Roma-spillere i aksjon for sine landslag

Mens de fleste Roma-supportere venter spent på at Rudi Garcias menn igjen skal løpe ut på gressmatten for å forsvare serieledelsen, har flere av Romas spillere vært i aksjon for sine respektive landslag. Gervinho og hans Elfenbenskysten klarte i kveld å holde unna i Senegal etter 3-1 på hjemmebane, men det var mange bortesupportere som satt med hjertet i halsen mot slutten av kampen da hjemmelaget var nære 2-0 i sluttminuttene. Da Salomon Kalou utlignet for Elfenbenskysten til 1-1 i det 90. minutt var det derimot avgjort, og Elfenbenskysten og Gervinho er klare for neste års VM etter 4-2 sammenlagt i playoff-kampene. Gervinho ble forøvrig byttet ut i det 80. minutt, etter at han bl.a. hadde pådratt seg et gult kort. Om ikke annet har hvert fall Gervinho fått litt kamptrening igjen før han returnerer til Roma igjen.

Fredag var to av Romas spillere i aksjon mot hverandre da Lobont og Torosidis begge spilte hele kampen i playoff-kampen mellom Hellas og Romania. Det var Torosidis som kunne juble mest etter kampen, ettersom Hellas vant 3-1 på hjemmebane. Lobont måtte med andre ord plukke ballen ut av nettet tre ganger, men bortemålet til Romania gjør at ingenting er avgjort helt ennå. Returkampen spilles 19. november.

Kevin Strootman var i aksjon for Nederland i dag da de oransje spilte 2-2 mot Japan i en treningskamp i Belgia. Strootman spilte hele kampen, og måtte se at mål fra Osako og Honda utlignet tomåls-ledelsen van der Vaart og Robben hadde skaffet «hjemmelaget». Nederland spiller mot Colombia i Amsterdam på tirsdag.

Både De Rossi og Florenzi så hele kampen mot Tyskland fra benken da lagene spilte 1-1 på San Siro i går, noe som om ikke annet gav midtbanespillerne til Roma litt hvile etter en hektisk sesongstart. Muligens får de prøve seg igjen på mandag når Italia møter Nigeria.

Michael Bradley spilte hele kampen for USA da de spilte 0-0 borte mot Skottland i en privatlandskamp på Hampden Park. For 18 måneder siden knuste amerikanerne Skottland hele 5-1, men i gårsdagens kamp var det altså langt fra like underholdende for tilskuerne. Diskerud satt forøvrig på benken for USA hele kampen, for den som måtte være interessert i det.

Tin Jedvaj klarte ikke å forhindre at Kroatia sitt U21-landslag gikk på sitt første tap i EM-kvalifiseringen på onsdag. Sveits vant 2-0 borte mot kroatene, og Jedvaj spilte hele kampen. Kroatia brente forøvrig en straffe på stillingen 0-2 vel 10 minutter før kampslutt. På tirsdag har Jedvaj og lagkameratene sjanse til å slå tilbake igjen når Latvia kommer på besøk.

Utlånte Viviani spilte for Italia sitt U21-landslag slo Nord-Irland 3-0 i Em-kvalifiseringen på torsdag, og imponerte for de blåkledde. Et nydelig frisparkmål i det 26. minuttet gav Italia ledelsen, og Italia vant til slutt 3-0 etter to sene mål.

Maicon er med i Brasils tropp som senere i natt møter Honduras til treningskamp i USA.