Statistikken Roma ikke topper(!)

Vi tar flest poeng, scorer mest og slipper inn færrest mål. Likevel har Roma hatt en lei tendens til og komme i dommerens bok denne sesongen. 

serie-a-arbitri-8-giornata-orsato-per-roma-napoli_1_big

 

22 gule kort og 2 røde er fasit for de første 9 serierundene for Romas del. Det gjør at vi ligger på en femteplass på «verstinglisten». Øverst finner vi Atalanta med 31 gule og 2 røde mens i bunn ligger Napoli med kun 12 gule og 1 rødt kort.

Oktober har vært en tøff måned for Romas del med to knalltøffe bortekamper mot Inter og Udinese samt et hjemmeoppgjør mot Napoli, og vi går nå inn i et litt lettere kampprogram med Chievo (H), Torino (B), Sassuolo (H) og Cagliari (H). På papiret skal ihvertfall kampene være lettere, men med tanke på Romas tynne tropp er det ikke mange fravær som skal til før det begynner å se tøft ut:

  • Francesco Totti går mest sannsynlig glipp av alle de fire neste og kan forventes tilbake mot Atalanta i den 14. runden.
  • Mattia Destro kommer på bedringens vei og er kanskje med i troppen mot Sassuolo eller Cagliari
  • Gervinho ble skadet under kampen mot Napoli og vil nok returnere til helgens oppgjør mot Torino, eller i verste fall mot Sassuolo
  • Maicon pådro seg rødt kort mot Udinese og er suspendert til torsdagens kamp mot Chievo
  • Florenzi, De Rossi, Benatia og Castan er alle ett gult kort unna suspensjon. Alle har pådratt seg 3 gule kort så langt denne sesongen og suspensjonen kommer inn etter 4 gule (4-8-11-13 er «suspensjonsgrensene» i Serie A).
  • Pjanic og Strootman er to gule kort unna suspensjon

Hvis en tenker verst mulig scenario kan disse spillerne være ute til søndagens kamp mot Torino: Totti, Destro, Gervinho, Florenzi, Benatia, De Rossi og Castan. Det kan dermed bli vår fraværsliste med unntak av eventuelle skader og røde kort som måtte komme mot Chievo.

Med disse fraværene kan en bortekamp mot Torino se mye vanskeligere ut enn med et fullt mannskap mot Inter, ihvertfall med et midtstopperpar bestående av Burdisso og Romagnoli/Jedvaj. Men først er det ny hjemmekamp mot Chievo på torsdag! DAJE ROMA!