Tanker før helgen

Nå som vi har hatt noen dager til å komme oss etter det som mange så som en skuffelse i Torino, ser man nå fremover mot helgens kamp mot nyopprykkede Sassoulo. Noen opplysende argumenter kan dog mildne skuffelsen hos noen med tanke på forrige søndags kamp. Torino har tatt poeng hjemme mot både Inter, Milan og Verona denne sesongen. Juventus slapp også så vidt unna med 1-0 på besøk hos lillebror i den nord-italienske byen. I tillegg er Alessio Cerci den nest mestscorende spilleren i Serie A hittil i sesongen, og normalt sett skal dermed ikke et uavgjortresultat i en slik kamp føre med seg en uggen følelse av at vi burde ha vunnet.

Statistikk er imidlertid en ting. Sannheten er at selv om Roma ikke hadde sin beste kamp på søndag, presset man i store deler av kampen hjemmelaget meget dypt ned på egen banehalvdel, bare ventende på kontringsmuligheter. Pjanic måtte tåle mye juling, og de gulrøde backene underpresterte i høy grad. I tillegg er det åpenbart at visse dommeravgjørelser var diskutable.

Et annet diskutabelt emne er Marco Borriellos bidrag til Romas angrep. Det er ingen som betviler hans utseende eller kvinnetekke, men det ser ikke ut som mannen får til så mye av det han prøver på i selve angrepsfasen om dagen. Det kan se ut som at touchet er håpløst ute av trening, i tillegg til at han ser ut til å falle ved envher anledning, uavhenging om motspiller presser tett eller ei. Dog er Borriello en konstant fare i luftrommet i form av hans store fysikk. Den samme fysikken kan sies å ta mye oppmerksomhet fra forvarsspillere, som igjen frigjør rom for en våken Florenzi eller, kanskje i enda større grad, en skadefri Gervinho. Det skal iallfall bli spennende å om han vil få en ny sjanse fra start av Rudi Garcia søndag.

På besøk i helgen kommer altså laget fra den lille byen på drøyt 40 000 inbyggere som kan skryte på seg å være den byen i Italia som produserer flest keramikkfliser. Etter opprykket har Sassuolo hatt meget blandede resultater. 0-7 hjemme mot Inter og 1-1 borte mot Napoli i løpet av 4 dager sier sitt om situasjonen. Både fargerike Floro Flores og argentineren Schelotto (som for ordens skyld ble kåret til en av Serie As mest overvurderte spillere i en høyst uoffisiell måling) kan glimte til innimellom, og har vært med på å gjøre livet surt for Romanisti ved tidligere anledninger.

Når det gjelder skadesituasjonen til nøkkelspillerene i Roma, finnes det en aldri så liten god blanding av gode og dårlige nyheter. Totti, som opprinnelig var ute i maksimum 2 uker, har nå fått en ny diagnose. I følge Gazzetta dello Sport ser det ut som at kapteinen vil være ute minst til etter kampen mot Milan på San Siro den 16. desember, og muligens helt til over jul. Derimot skal Gervinho være klar for kamp til helgen etter å som kjent ha vært ute siden kampen mot Napoli.

Uten de to ovennevnte spillerne har vi kunn maktet å score 1 mål per kamp. Som en ‘kollega’ i en amerikansk-basert Roma-blogg bemerket seg, hvem hadde forestilt seg at vi ville se så frem imot en atter skadefri Gervinho? Apropos situasjonsbesteme måfarligheter kan vi melde at Mattia Destro er tilbake i normal trening etter sitt lange avbrudd. Dog vil det sannsynligvis gå iallfall en måned til før han vil være klar for spill.