Tilbake til toppen!

Roma tar i mot Cagliari mandag kveld, i en kamp som skal sende ulvene til topps – igjen.

Isolani har ikke vunnet på bortebane så langt denne sesongen, noe som gir kampen en grei ramme. Samme oppgjør i fjor var ikke et pent syn, og til tross for at gjestene har spillere som kan gjøre livet surt for romanisti i år også, er formen laget har vist så langt ikke virket skremmende. Særlig på bortebane.

Noe som virker vel så avskrekkende er det faktum at førstekeeper Michael Agazzi er skadet og kirsebæret på toppen er at Naniggolan har karantene. Et lite lys i tunellen for øyboerne er derimot at Albin Ekdal kommer tilbake fra to måneders skadeavbrekk.

Tilbake fra skade kommer også Mattia Destro. At Marco Borriello starter, og blir flankert av Florenzi og Gervinho ligger mer i kortene. Et gledelig gjensyn med Gervinho vil det nok bli, både i kraft av fart i angrepet, men også en økning i sjanseproduksjonen.

Totti er fremdeles skadet, og skal i følge rapporter ikke være klar før nærmere jul. Balzaretti og Torosidis må også stå over grunnet skader. Dette gjør at både Dodo og Maicon mer eller mindre garanteres hver sin backplass i oppgjøret. I midtforsvaret kommer den marokkanske muren tilbake fra karantene, og armerer seg sammen med Leandro Castan. Midtstopperne har sonet hver sin kamp, og blitt erstattet av Burdisso. Om det er tilfeldig at begge disse kampene endte med poengtap vet nok argentineren bedre enn meg.

På midtbanen er det ingen grunn til endringer, og alt tyder på at De Rossi får med seg Strootman og Pjanic, noe som har fungert bra tidligere i år – og samtlige i trioen er klare for VM neste år (!).

Etter noen småskader i en såpass tynn tropp, var landslagspausen et hendig pusterom, noe som blir viktig for å få Giallorossi tilbake på vinnersporet.

I Torino må man rett og slett bilage seg på at tabelltoppen kun er deres på lånt tid. Forza Roma!

Sannsynlig lag: De Sanctis; Maicon, Benatia, Leandro Castán, Balzaretti; Pjanić, De Rossi, Strootman; Florenzi, Borriello, Gervinho

Gjestene: Avramov; Pisano, Rossettini, Astori, Murru; Dessena, Conti, Ekdal; Cossu; Sau, Ibarbo