Viktige kvalifiseringskamper i vente

Det begynner å minke med plasser igjen til neste års VM i Brasil og tre Roma-spillere går en viktig uke i vente, hvor av to av dem møtes. I tillegg er flere spillere på plass i hjemlandet for å spille privatlandskamper.

Gervinho elfenben

 

Gervinho, Elfenbenskysten.

16. nov: Senegal (B)

Returoppgjør i den siste kvalifiseringsrunden i Afrika (CAF). Det første oppgjøret endte 3-1 til Elfenbenskysten hvor Gervinho var veldig involvert og sto for scoring, assist og driblet seg til straffe. Siden det forrige oppgjøret ble spilt har Gervinho kun spilt en times tid for Roma da han ble skadet under kampen mot Napoli, til glede for hjemlandet var Gervinho tilbake i troppen og på benken under helgens kamp mot Sassuolo og er dermed klarert for landslagspill. Holder Elfenbenskysten unna 3-1 ledelsen fra det første oppgjøret kan Gervinho belage seg på en tur til Brasil neste år.

 

Vasilis Torosidis, Hellas

15. nov: Romania (H)

19. nov: Romania (B)

Første og andre playoff-oppgjør i den europeiske kvalifiseringen (UEFA). Etter å ha sett Bosnia ta førsteplassen i gruppe G på målforskjell måtte Torosidis og Hellas ut i playoff som beste toer (kun 3 lag tok flere poeng enn Hellas). Motstander i playoffen er Bogdan Lobonts Romania og det første oppgjøret spilles hjemme i Athen. Det er gode sjanser for å få se Torosidis i aksjon under begge kampene ettersom Roma-backen er den utespilleren som hadde flest minutter av alle de greske spillerne under gruppespillet.

 

Bogdan Lobont, Romania

15. nov: Hellas (B)

19. nov: Hellas (H)

Første og andre playoff-oppgjør i den europeiske kvalifiseringen (UEFA). Romania fikk god hjelp av overlegne Nederland i Gruppe D og knep andreplassen foran Ungarn og Tyrkia. Lobont sto 3 kamper i gruppespillet (av 10 kamper) og har den siste tiden blitt benket på landslaget til fordel for Tătăruşanu (Steaua Buceresti). Roma-keeperen sto dog den siste kampen i gruppespillet og det kan skje at vi får se han på banen da de spiller om VM-spill mot Torosidis.

 

Miralem Pjanic, Bosnia

18. nov: Argentina (N)

Privatlandskamp, spilles i USA. Miralem Pjanic sitt Bosnia er allerede kvalifisert for VM neste år og skal bryne seg på blant annet Erik Lamela da Argentina er motstander på Busch Stadium i USA.

 

Maicon, Brasil

16. nov: Honduras (N)

19. nov: Chile (N)

Privatlandskamper, spilles i USA. Maicon kjemper en innbitt kamp for å komme med på laget som skal spille VM på hjemmebane neste år og er nå tilbake i landslagstroppen etter at han var skadet under den forrige samlingen. Nå venter to kamper på amerikansk jord da Honduras møtes i Florida og Chile i Toronto. En kan også nevne at tidligere Roma-stopper og kjernekar Marquinhos er tatt ut på A-landslaget for første gang og vi håper naturlig nok at vår tidligere kjeledegge kommer med i VM-troppen.

 

Kevin Strootman, Nederland

16. nov: Japan (H)

19. nov: Colombia (H)

Privalandskamper. Nederland karret seg nesten feilfritt igjennom gruppespillet og vant Gruppe D med hele 9 poeng ned til Romania på andreplass. I kvalifiseringen var Strootman den nederlandske spilleren som spilte mest og en kan med trygghet si at det skal mye til for at vi ikke får se Roma-spilleren i Brasil til året. Strootman sitt Nederland er naturlig nok klare for VM neste år og skal nå ut i to privatlandskamper mot Japan og Colombia som også er kvalifiserte til sluttspillet. Første kamp spilles i Belgia mens Colombia-kampen spilles på eget gress i Amesterdam.

 

Daniele De Rossi og Alessandro Florenzi, Italia

15. nov: Tyskland (H)

18. nov: Nigeria (H)

Privatlandskamper. Italia var sammen med Nederland de to første europeiske lagene som kvalifiserte seg til VM og Italia skal nå ut to i privatlandskamper mot Tyskland i Milano og Nigeria i London. De Rossi og Florenzi har vært gjengangere i den italienske troppen den siste tiden mens vår kjære venstreback Federico Balzaretti har mistet plassen etter at han gjorde et veldig dårlig comeback under den siste samlingen.

 

Michael Bradley, USA

16. nov: Skottland (B)

19. nov: Østerrike (B)

Privatlandskamper. USA tok seg lett til VM da de vant den Nord-Amerikanske kvalifiseringen rimelig enkelt foran Costa Rica og Honduras. Bradley er tilbake i troppen etter at han ble skadet under oppvarmingen mot Costa Rica i september. Nå tar amerikanerne turen over Atlanteren for å bryne seg på europeisk motstand i form av Skottland og Østerrike.

 

Tin Jedvaj, Kroatia U21

14. nov: Sveits U21 (H)

19. nov: Latvia U21(H)

EM-kvalifiseringskamper. Vår kroatiske midtstopper Tin Jedvaj er for første gang kalt opp til Kroatia U21 og skal ut i to viktige kvalifiseringskamper mot Sveits og Latvia. 17-åringen går inn på et lag som har gjort rent bord så langt i kvalifiseringen og topper gruppen med full pott etter fire kamper. Torsdagens motstander er Sveits som ble slått 2-0 da lagene møttes i Sveits for en måneds tid siden. Latvia har Kroatia enda til gode å møte i kvalifiseringen.

 

Alessio Romagnoli, Italia U19

13. nov: Belgia U19 (B)

Privatlandskamp. Alessio Romagnoli og hans Italia U19 skal ut i en privatlandskamp mot Belgia U19 i kveld. Italia U19 kom på tredjeplass i kvalifiseringsgruppen og er avhengig av hjelp for å gå videre til EM som en av de beste treerne.