Roma 1-0 Chievo: Borriello sørget for 10/10

Man blir aldri lei av å oppsummere Romas sesongstart: 10 kamper, 10 seire, 30 poeng og 24-1 i målforskjell. Selv om tabelljumboen sto på motsatt side var det langt i fra en parademars mot den historiske seieren.

6c1195bdc29cefda262d6f2d25e42e14--630x365

Chievo var faktisk det siste laget som slo Roma i Serie A (7. mai) og med et litt skadeskutt mannskap skapte de kampens første halvsjanse allerede etter to minutter. Rigoni slo en litt lang gjennombruddspasning til Pelissier som tok igjen ballen ved dølinjen. Heldigvis var det få gulkledde som fulgte etter og De Rossi fikk ryddet greit unna. (Ingen stor sjanse, men første omgangen var så tam at en må nesten skrive om det lille som skjedde.)

Etter det noe tamme skremmeskuddet fra Chievo tok Roma mer over og gikk omtrent rett opp i angrep å skaffet tre strake cornere. Cornerne var ingen suksess og sjansene som ble skap var så små at de ikke er verdt å nevne.

Chievo er et av de verste (og kjedligste) lagene å møte i Serie A og lå omtrent hele omgangen med 10 mann bak ballen. Roma trillet ball på Chievos banehalvdel (72% ballinnhav), men lite bevegelse og få gode enkeltprestasjoner går nok ikke kveldens førsteomgang inn i langtidsminne til de fleste.

Av de lille som skjedde i den første omgangen kan en nevne at Dodó fikk en støvel i hode, Castan fikk gult kort og må sone karantene til helgen og Kevin Strootman yppet på seg Chievo-forsvaret da han distraherte keeperen på et frispark like før pause.

Dermed gikk Roma målløse til pause for syvende gang denne sesongen og en trenger vel ikke fortelle hvordan de har endt.

Starten av andre omgang fortsatte i samme spor som den første og Rudi Garcia valgte til slutt å ta ut Marquinho til fordel for Florenzi og Balzaretti kom inn for Dodó rundt timen spilt.

Med byttene på plass kom endelig scoringen. Borriello vant ballen på midten av Chievos banehalvdel før han sendte ballen ut til venstre til innbytteren Florenzi. Florenzi spilte så en liten vegg med Ljajic og dro seg fint inn i 16-meteren før han fintet ut Frey  fikk lagt inn til Borriello som kriget pannebrasken fram og via stolpen sto det 1-0 til Roma. Det var Marco Borriellos første scoring for Roma siden 22. mai 2011!

Overaskende nok løftet Chievo seg litt etter scoringen og var nærme på å score da De Sanctis gav en håpløs retur på et skudd fra Rigoni. En offsideplassert Paloschi luktet på returen, men uansett var Benatia med på notene og høvlet ned  angriperen før han fikk satt ballen i mål. Benatias takling kvalifiserte til straffe, men så hadde nå linjemannen vinket med flagget for offside og faren var dermed avverget.

Borriello kunne satt sitt andre da hans skudd ble blokkert av Frey, men han innså selv at det burde holde med ett mål for kvelden.

Et krampeaktig Roma tok til slutt tre meget viktige poeng uten å imponere noen og til søndag er det Torino som skal prøve å stoppe ustoppelige Roma.

 

10/10