Spillervurderinger: Roma-Chievo

Morgan De Sanctis – 6,0

681 minutter har gått siden De Sanctis sist slapp inn mål (Romas rekord er på 774 minutter ved Ivan Pelizzoli) og det er ingen tvil om at De Sanctis er en god grunn til at sesongstarten har gått så prikkfri som den har gjort. Dog var De Sanctis ikke på sitt beste i dag, kanskje særlig basert på det ene skuddet Chievo hadde mot Romas mål. Skuddet var en slapp ball fra Rigoni som De Sanctis gav en veldig farlig retur på. Heldigvis ble Paloschi avblåst for offside da han var på vei til å sette inn returen. Det gikk også noen mørke tanker gjennom hodet da han flyktet ut i feltet på overtid, men heldigvis holdt han ballen i fast grep. Om enn bare med fingertuppene.

Vasilis Torosidis – 6,5

Er veldig involvert i den første omgangen. Offensiv og løpsvillig. Sluttproduktet sto dessverre ikke stil til innsatsen. Flere av innleggene var håpløse og greide ikke å true det kompakte Chievo-forsvaret. Blir litt mindre involvert i den andre omgangen ettersom spillet gikk mye mer igjennom midten. En helt ok kamp fra grekeren, men en kan merke at det er forskjell fra Brasil til Hellas. Hovedforskjellen er kanskje den at Maicon i større grad evner å komme til linjen, mens Torosidis i større grad blir stående 20 meter ute og pumpe ballen inn. Da blir det fort enkelt for en midtstopper som Dainelli.

Mehdi Benatia – 7,0

Nok en gang en god kamp av marokkaneren, og han begynner nesten å bli litt kjedelig god. Er tryggheten bak selv om det var en rimelig rolig dag på jobben. Ettersom hans stoppermakker Castan pådro seg det gule kortet (og må sone neste kamp) tok ikke Benatia, som også var i fare for å stå over Torino-kampen, unødvendig høy risiko. Må dog ty til ulovlige midler når Paloschi var nære på å sette inn utligning, men kom unna med det ettersom angriperen var i offside.

Leandro Castan – 7,0

Rudi Garcia er den perfekte manager for Castan. Nå får han fritt utløp for sin offensive stil som førsteforsvarer, og gir absolutt ikke i dørene når Chievo en sjelden gang kommer på visitt. Dessverre medfører også stilen at han ved en og annen anledning vil komme for sent i taklingene. Er nå suspendert mot Torino. Stort tap for Roma.

Dodô – 5,5

En noe merkelig kamp av den unge brasilianeren. På én side er han forfriskende direkte i sin flukt nedover kanten. Problemet, som særlig kommer til uttrykk i andre omgang, er at det noen ganger ender i et livsfarlig balltap. Etterhvert passer han overhodet ikke inn i det fastlåste kampbildet, og blir klokt nok byttet ut til fordel for Balzaretti. Spiller egentlig ikke så alt for verst, men blir totalt sett i overkant liberal utover kvelden.

Miralem Pjanic – 7,0

Forrige sesong var jeg litt likegyldig til bosnieren. Han falt for lett ut av kampene, og han virket ikke hissig nok til å kjempe seg tilbake. Det har endret seg fullstendig. Har en herlig tilstedeværelse i samfulle 90 minutter, og viser tidvis ballmottak og forseringer som ikke er helt ulik Iniesta. Fremgangen fortsetter – Miralem Pjanic har blitt en nøkkelspiller for Roma.

Daniele De Rossi – 7,5

Han er i form nå, Daniele De Rossi. Det er det overhodet ingen tvil om. I en fryktelig seig kamp evner han å balansere laget og bevare momentum i Romas tyngste angrep. Venn med ballen, uvenn med Hetemaj. Går seirende ut av samtlige dueller og leder Roma til sin tiende strake seier. Massiv.

Kevin Strootman – 6,5

Har en holdning som det er umulig å ikke bli glad i. Påfører motstanderne gnagsår med sin evinnelige jakt på ballen og gjør det stort sett greit når han først har den. Får litt trekk for at han dessverre ikke evner å skape nok offensivt. Uten Totti og Gervinho er det skralt med kreativitet, og da trengs alle bidrag fra midtbanen.

Marquinho – 5,0

Jeg ønsker ikke lenger å gå rundt grøten. Marquinho er en middelmådig spiller og bør selges når overgangsvinduet åpner i januar. Han løper og sliter, men mangler intelligensen til å komme noen vei med det. Teknisk er han dessverre ikke god nok heller. Roter bort ballen og evner aldri å sette noe som helst preg på kampen. Svak.

Marco Borriello – 6,5

Scorer det avgjørende målet og jobber så mye at han nesten legger fra seg lungene på Stadio Olimpicos grønne gress. Til tross for dette må det sies at førsteomgangen var en svak affære. Hver gang han kommer i kontakt med ballen, så kulminerer det i at han sklir. Hva er problemet? For korte knotter? Det er ikke første gang denne sesongen, og det begynner å bli noe slitsomt. Når det er sagt – hederlig innsats og et uhyre viktig mål. Det takker vi for!

Adem Ljajic – 7,0

I fravær av Totti og Gervinho er han i realiteten Romas eneste kreative alibi i angrepet. Det er et tungt ansvar å bære, og Adem klarer nesten å løse det. Prøver stadig å komme seg forbi bankhvelvet av et forsvar, men det lugger naturlig nok en hel del. Er delaktig i vinnermålet og de siste 20 minuttene jobber han så hardt at en blir litt rørt. Strålende defensivt, og nesten bra offensivt. Godkjent.

Innbytter 1: Alessandro Florenzi – 7,0

Kommer innpå når det kladder som verst i Romas angrep. Må innrømme at jeg ikke hadde helt troen på at dette var Florenzis optimale kampbilde, men han motbeviser mistanken. Knyter opp forsvaret forut for 1-0. Endrer kampen.

Innbytter 2: Federico Balzaretti – 6,5

Det er noe underlig å ty til Balzaretti fordi venstrebacken er i overkant klønete, men det fungerte faktisk. Balzaretti tilførte kaldt blod i forsvaret, og offensivt bidro han til å brette ut Chievo i større grad enn det Dodô klarte. Smart innhopp, godt løst.

Innbytter 3: Michael Bradley – N/A

Kommer innpå i det 81.minutt for Miralem Pjanic, og rekker i så måte ikke å få en karakter. Litt synd, for han kunne faktisk fått en solid karakter. Eksemplarisk tilstedeværelse rent taktisk; tilstrekkelig trygg med ballen og bunnsolid defensivt. Roma har råd til én skade i midtbaneleddet. Men bare én.

Rudi Garcia – 7,5

Med hendene bundet av skader gjør han stort sett alt riktig. Kunne muligens dyttet Pjanic frem fra start for å få noe mer dynamikk i angrepet, men velger å holde midtbanetrioen intakt. Gjør tre bytter. Det ene sikrer ledelsen – de to andre sementerer seieren. Ikke så rart at han sammenlignes med Mourinho, vår kjære Rudi Garcia.