Kinas rikeste mann mulig ny investor i AS Roma

En rekke italienske medier melder i dag at den søkkrike kinesiske foretningsmannen Wang Jianlin er i ferd med å gjøre et forsøk på å gå inn i NEEP HOLDING  (som er hovedaksjonær i AS Roma S.p.A med 78% av aksjene). NEEP holdings eiere er foreløpig en blanding av den amerikanske poolen med 69% av aksjene og Unicredit med 31%. Unicredit har bekreftet at de er i forhandlinger og etter all sansynlighet er det to mulige scenarioer. Det ene er at Uncredit selger seg helt eller delvis ut og det andre er at Jianlin går inn med frisk kapital i NEEP holding og til gjengjeld får prosentandeler av alle eierne i NEEP.

Wang Jianlin skal være god for ca 14 milliarder US dollar gjennom sitt eiendomsselskap Dalian Wanda Group. Jianlin har bygd opp sitt eiendomsimperium fra grunn og har hatt stor suksess i eiendomsutvikling i Kina og store deler av verden. Dalian Wanda Group har store eierandeler i hotel og underholdningsbransjen i USA og kjøpte i fjor opp en av amerikas største kinokjeder AMC Theatres. At amerikanerne har vært ute etter å finne noen som kunne ta over Unicredit sine andeler har vært kjent lenge, da de ønsker en partner som kan sprøyte inn kapital for bygging av ny stadion. Den italienske banken Unicredit, som tok over aksjene fra Sensi familien når de ikke lenger klarte å betjene lånene sine, har ikke ønsket å spytte in penger selv om de har vært positive til stadionplanene. At det nettop er Kinas største eiendomsutvikler som er mulig ny partner kan ikke sees på som noe annet enn en kjempefordel i forhold til bygging av ny stadion.

Siste nytt er at ilsole24ore.it melder at det er bekreftet samtaler mellom partene og at en ny eierstruktur muligens vi bli presentert i løpet av de nærmeste ukene.

 

Illustrasjon av den nåværende eierstrukturen i AS Roma:

Organigramme-AS-Roma