Notiser 14/11

Landslagspause er over oss (igjen) og det er relativt stille rundt AS Roma. I vakumet som oppstår når de aller beste er på opdrag for sine respektive land dukker det imidlertid opp nyheter både på skade- og overgangsfronten. Her er en kjapp oppsummering av det som sirkulerer i italiensk presse i dag.

Skadesituasjonen

Francesco Totti har vært ute i snart nærmere en måned og samtlige Romanisti venter forhåpningsfullt på at Il Capitano returnerer på banen. I går rørte Totti i en fotball for første gang på en god stund da han gjorde noen skuddøvelser etter den ordinære treningsøkten. Det er mulig Totti blir å se på banen mot Cagliari den 25. november.

Heller ikke Federico Balzaretti, Marco Borriello eller Adem Ljajic trente med laget i går. Alle tre gjennomførte alternativ trening og undersøkelser på Trigoria. Borriello, som fikk en smell i ankelen sist, skal etter rapportene ikke være alvorlig skadet og kan returnere allerede mot Cagliari. Gervinho på sin side virker å være 100 % restituert og er spilleklar for Elfenbenkysten mot Senegal denne uken.

Mattia Destro kan gjøre comeback mot Cagliari etter et langvarig skadeavbrekk.

Overgangsfronten

Som vi tidligere har nevnt er Portos midtbanespiller Fernando høyaktuell for Roma. Det heteste navnet om dagen er imidlertid Hellas Veronas Juan Manuel Iturbe som har imponert stort på topp til nå denne sesongen. Det største hinderet kan virke å bli prisen som er rapportert å ligge på mellom 12 og 20 millioner euro. Formelt er argentineren på lån hos Hellas, men det foreligger en kjøpsklausul på 4.5 millioner euro som gialloblu ganske sikkert vil benytte seg av. En overgang skal først være aktuell i juni.

Også Genovas midtbanespiller Jurij Kucka er på Sabatinis liste over aktuelle spillere. Midtbanespilleren kan være tilgjengelig for omlag 8 millioner euro allerede i januar. Dersom forsøkene på sloveneren mislykkes er andrevalget Milans Alberto Nocerino.

Andre navn som figurerer i media er Montepelliers Remy Cabella, Giacomo Bonaventura og Jonathan Biabiany. Det virker uten tvil som om det vil bli noen mindre endringer i januar.

Øvrig

Morgan De Sanctis har kun sluppet inn 3 mål denne sesongen og det har ikke gått upåaktet hen, heller ikke hos landslagstrener Cesare Prandelli. Prandelli ryktes nå å ville overtale De Sanctis til å vurdere et comeback på landlaget i forbindelse med VM i Brasil neste sommer. De Sanctis vil i tilfelle konkurrere med Buffon, Marchetti og Sirigu om en plass i troppen.