På tide å slå tilbake

Seiersrekken stoppet på 10 kamper etter uavgjort mot Torino og skal Rudi Garcia og co komme rett tilbake på vinnersporet må nyopprykkede Sassuolo beseires på Olimpico søndag.

 

«Seiersrekken har stoppet, men ikke vår ubeseirede rekke fortsetter.» var Rudi Garcias kloke ord under fredagens pressekonferanse. Det har faktisk gått over et halvt år siden sist Roma tapte en seriekamp og ved de fire siste uavgjortresultatene har Roma slått tilbake med seier. Statistikken taler ihvertfall til Romas fordel og med seier vil Garcia garantert gjenopprette en luke til et av de andre topplagene ettersom Juventus og Napoli møtes senere søndag kveld.

 

Francesco Totti er dessverre fortsatt ute med skaden han pådro seg under kampen mot Napoli for tre uker siden. De italienske sportsavisene melder ulikt når Il Capitano kommer tilbake på banen, men han vil tidligst være klar til Fiorentina-kampen den 8. desember eller i verste fall får vi ikke se Totti noe mer dette året. Mattia Destro har denne uken begynt å trene for fullt med laget igjen, men det vil nok ta noen uker før han er i kampform. I tillegg til de tre skadde så er Mehdi Benatia suspendert etter at han pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen under forrige helgs kamp mot Torino. Når en er inne på suspensjon kan vi jo nevne at Florenzi, De Rossi og Pjanic er ett gult kort unna å måtte sone. De utilgjengelige til kampen er dermed: Francesco Totti, Mattia Destro og Mehdi Benatia.

Gervinho er tilbake fra skade og med i troppen, men det spørs om Rudi Garcia velger å starte med ivorianeren som har vært ute de siste tre ukene.

 

Sassuolo startet sesongen i motsetning til Roma forferdelig og så tidlig ut til å bli tidenes kasteball i Serie A under sin debutsesong i den øverste divisjonen. Etter å ha tapt hele 7-0 på hjemmebane for Inter har ting løsnet for I Neroverdi og de har blant annet tatt poeng borte mot Napoli og hjemme mot Lazio etter å ha kommet under. Den beste kampen Sassuolo har spilt var forrige helg da de slo Sampdoria 4-3 på bortebane etter hat-trick av Domenico Berardi. 19 åringen Beradi er utlånt fra Juventus og er Sassuolos toppscorer med 5 fulltreffere hittil, den ungen spissen danner et bra spisspar med velkjente Antonio Floro Flores (3 mål) og kan by på trøbbel for et Roma-forsvar uten bautaen Benatia. Andre velkjente navn i Sassuolo er Schellotto (tidligere Atalanta og Inter) og den deleide Roma-stopperen Luca Antei. Eneste skadebekymringen trener Eusebio Di Francesco (tidligere Roma-spiller) har å bryne seg på er midtstopper Emanuele Terranova som har vært skadet en stund og heller ikke er tilbake med det første.

Søndagens dommer er Piero Giacomelli fra Trieste som dømte Roma sist når en nyopprykket lag sto på andre banehalvdel (3-0 Hellas Verona).

 

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Castan, Burdisso, Balzaretti; De Rossi, Strootman, Pjanic; Ljajic, Borriello, Florenzi

Sassuolo (3-5-2): Pegolo; Antei, Bianco, Acerbi; Schelotto, Kurtic, Marrone, Magnanelli, Longhi; Berardi, Floro Flores.

 

 

Kampstart er søndag 15.00 og kampen vises på C More Fotball HD og csports.no.