Spillervurderinger Udinese

En tøff batalje som ble vunnet av kollektivet snarere enn individet, noe også de jevne vurderingene viser. Den største buketten går til en brasiliansk stopperkjempe.

 

Morgan De Sanctis- 6,5

For en deilig, deilig mann Roma har mellom stengene. Får en halv karakter ekstra for feiringen da Michael Bradley ga Roma tre nye poeng og så ut som en gal mann da han feiret sammen med supporterne da fløyta hadde gått. I selve kampen måtte han se langt etter ballen ved to anledninger, først da Muriel hamret ballen i stolpen, og så da Pereyra chippet den følsomt over en utrusende Morgan. Ellers er Romas sisteskanse trygg, og meget stor i feltet i sluttminuttene når han plukker ned Udineses høye, desperate polere inn i feltet.

Maicon- 5,0

Den brasilianske høyrebacken hang ikke med i svingene defensivt innledningsvis da Udinese, og spesielt Luis Muriel, kjørte et voldsomt tempo. Fikk da også sitt første gule da han sto bomstille da nevnte Muriel gjerne ville fremover. Er villig med offensivt, og får også mye rom, men avleveringene fant ved majoriteten av anledningene første sebra. Dog ble det noen hjørnespark av det. Kom ved én anledning fri langs dødlinja, men tuppet den i nettveggen fremfor å spille den til en ledig lagkamerat. Får korrekt sitt andre gule kort etter 66 minutter etter en hekting han burde vært altfor rutinert til å foreta. Alt i alt en svak dag på jobben for Maicon.

Mehdi Benatia- 6,5

Slet noe innledningsvis og ble dratt en del ut av posisjon som følge av at Maicon datt av Udinese-karusellen. Spiller seg etterhvert opp og finner rytmen sammen med makker Castan. Stor i klareringsspillet og i luftrommet når det drar seg til. Bunnsolid.

Leandro Castan- 7,o

Undertegnede trodde lenge at den tilnærmet episke brasseklareringen da ballen var på vei inn i mål tilhørte Benatia. Men skal man dømme av retweet-bonanzaen Leandro Castan gikk på etter kamp tyder det meste på at det var brasilianeren som sto for bragden. Ekstremt oppofrende som vanlig, noe som ble mer synlig ettersom Roma fikk mer trykk mot seg enn normalt i første omgang. Uhyre viktig i kamper der innsats går betydelig foran ferdigheter.

Federico Balzaretti- 6,0

Gjorde ikke voldsomt mye ut av seg, i første omgang foregikk mye på Romas høyreside (eller Udineses venstre om du vil). Kom seg etterhvert høyere i banen og bommet solid på to innlegg før de to neste satt bedre, dog uten tellende resultat. Helt grei kamp av den hårfagre derbyhelten.

Daniele De Rossi- 7,0

Det er De Rossi og Strootman som kommer best fra det på midtbanen, noe som gir et godt bilde på hvordan denne kampen utviklet seg. Jobber og sliter og er i det store og det hele en enormt viktig faktor i Romas suksessinnledning. Setter inn en perfekt takling som blir belønnet med gult kort av en Bergonzi på blåsyre. Driver lagkameratene fremover og er limet i en midtbane som får mer rom å hanskes med med Francesco Totti ute. Kaptein.

Kevin Strootman- 7,0

Ser konstant sint og skummel ut, selv når han feirer en lystig anledning. Kommer til rette i en slik hardtkjempende batalje ved siden av De Rossi. Er tålmodig før han serverer Michael Bradley etter en nydelig pasning fra nettopp Daniele De Rossi. Dermed noterte nederlenderen seg for sin femte målgivende for sesongen. Hadde ikke nyttet med Pizarro og Aquilani i denne.

Miralem Pjanic- 6,0

Kommer, i motsetning til sine midtbanemakkere, ikke til rette på Friuli. Romas kreative midtbanealibi kom aldri skikkelig i gang på den regntunge banen i Udine og slet nok med at det er noe annet å skulle linke opp med Marco Borriello fremfor Francesco Totti. At hans nærmeste kant, Alessandro Florenzi, også hadde en svak dag på jobben hjalp heller ikke på. Men det er fyr i Miralem Pjanic om dagen og han produserer ikke en svettedråpe mindre enn noen andre. Ofte sint på Bergonzi. Bra!

Adem Ljajic- 6,5

Fin innsats fra serberen(?), men er i overkant ivrig på å dytte ballen over streken selv. Diverse langskuddforsøk som ikke sitter, men Nutella-elskeren er allikevel et uromoment for Udinese-forsvaret. Er faktisk aller best etter at Roma har gått opp i ledelsen, der sebrastripede forsvarspillere river seg i håret etter flere runddanser ved hjørneflagget.

Marco Borriello- 6,0

Står som vanlig ikke på innsatsen fra verdens frekkeste bart. Dessverre holder ikke det til toppkarakter, Marco. Sliter voldsomt med å få til noe som helst med ballen i beina, og sjeldent har vi vel sett en spiller med mer intens øyekontakt med ball når lærkula skal føres mer enn to meter. Blir tatt ut uten å ha uttrettet stort, men får selvfølgelig for innsatsen. Trenger en scoring.

Alessandro Florenzi- 5,5

Det går, naturlig nok, opp og ned for en omskolert Florenzi. Fikk til lite denne gang, og selv enkle mottakk, som satt limt til foten mot Napoli, forsvant fra den unge hedersmannen. Tatt av etter 62 minutter. Det kommer en dag i morgen, Alessandro!

Marquinho- 6,0 (28′)

Kommer inn etter drøye timen, men må kjapt omstille seg etter at Maicon blir utvist. Ender opp som høyrekant og var mindre involvert enn han vanligvis er. Legger ned, som alle andre, en formidabel innsats for AS Roma. Drar på seg et rutinert gult kort på overtid, uten at det var lett å skjønne for hva.

Vasilis Torosidis- 6,5 (22′)

Erstattet Pjanic etter at Maicon måtte i dusjen. Har god kontroll og Udinese må ty til tjuvtriks for å prøve å utrette noe mot grekeren, men Bergonzi lot seg heldigvis ikke lure. Er sint og solid. Jeg stoler på Torosidis.

Michael Bradley- (12′)

Spiller ikke lenge nok til å få vurdering, men jeg kan jo bare si det: Jeg elsker Michael Bradley. 100 % lojal og en elskverdig mann. Setter inn den avgjørende scoringen som om han ikke hadde gjort annet enn å avgjøre matcher på Friuli hele sitt liv. Se gjerne målet igjen, det er et laaaangt løp fram til den avslutninga. Bold and beautiful.

Rudi Garcia- 7,0

Skalv nok litt i buksene da Muriel surret rundt med Roma-forsvaret i første omgang. Greier som alltid å justere det han trenger i pausa og Udineses brodd forsvinner. Roma skaper ikke det store selv offensivt, men mye må tilskrives tunge fravær. Tok ut Pjanic da Maicon ble utvist, til mange hevede øyenbryn. Men Rudi vet best og disker opp med genistrek når han tar ut Borriello og setter inn Bradley. Michael Bradley, på venstrekant. Kampens eneste målscorer.