Ny stadion rykter, endelig en smakebit

Il Tempo publiserte i dag en helside med tre bildeutsnitt av det som skal være stadionplanene arkitekt Dan Meis har jobbet med det året. Dette er det første ordentlige bildet som er lekket til media som viser hvordan Romas nye stadion kan komme til å se ut. Roma har enda ikke presentert stadionplanene, selv om Pallotta gang på gang har lovt at en presentasjon skulle kommer, sist gang uttalte han at det innen oktober skulle komme ut noe. Og denne gangen har det faktisk endelig kommet ut noe, men tydeligvis ikke etter AS Romas planer. Klubben nekter for at dette er det endelige prosjektet og at dette kun er noe som er vist frem til sponsorer som en slags smakebit. Med andre ord kan det være at dette ikke er helt slik stadion faktisk kommer til å se ut, men at den kommer til å se noe i næreheten av bildet er også meget sansynlig. Klubben hadde nok ikke sendt ut et slikt bilde til sponsorer om det ikke er noe reelt.

Uansett så ser det ikke dårlig ut, slik ryktene skulle ha det til er fasaden inspirert av Colosseum, og Curvaen vises som en enorm «rødgul» mur bak målet, slik Christoph Winterling har uttalt. Langsidene er i tre etasjer og det ser ut som man får fantastisk utsikt og nærhet til banen. Det ser ut til at man går for å ikke ha hjørner, slik det vanligvis er på italienske stadioner, men mer konkrete skiller mellom langsidene og kortsidene.

ny stadion

Il Tempo kommer med en del fakta, men det bør tas med en klype salt da dette ikke er bekreftet fra noe hold: Stadion skal ha ca 55/60 tusen plasser (Pallotta har uttalt over 60 000), den skal stå ferdig i 2016, og skal bygges i løpet av 2 år. Totti vil med andre ord være 40 år når stadion står ferdig.

Andre fakta som har kommet frem i det siste er at det kommer til å bli bygget et kjøpesenter der Nike superstore skal være en sentral del av senteret og at det skal bygges et toppmoderne treningssenter i tilknyttning til stadion med juniorakademi.

Edit: Stadion kommer til å bli bygget på Tor di Valle, tomten er allerede kjøpt av Pallottas romerske partner Luca Parnasi for ca 45 mill. euro, slik som nevnt i forrige artikkel om ny stadion. http://www.asroma.no/2013/09/18/romas-stadiondrom/