Sesongens første poengtap

Da ble  Torino og Alessio Cerci de første som greide å ta med seg poeng etter møte med AS Roma denne sesongen.

Roma kom fortest ut av startblokkene i Torino og koblet kjapt et grep om kampen mot et hjemmelag som fremsto forholdsvis likt som det Chievo gjorde på Olimpico på torsdag. Men de for anledningen hvitkledde gladiatorene brukte langt kortere tid på å komme gjennom forsvaret til Torino. Og det var faktisk en meget fin pasning fra Federico Balzaretti som bydde opp til tango i sekstenmeteren. Den hårfagre venstrebacken fant en brennhet Miralem Pjanic som tok med seg ballen ned mot dødlinja. Midtbaneeleganten slo inn og der kom hans sinte midtbanemakker Kevin Strootman på et distinkt løp. Romas nummer 6 bredsidet ballen i mål til 1-0 til Roma etter 28 minutter.

Men da våknet en gammel kjenning til live. Alessio Cerci var strålende for Torino og i fjor og den trenden har han fortsatt så til de grader i årets sesong. Den tidligere Roma-spilleren er på stø kurs mot en sommer på Copacabana og viste hvorfor søndag kveld. Hårbøylemannen kjørte fullstendig karusell med Federico Balzaretti. Men til tross for at Torino begynte å angripe etter Strootmans scoring , beholdt Roma ledelsen til pause.

Men Cerci lot føttene tale for seg selv også i andre omgang. Cerci, som under sin tid i Fiorentina spradet rundt i Firenze med en katt i bånd som han hardnakket hevdet var en chihuaha, skulle få hull på den over 700 minutter lange De Sanctis-byllen. Meggiorini jakter en lang ball i bakrom, som Mehdi Benatia tilsynelatende har kontroll på. Men en strak arm i marrokanerens rygg går upåaktet hen hos dommer Luca Banti, og dermed kan Meggiorini slå ballen inn i feltet. Der kommer selvsagt Cerci og smeller ballen inn bak Morgan i målet. Fortjent utligning for et Torino som tok grep fra start av i annen omgang. 1-1 etter 63. minutter.

Etter dette er kampen forholdsvis jevnspilt. Dommer Luca Banti er ikke helt på Romas side og overser at Miralem Pjanic skal ha et straffespark. Den helt store sjansen uteblir imidlertid for hovedstadslaget, ei heller hjalp det å slenge på Marquinho og Dodó da det dro seg til. Utrolig nok. Innbytter Adem Ljajic var derimot meget frisk etter han meldte sin ankomst til fordel for Marco Borriello og hadde blant annet et brukbart frispark. Kanskje spiller han fra start neste helg og da kan det bli vill Balkan-dans på Olimpico.

Mehdi Benatia pådro seg gult kort og er dermed suspendert til neste helgs hjemmemøte med Sassuolo. Dermed blir det trolig nok et trivelig gjensyn med Nicolas Burdisso, ingenting å utsette på argentinerens prestasjon mot Torino.

Dermed var seiersrekken brutt for Roma, men ett poeng var tross alt OK uttelling mot Alessio Cerci. Som forøvrig er mer enn velkommen hjem dersom han skulle ønske det.

Torino-Roma 1-1 (Strootman 28′, Cerci 63′)