Rudi Garcia: «Vi skal beholde førsteplassen på mandag.»

Mandag tar Roma i mot Cagliari på Olimpico og i anledning kampen var det som vanlig pressekonferanse to dager før. Her er et lite utdrag av hva som ble sagt:

 

Hva tenker du om de kinesiske investorene?

«Dere har snakket så mye om disse greiene de siste to ukene, jeg er her for å snakke om mandagens kamp og jeg er fokusert på det.»

Gervinho er tilbake, hvor viktig er han?

«Etter landskampene hadde vi mange spillere som måtte trene alternativt, men legene har gjort en god jobb. På mandag vil Torosidis være uaktuell sammen med Francesco, men alle de andre er klare og det er bra ettersom vi trenger alle for å vinne.» 

«Gervinho gir oss forskjellige muligheter fordi han har unike kvaliteter, og er veldig god til å true bakrom og unngå markeringene.» 

«Det er en viktig ting at han er tilbake så vel som de andre angrepsspillerne, men han trenger selvfølgelig hjelp fra resten av laget og vi må være gode til å flytte ballen fremover de siste 30 meterne slik at han kan være farlige.»

De Rossi har spilt mer defensivt i de to siste kampene…

«Det er ikke snakk om frykt, men det er vanskelig for meg å svare ettersom jeg er fokusert på den neste kampen og jeg husker ikke om det var mot Sassuolo eller Torino vi spilte med en eller to spisser ettersom det er annerledes.

På tampen av kampen mot Sassuolo spilte de med fire spisser og derfor var posisjonen til De Rossi så defensiv. Daniele sin posisjon kommer an på hvor mange spisser motstanderen bruker, men uansett var det en tilfeldig ting ved forrige kamp.»

Hva tenker du om Cagliari?

Med Pinilla tilbake har dem fått flere alternativer, de har spillere som har spilt sammen i mange år og det er en fordel for dem ettersom de er bedre kjent med hverande. De har gode spillere, men det som betyr mest er at vi må spille bra.»

Hva med banen?

«Det er ikke til å stikke under en stol at banen har blitt dårligere ettersom det har regnet så mye denne uken, men et godt lag tilpasser seg også værforholdene og motstanderen, vi får se på mandag.»

Hvordan har de siste kampene påvirket laget?

«Vår start på sesongen har gitt alle spillerne selvtillit og ønske om å fortsette å gjøre dems beste. Vi er bare ett poeng foran Juventus og av den grunn må vi ha beina plantet på bakken fordi alt kan skje, men vi skal jobbe mot å beholde førsteplassen mandag kveld.» 

Destro?

Han er skadefri, men vi må jobbe mye med det psykiske aspektet for å gjøre han bedre, han kan være med i troppen men ettersom han ikke er 100% klar kan han ikke hjelpe laget mer enn i korte perioder av gangen, for å se den ordentlige Mattia Destro vi må vente litt til.

Kan han bidra med noe fra et taktisk ståsted?

«Jeg har sett kampene han har spilt før for å kjenne han bedre, for meg er han en komplett spiss som mange ganger er på riktig sted til riktig tid og det er en viktig kvalitet for en spiss, han har mål i blodet.

Problemer med backene?

«Angående Federico må vi se an i morgen, jeg håper han kan trene så han kan være med i troppen, hvis ikke har jeg tenkt på andre alternativer med Dodo og Maicon.»

 

«Maicon er frisk, han spilte 90 minutter to ganger i løpet av tre dager og det er grunnen til at han har trent alternativt de siste dagene, men i morgen vil han være med på feltet uten noen problemer.»

Borriello?

«Han vil bli med i troppen og trene med oss i morgen.»

Hva vil endre seg uten Borriello?

«Det er viktig å ha alternativer og jeg er glad Marco er tilbake, han er en spiss som trenger baller foran mål, men med andre spillere vil det bli en annerledes kamp.

Det som er viktig er at vi har muligheten til å spille på forskjellige måter, noe som gjør det vanskelig for motstanderne. Hvis det er mye bakrom skaper vi vanskeligheter med Florenzi og Gervinho, hvis de forsvarer seg med mange så er Marco er viktig spiller for oss sånn som mot Chievo.»

Ettersom Totti er ute, vil en av midtbanespillerne eller vingene ha oppgaven med å slå gjennombruddspasninger til Gervinho?

«Siden Totti og Gervinho ble skadet har vi vunnet tre og spilt to uavgjortet, mot Sassuolo og Torino kunne vi også ha vunnet.

For meg er det ikke et problem å spille uten dem, men helt klart en fordel å ha dem, den verste tingen er å ha dem ute for en lengre periode og jeg er glad for at Gervinho er tilbake og jeg håper kapteinen også er klar snart.»

Florenzi-Ljajic-Gervinho på topp?

«Det er ditt valg, la oss se om det er mitt på mandag.  De jeg velger eller vil komme på underveis vil gjøre det bra, vi har spillere med kvaliteter og spillere med forskjellige kvaliteter som kan bli avgjørende.»

Vil kampen mot Juventus i januar bli avgjørende?

«Jeg kan ikke tenke på den kampen nå, det er fem kamper til dette året og vi vil se på det senere, nå skal vi bare se Juventus på TV.