Esler på bakken

Tidligere sesonger ville denne kampen vært en thriller som Roma mest sannsynlig ville tapt. I dag er jeg overbevist om noe annet.

Roma har, som vi alle vet, vært ett av tidene mest schizofrene lag, og som en kollega uttrykte det så fint tidligere i uken; et av verden mest nervøse lag. Mye tyder på at dette spøkelse nå har funnet fred.

Opptredenen på Friuli var knallsterk! Og, siden vi er inne på slike sterke ordelag, må jeg legge til at det var mer enn flaks. Mot Napoli var det mer enn flaks. Slik som i de andre kampene. Dette er noe langt større, og laget fremstår på alvor som et vinnerlag.

Chievo derimot, ser ikke ut som et vinnerlag. Gjengen fra feil side av Verona har kun samlet sammen fire poeng i årets sesong, og har ikke vunnet siden de slo nettopp Udinese hjemme 21. september (2-1). Det begynner å bli alarmerende lenge siden, og da er det sikkert ikke verdens letteste oppgave å komme på besøk til ett lag som strutter av selvtillit, og som knapt slipper inn mål.

Bedre blir det ikke når eslene må ta flyturen sørover uten Roberto Guana , som er skadd, og Boštjan Cesar, som er utestengt, og som er, etter undertegnedes oppfatning, deres sterkeste spiller – (tett med Paloschi…). Danielli og Bernardini blir neppe aktuelle for laget som har tapt smertefulle fem på rad.

Dersom man husker dette oppgjøret i fjor, vil det ikke vekke så mange gode minner. Roma hadde 5 kamper på rad uten tap, og gikk på et av de sureste tapene undertegnede orker å huske. Dominerer fullstendig, før gjestene konterer, og Therau netter i det 89. minutt. Unødvenig. (man tapte også bortekampen 1-0). Og man blir faktisk nødt å ta presenningen av DeLoeran’en (google ‘Back to the Futurem, ungdom) og vente på uvær å stikke helt tilbake til 8. januar 2012, da Totti satte inn to mål for å slå Chievo.

Denne runden tror jeg nok Mister Garcia roterer på laget litt mer enn vi har vitnet tidligere. Med unntak av en ledig plass på høyreback, tror jeg vår flygende hollender får hvile. Mannen som har lært innstilling av Taddei, nemlig Michael Bradley, kommer etter alle amerikanske bilmerker å ta oppstilling på midten. I angrep gjør skaden til Kapteinen at han ikke er tilbake før om ca. to uker, mens Gervinho ventes alt mot Torino på søndag. Dette forteller krystallkulen min at Ljajic igjen får tillit, sammen med Boriello, og flankert av en arbeidsom Florenzi.

Man skal heller ikke bli forbauset om Dodo får tillit fra start, men dette er heller usikkert. Om Marquinho og Taddei blir å finne i startelveren er på grensen til usannsynlig. Så mye rokkerer nok ikke franskmannen.

En vis gammel mann sa en gang til meg at man ikke ser på tabellen før det har gått ti kamper. I morgen kan vi, med god samvittighet gjøre dette. I en kamp Roma skal vinne ni av ti ganger, tar altså utsultede Scudetto-jegere sin tiende seier. Alt annet nekter jeg meg å forholde meg til!

Sannsynlige lag; Roma: De Sanctis; Torosidis, Benatia, Castan, Balzaretti (Dodo); Pjanic, De Rossi; Bradley,Ljajic, Florenzi; Borriello

Chievo: Puggioni; Sardo, Frey, Claiton, Drame; Estigaribia, Hetemaj, Bentivoglio, Radovanovic; Thereau, Paloschi

Arbitro: Sebastiano Peruzzo

Lenge siden De Rossi har scoret, forresten! FORZA ROMA!!