Poengjakt i nord

Det ble altså 10 strake. Ny rekord i Serie A. Tidenes mest perfekte sesongstart er et faktum, og nå koker det for alvor i den italienske hovedstaden. Det magiske S-ordet har omsider boblet til overflaten, og spørsmålet hele halvøya stiller seg er når det eventyrlige poengraidet skal ta slutt.

Det kan det nemlig gjøre allerede i morgen. Romas ulver har skrapt seg til to knappe 1-0 seire, og selv om oksene fra Torino ikke er på nivå med Udinese er det et lag som har vist seg å være mer enn i stand til å skape trøbbel for storlagene (om man fremdeles kan kalle Milan et storlag… ). Dette skyldes i hovedsak vår gamle venn Alessio Cerci og en vanvittig form som for øyeblikket gjør han til en av ligaens beste spillere.

Jeg husker Alessio Cerci fra et par-tre år tilbake. Han var en keitete, løpsvillig unggutt med et ikke-eskisterende høyreben og total mangel på overblikk. En slags Men han ga jernet i hver duell og blødde rødgult, så han var lett å tilgi. Det var litt vedmodig å se han forsvinne nordover, først til Fiorentina og senere til Torino, men tross alt ikke noe stort tap rent sportslig sett. Nå er situasjonen noe annerledes.

For Alessio Cerci herjer i Serie A om dagen. Han har mer eller mindre alene sørget for at et skadeplaget Torino har et lite pusterom ned til nedrykksplass, og med 7 mål og 3 målgivende har han vært direkte involvert i 10 av Torinos 16 mål hittil. Han er farlig på dødball og nådeløs foran mål. Om Torino beholder plassen i Serie A også i år, hvilket de ligger godt an til å gjøre, fortjener den unge romeren mesteparten av æren, i hvert fall om laget fortsetter i denne stilen.

Når det gjelder Roma så må ulvene nok en gang klare seg uten selve alfa-hannen, ettersom Totti stadig er ute. Det så lenge ut til at Gervinho skulle ta turen til Torino sammen med resten av laget, men han blir igjen i hovedstaden. Garcia har ingen intensjoner om å gamble med jokeren sin. I tillegg må forsvaret klare seg uten Leandro Castan, som er ute med suspensjon. Vi snakker derfor om følgende (sannsynlige) Roma-lag i morgen:

De Sanctis, Maicon, Benatia og Balzaretti får selskap av Nicolas Burdisso i forsvar, mens De Rossi, Strootman og Pjanic fortsetter å dominere på midtbanen. I angrep har Garcia få muligheter, og vi snakker nok Borriello flankert av Florenzi og Ljajic. Av denne elleveren er Benatia, De Rossi, Pjanic og Florenzi alle ett gult unna suspensjon, men med tanke på at neste motstander heter Sassuolo.

Fjorårets oppgjør i Torino huskes nok best for et vanvittig mål av Erik Lamela. I morgen er det slettes ikke umulig at en annen dynamisk angriper stjeler showet, men  hvorvidt det blir en ulv eller en okse er dessverre langt fra sikkert…