Oppsummering oktober: De Rossi månedens beste!

Etter fire prikkfrie kamper er nok en gang på tide å gjøre en liten oppsummering når vi nå har fått oktober overstått, september-oppsummering kan du lese på nytt her. Kun spillere med 3 kamper eller mer i oktober har blitt vurdert: 

 

Morgan De Sanctis: 6,75

4 kamper – 360 minutter – 0 innsluppet

Spillervurderinger: 7,5 – 7 – 6,5 – 6

Totalt: 6,55

10 kamper – 900 minutter – 1 innsluppet

de sanctis roma2

Mannen som få ville ha i Roma er nå på vei mot å sette romersk rekord i å holde buret rent, og det etter kun noen måneder i klubben. 681 minutter har gått siden De Sanctis sist hentet en ball ut av nettet og naturlig nok har han da godt hele oktober måned uten baklengs. Det kan til tider virke som om at De Sanctis ikke har hatt mye å gjøre og at hans rekordforsøk ikke har blitt satt på prøve, men i følge Opta var det fyrt av over 100 skuddforsøk i de første 8 kampene. Under kampen mot Inter var De Sanctis tryggheten selv og unnlot og slippe returer mot et skuddvillig Inter-lag. I kampen mot hans gamleklubb Napoli avverget han nesten forsøket til Pandev som var alene igjennom, men ble reddet av De Rossi som kom i fyr og flammer bakfra. Under kampen mot Udinese måtte han se to baller passere, men stolpen og brassesprakteknikken til Leandro Castan var nok for at buret ble rent i den kampen også. Etter å ha stått omtrent 80 minutter helt stille under kampen mot Chievo ble han satt på prøve og gav en meget farlig retur, men som påpekt så mange ganger tidligere ble sjansen avblåst for offisde. Muligens en gjennomsnittrating på 6,75 er litt lavt totalt sett etter å ha stoppet Palacio, Higuain, Di Natale og Paloschi, men det er ihvertfall en forbedring siden forrige måned da han ble bokført med 6,42.

 

Vasilis Torosidis: 6,83

3 kamper – 202 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7,5 – N/A – 6,5 – ,6,5

Totalt: 6,88

4 kamper – 292 minutter – 0 mål – 0 assist

 

Den greske høyrebacken har vikariert for Maicon i sitt fravær grunnet skade og suspensjon. Har gjort sakene siden bra, men har enda ikke finstilt innleggsfoten for sesongen. Defensivt har Torosidis vært veldig god hittil og var delaktig i å holde unna Inters trykk i den andre omgangen i Milano. Var veldig involvert i den første omgangen mot Chievo og hadde flest touch av samtlige på banen, men greide på ingen måte å omgjøre det til farlige løp og vellykkede innlegg. Torosidis har bevist i de tre kampene denne måneden at han alt i alt er en veldig habil reserve til Maicon som spiller på et mye høyere toppnivå.

 

Mehdi Benatia: 7,00

4 kamper – 360 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7,5 – 7 – 6,5 – 7

Totalt: 7,10

10 kamper – 900 minutter – 2 mål – 0 assist

Det er egentlig litt vanskelig å vurdere Benatia uten og dra inn Castan og vice versa. Samspillet dem i mellom gjør at begge to spiller på et meget høyt nivå og gjør arbeidsoppgavene for mannen bak rimelig enkel. Benatia og Castan utfyller hverandre perfekt og noen gule kort i ny og ne er vel det eneste negative en kan si om de to. For å vurdere Benatia separat har han denne måneden falt litt i prestasjonene siden sesongstarten, men har for all del vært en god midtstopper. Var litt under pari da han møtte sine tidligere lagkamerater i Udinese og slet noe med posisjoneringen slik at Maicon fikk en litt for tøff dag på jobben (rødt kort). Under kampen mot Chievo hadde ikke Benatia veldig mye og gjøre og det er veldig synlig i forkant av Borriellos scoring mot Chievo hvor midtstopperen velger å bli igjen i angrep etter corner og hadde muligens satt ballen i nettet om ikke Borriellos krigerinstinkt var som det var.

 

Leandro Castan: 7,00

4 kamper – 360 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7 – 7 – 7 – 7

Totalt: 6,9

10 kamper – 900 minutter – 0 mål – 1 assist

 

Castan har vært den mest stabile spilleren denne måneden på bakgrunn av spillervurderingene med 4×7. Med VM på hjemmebane neste år er det vel ingen overraskelse at han har blitt mye bedre enn i fjor og gjør ihvertfall sitt til å bli vurdert god nok for landslaget igjen. Som nevnt under vurderingen til Benatia er det samspillet dem i mellom som gjør dem gode, brasilianeren har dog noen kamper blitt litt overskygget av de fenomenale prestasjonene til makkeren men alt i alt så har Castan levert veldig godt denne måneden. Holdt på å bli skyldig for et baklengsmål mot Napoli da han ikke hang med på forsvarslinjen når Pandev ble spilt alene igjennom og må takke De Sanctis og De Rossi for at det ikke ble avgjørende. Castan gjorde opp for seg i kampen etter da han reddet en ball nesten på strek med et brassespark bare brasilianere kan. Har nå kommet opp i 4 gule kort for sesongen og må dermed stå over helgens oppgjør mot Torino og det gjenstår da å se om evigunge Nicolas Burdisso greier å fylle tomrommet.

castan roma

Federico Balzaretti: 6,17

3 kamper – 194 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – N/A – 6 – 6,5 

Totalt: 6,11

9 kamper – 734 minutter – 1 mål – 0 assist

 

Balzaretti har vært veldig anonym denne måneden og på en måte er jo det bra etter det han har vist i det drøye året han har vært i Roma. Derby-sympatien har han fortsatt og det er vanskelig å være sint på Balzaretti. Det kan virke som om at Roma-fansen har slått seg til ro og konstatert at vi har en dårlig venstreback, men at det ikke er noe å bruke energi og krefter på å påpeke. Er få enkelthendelser å dra fram for den hårfagre italieneren både på den positive og negative fronten. Er en av Romas dårligste denne måneden også, men har ihvertfall unngått å ha hatt helt håpløse kamper. Har ved et par anledninger blitt benken for unggutten Dodó noe som burde gi et varseltegn hvis han har tenkt seg til VM.

 

Miralem Pjanic: 7,25

4 kamper – 296 minutter – 2 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 7 – 9 – 6 – 7

Totalt: 7,00

10 kamper – 806 minutter – 3 mål – 3 assist

 

Pjanic er nesten ikke til å kjenne igjen fra de to foregående sesongene. Det vi til tider kun har glimtvis sett av hans glimrende repertoar har vi denne måneden fått servert jevnlig. Har tatt flere steg denne sesongen og brilijerer til tider mot storlagene. Avgjør matchen mot Napoli på egen hånd med to scoringer og viste ellers i kampen et solid overblikk og nydelige pasninger. Er det noe en skal sette fingeren på for Pjanic sin del er at han fortsatt har litt problemer i de delene av kampen hvor Roma blir presset. Manglene på de defensive fibrene gjør ingenting når bosnieren har arbeidshestene Strootman og De Rossi travende bak seg.

Daniele De Rossi: 7,63

4 kamper – 360 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 8 – 8 – 7 – 7,5

Totalt: 7,35

10 kamper – 900 minutter – 1 mål – 0 assist

Gud for en måned De Rossi har hatt! Har vært et beist på banen og er tilbake i godt gammelt slag som vi kjenner han. Balanserer og styrer midten akkurat som han vil og for god hjelp av Strootman i den ballvinnende delen av spillet. Er fint å endelig få se «Capitan futuro» som kaptein i Tottis skadefravær. En kunne skjønne under kampen mot Chievo at De Rossi ikke er alt for vant til å bære kapteinsbindet ettersom han i pausen faktisk glemte at det var han som var kaptein og lot bindet ligge igjen i garderoben. Hvis det er noe å trekke De Rossi for er at han ikke har bidratt med mål eller assist siden serieåpning mot Livorno. Målpoeng er ikke De Rossis oppgave, men det er bare så utrolig deilig å se han score at vi må nesten etterlyse det. Uansett er det fantastisk å se De Rossi storspille om dagen og blir velfortjent utnevnt til månedens beste av asroma.no.De-Rossi-Roma

 

Kevin Strootman: 7,25

4 kamper – 360 minutter – 0 mål – 2 assist

Spillervurderinger: 9 – 6,5 – 7 – 6,5

Totalt: 7,00

9 kamper – 784 minutter – 1 mål – 5 assist

Det er ingen tvil om at Kevin Strootman har vært et veldig godt kjøp av Roma og har vist sin prislapp verdig. Var overalt under kampen mot Inter og var kampens gigant sammen med Totti. Strootman gjør ikke så mye spektakulert når han er på banen, men gjør arbeidsoppgavene sine til tusen og virker som en oppgradert Michael Bradley. Strootman er rå i spillestilen og samarbeidet med De Rossi og Pjanic fungerer så bra at det er få midtbaner i Europa som er bedre.

 

Alessandro Florenzi: 6,75

4 kamper – 249 minutter – 1 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 8 – 6,5 – 5,5 – 7

Totalt: 6,61

10 kamper – 575 minutter – 4 mål – 1 assist

I hvilke skumle bakgater i Roma Florenzi hang i under ungdommen er uvisst, men etter eller annet sted må han ha lært og løpe med den intensiteten han gjør. Florenzi løper og løper slik at vi som ser på TV blir slitne, muligens han løper litt for mye ettersom Garcia må bytte han ut veldig ofte. Det er herlig å se Florenzi spille fordi en ser at han gir alt, hele tiden. Dessverre så er det ikke alltid at kvaliteten står til stil med innsatsen og det skjer litt for ofte at han faller igjennom. Selv om han ikke har scoret like mye denne måneden som den forrige har kvaliteten økt utenom og Florenzi har blitt mye mer sentral i angrepspillet. Spiller en veldig viktig rolle da han kom inn under kampen mot Chievo og ble avgjørende med en flott assist til Borriello

 

Marquinho: 6,00

4 kamper – 111 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – N/A – 6 – 5,5

Totalt: 5,75

7 kamper – 214 minutter – 0 mål – 0 assist

 

Marquinho er ikke den samme som han var da han ankom klubben og dukker ikke lengre opp der han skal være foran kassa. Marquinho får i år som i fjor veldig mange kamper, men gjerne fra benken. Snur ikke kampbildet lengre med sine innhopp og prøver å kompensere dette med å skyte fra håpløse posisjoner og vinkler. En kan begynne å stille seg spørsmålet om Marquinho har noe å bidra med til dette laget og det kan muligens være en idé og gi slipp på Romas nummer 7 i januar. På en annen side er Marquinho en spiller som kan spille i flere posisjoner og grei å ha i bakhånd ved krisesituasjoner. Muligens er det på tide og gi andre spillere muligheten ved bytter f.eks. Caprari.

Adem Ljajic: 6,50

3 kamper – 212 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: N/A – 6 – 6,5 – 7

Totalt: 6,57

7 kamper – 368 minutter – 3 mål – 0 assist

Ljajic har fått mer spille etter at Gervinho ble skadet under kampen mot Napoli og har ikke overbevist enda at han er et bedre valg enn Gervinho som var ustoppelig før skaden.  Med Totti også på sidelinjen er Ljajic den eneste kreative kraften fremover og lider litt under det. Får det nesten til, men mangler det lille ekstra før han eksploderer fremover. Virker som om «superreserve»-rollen passer han best foreløpig og ta over den av Gervinho og Florenzi som blir fortest sliten. Skal ha skryt for at han bidrar defensivt når det trengs, men er ikke like giftig fremover som han var i innledningen. Føler vi ikke har sett det beste av lille Adem enda.

adem ljajic roma

Rudi Garcia: 7,5 

Trenervurdering: 8 – 7,5 – 7 – 7,5

Totalt: 7,35

Skru tiden noen måneder tilbake da Roma var på jakt etter trener; Walter Mazzarri, Laurent Blanc, Manuel Pellegrini og Massimiliano Allegri var alle kandidater til å ta over Roma, valget falt til slutt på en franskmann som de fleste Roma-fans måtte gjøre et lite google-søk på å finne ut mer av. Garcia var et 4-5. valg til å ta over jobben og er det noe vi kan kalle flaks med denne sesongstarten så er det at valget av trener falt nettopp på Garcia. For hvis man skal dele ut æren til en man for de 10 strake seirene så er det Rudi Garcia. Franskmannen har snudd denne skuta totalt rundt og gjort ting med laget som INGEN noensinne kunne tenke seg at var mulig. Er det noe som kjennetegner dette laget så er det at ved flere anledninger har vært det kollektivet som var vunnet kampene framfor ekstreme enkeltprestasjoner. Uansett hvordan det går videre har Garcia skrevet seg inn i den italienske fotballhistorien etter kun noen måneder i jobben. Vi bøyer oss i støvet for den prestasjonen Garcia har gjort og priser oss lykkelig over at eksempelvis Allegri, Blanc eller Mazzarri står på sidelinjen når Roma spiller.

 

 

Topp 5 i oktober: 

1. Daniele De Rossi: 7, 63

2. Rudi Garcia: 7,5

3. Miralem Pjanic: 7,25

3. Kevin Strootman: 7,25

5. Mehdi Benatia: 7,00

5. Leandro Castan: 7,00

 

Topp 5 totalt (min. 5 kamper):

1. Daniele De Rossi: 7, 35

1. Rudi Garcia: 7,35

3. Francesco Totti: 7,31

4. Mehdi Benatia: 7,10

5. Miralem Pjanic: 7,00

5. Kevin Strootman: 7,00

5. Gervinho: 7,00

 

Topp 5 kamper totalt:

1. Inter 0-3 Roma: 7,54

2. Roma 5-0 Bologna: 7,23

3. Roma 2-0 Napoli: 7,07

4. Roma 2-0 Lazio: 7,00

5. Roma 3-0 Hellas Verona: 6,69

 

For de som vil lese den enkelete kamps spillervurderinger i oktober:

Inter 0-3 Roma

Roma 2-0 Napoli

Udinese 0-1 Roma

Roma 1-0 Chievo

 

Har Daniele De Rossi vært Romas beste spiller i oktober? Er vi for strenge med De Sanctis? Ta diskusjonen i kommentarfeltet! 

(Vil også gjerne høre om dere har noen forslag til endringer eller forbedringer til denne månedlige oppdateringen, eller om den i det hele tatt er interessant eller ikke.)