etterlengtet opptur i et Romaforsvar, som til tider har funnet på mange spesielle ting i årene som har gått. Med seg til å temme Pereyra og Di Natale, får marokkaneren ikke uventet støtte fra Leandro Castan.

På fredagens trening spilte De Rossi og Pjanic sammen med Michael Bradley, og man kunne derfor lett anta at Kevin Strootman skal hviles i morgendagens oppgjør, men det meldes ikke om skader, og da det virker litt grunnløst å vrake Strootman, får man bare vente å se. Undertegnedes tillit til Rudi Garcia er på ingen måte svekket, så man har ståltro på at franskmannen vet hva han holder på med.

Skal vi gi en liten ekstra oppmerksomhet til Miralem Pjanic? Ja, d synes jeg. En fantastisk uke har han hatt, etter å ha storspilt mot Napoli, samt sendt hjemlandets utvalgte til verdensmesterskapet i Brasil. ‘Lale’, som har fortid i Lyon, kan sikkert en del franske gloser hvis Garcia setter pris på. Miljeu de terrain gestionnaires er sikkert en av dem.

Glasset mitt forlanger etter hvert påfyll, og nedtellingen til i morgen kl 15:00 er for alvor i gang, og øvelse i ni-gangen er på sin plass!

Forventede lagoppstillinger:
Udinese: Kelava; Gabriel Silva, Naldo, Danilo, Heurtaux; Lazzari, Allan, Pinzi, Basta; Pereyra, Di Natale

Roma: De Sanctis; Maicon, Leandro Castan, Benatia, Balzaretti; Strootman, De Rossi, Pjanic; Ljajic, Florenzi, Boriello