Reaksjoner etter Chievo-kampen

rudilolMedia over hele verden hyller sesongens utgave av AS Roma og trener Rudi Garcia etter gårsdagens seier mot Chievo. 10 strake seiere mangler sidestykke i italiensk sammenheng og kun Tottenham kan vise til en lignende rekord (11 kamper på rad i 1960/61-sesongen) i en av de største ligaene.

Reaksjonene fra trener og spillere er imidlertid langt mer avmålt, forståelig nok. Det er ingen tilfeldighet at en nå står med 10 strake seiere, noe fokuset etter kampslutt igår underbygger. – Vi har ikke tid til å feiere, uttaler trener Garcia med klar referanse til søndagens vanskelige bortekamp mot Alessio Cerci og Torino. Franskmannen fremholdt også innsatsen til Marco Borriello. – Jeg kommer ikke til å glemme hvor vanskelig det var å spille på topp alene i dag, sa Garcia som endelig pekte på at Chievo forsvarte seg godt og ikke fortjener å ligge der de ligger på tabellen; nederst.

– Vi hadde kampen fra første minutt, uttalte Alessandro Florenzi som for en gangs skyld denne sesongen måtte ta til takke med en plass på benken fra start til fordel for brasilianske Marquinho.

Midtstopper Leandro Castan var opptatt av å hylle trener Rudi Garcia. – Han er den beste treneren jeg har arbeidet med. Han arbeider svært mye og med stort fokus på detaljer. Castan som var et usikkert kort før sesongstart med tanke på en mulig retur til Brasil har de siste kampene vært en av Romas absolutt beste spillere.

Under dagens trening på Trigoria stilte over 100 tifosi opp utenfor portene på Trigoria. De fikk se en rolig økt hvor Destro, Gervinho og Totti manglet. Det er fremdeles usikkert når disse returnerer. I mellomtiden virker det som ingen trenger frykte for fokuset i spillergruppen under Rudi Garcias ledelse.