Roma 1-1 Sassuolo; Samme, gamle Roma

Det så lenge ut til å gå veien for Roma som ledet lenge, men Berardi ville det annerledes med kampens siste spark på ballen.

pjanic sassuolo

Roma hadde alle tiders mulighet til å slå tilbake fra kampen mot Torino og komme tilbake på vinnersporet da Sassuolo dukket opp på Olimpico søndag formiddag. Etter en ufattelig stor sjansebonanza kampen igjennom gikk tankene fort tilbake vi har opplevd så mange ganger før med dette Roma-laget da Sassuolo utliknet fire minutter på overtid.

Den første omgangen startet med noen frekke langskudd fra begge lagene uten at keeperne ble satt på noen stor prøve og det så på manger ut som at dette skulle bli et jevnt oppgjør. Miralem Pjanic var aller hissigst på å score i åpningen og hadde en stor mulighet i åpningsminuttene, men greide å bomme på ballen da han mottok et innlegg fra Borriello på 6 meter. Pjanic ga seg ikke med å prøve etter bommen og sendte av gårde et langskudd og frispark før det var spilt 10 minutter. Ingen av forsøkene truet Sassuolo-keeper Gianluca Pegolo nevneverdig og bosnieren tok etter det og hvilte skuddfoten til fordel for andre.

Den første Pjanic skulle hvile skuddfoten til fordel for var Florenzi som kombinerte flott med nevnte Pjanic etter 19 minutter spill. Kombinasjonspillet endte opp med at Pjanic sendte av gårde en gjennombruddspasning som lot Florenzi komme alene med Pegolo som reddet skuddet fra 22-åringen mesterlig. Like mesterlig var ikke Alessandro Longhi sitt forsøk på å klarere returen Pegolo ga og sendte ballen veldig klønete inn i eget nett. Dermed sto det oppskriftsmessig 1-0 til Roma.

Spillet den første halvtimen var ikke all verden fra Roma sin del og været sto i stil det. På en regnvåt Olimpico-matte skled Francesco Magnanelli veldig uheldig på ankelen til Marco Borriello som etter samråd med støtteapparatet ble byttet ut til fordel for Michael Bradley.

Resten av omgangen bar preg av at Roma manglet en targetmann på topp og flere av innleggene var det ingen Roma-spillere inne i boksen for å krige inn. Det nærmeste Roma kom på innleggene var da Sassuolo-forsvaret sendte ballen feil vei og til corner.

Etter å ha hvilt skuddfoten en times tid var Pjanic på farten igjen og holdt på å doble ledelsen da Maicon la inn et lavt innlegg, men med noen skonumre for små greide ikke Pjanic å nå ballen som trillet like utenfor stolpen. Nærmere skulle Pjanic komme da Castan(!) la et perfekt innlegg til bosnieren, uten noen forsvare rundt han dundret 23-åringen til på en hel volley som endte opp nærmere cornerflagget enn stengene til Pegolo. I etterkant burde nok Pjanic ha tatt ned ballen som mest sannsynlig ville resultert i mål.

Volleyen til Pjanic var ingenting å skryte av og etter timen spill viste Florenzi hvordan en volley skal utføres da han sendte av gårde en perfekt gjennombruddspasning på hel volley til Adem Ljajic. Ljajic greide ikke å vise den samme klassen som Florenzi og sendte skuddet rett på keeper Pegolo.

Gianluca Pegolo var langt i fra ferdig med å stoppe Ljajic og Roma for kvelden. Etter at serberen dro seg fint forbi noen Sassuolo-forsvarere parerte Pegolo nok en gang et skudd fra Ljajic som var fra en veldig spiss vinkel. Ljajic ville absolutt ikke gi seg og fortsatte å torturere de bakre rekkene hos Sassuolo, men da serberen for andre gang prøvde å skaffe seg straffe på et meget teatralsk vis hadde ikke dagens dommer Giacomelli noe annet valg enn å vise Ljajic det gulet kortet.

Både Miralem Pjanic og Alessandro Florenzi hadde løpt seg meget tom etter å ha stått for mye av de offensive spillet og rundt ti minutter før slutt måtte begge to vike plass for Gianluca Caprari og Marquinho.

Nicolas Burdisso hadde hatt en rimelig rolig dag på jobben så langt da han valgte å utfordre hjerterytmen til Romanista verden over da han sendte av gårde en håpløs pasning som Sassuolo brøyt umiddelbart og kun en fantastsik benparade av De Sanctis hindret Floro Flores å utlikne for Sassuol. De Sanctis var alt annet enn fornøyd med Burdisso som ble hudflettet av keeperen etter at sjansen var avverget.

Om De Sanctis burde løpt bort til Ljajic og kjeftet litt også kunne kanskje vært lurt før serberens skudd nok en gang ble stoppet mesterlig av Pegolo. Heldigvis for Sassuolo gikk Acerbi sin klaring på returen like utenfor stolpene denne gang i motsetning til i den første omgangen.

Da dommeren la til fire minutter var de fleste overbevist om at Roma skulle dra i land denne kampen som de har gjort så mange ganger tidligere under Rudi Garcia, men så 3 minutter og 15 sekunder på overtid; Bradley mistet ballen på vei fremover, Maicon ble fintet ut av Farias, Kurtic lurte De Rossi og fikk lagt inn, Zaza knuser Balzaretti på bakre stolpe, Bradley klarerte ballen i hælen på Floro Flores, Castan blir truffet og ballen trillet ut til Beradi, 1-1.

Det som skjedde har skjedd så alt for mange ganger før og sesongen andre poengtap er et faktum, men uansett resultat i kveld vil Roma gå inn i landslagspausen som serieledere.