Spillervurderinger Cagliari

Morgan De Sanctis – 7,5: Fortsatt bunnsolid. Stopper det lille Cagliari har å komme med, og varter opp med en fantomredning i første omgang på en heading Stekelenburg måtte ha plukket ut av nettet ti av ti ganger. Tydelig i alt han gjør og sprer trygghet.

Maicon – 7,5: Begynner å komme i skikkelig form og spilte to kamper for Brasil før oppgjøret mot øyboerne. Bidrar massevis fremover, og kun en unaturlig god Avramov hindret brasilianeren en nydelig scoring.

Mehdi Benatia – 6,5: Godt å ha marokkaneren tilbake i forsvarsrekka. Har stort sett god kontroll bakover, selv om Ibarbo tidvis bød på noen utfordringer. Får klart trekk for å gjøre en gigantsjanse om til innkast.

Leandro Castan – 6,5: Neppe tilfeldig at Roma igjen holdt nullen med sin vante duo. Castan har fin flyt om dagen og har stort sett kontroll kampen igjennom, verken mer eller mindre. Skulle gjerne sett hans fyrrige vesen i enda større grad da det dro seg til.

Dodó – 6,0: Spiller fordi Balzaretti er skadet, men det er liten eller ingen grunn til at Dodó ikke skal spille også når derbyhelten er frisk. Det sier nok dessverre mer om Romas venstrebacksituasjon enn Dodó. Han kan bli god og viser det tidvis med et par gode innlegg. Er offensivt villig, men mangler litt på det taktiske og beslutningene hans er noen ganger tvilsomme. Som å prøve å passere motspillere som om de er luft. Klare mangler defensivt og er den som glipper når Cagliari får sin største sjanse.

Daniele De Rossi – 7,5: Daniele De Rossi er i ferd med å gjøre sin beste sesong på gud vet hvor mange år. Katalysator på midten, som ser ut til å endelig ha funnet den rette miksen i forhold til hvilken rolle han skal fylle. Full kontroll defensivt og har som alltid enorm radius. Gjør det lettere for seg selv i pasningsspillet, noe som kler han godt. Synd rekkekameratene hans på midten ikke møtte opp.

Kevin Strootman – 6,0: En av nederlenderens svakere kamper for Roma. Får kjempetrekk for å ha brent en sjanse i første omgang som i alle tilfeller skal være mål. Savner flere dype løp inn i boks. Ser ut til å ha så mye uforløst potensiale at han nesten ikke vet hvor han skal gjøre av det.

Miralem Pjanic – 6,0: Skuffende fra en av Romas absolutt beste denne sesongen. Får mye kreativt ansvar med Totti ute og greier ikke å være den skapende kraften han kan være. Blir, som i andre kamper, ofte i overkant opptatt av dommeravgjørelser. Kommer garantert langt sterkere tilbake.

Gervinho – 6,5: Flott å ha ivorianeren tilbake igjen etter skadeopphold. Skaper ubalanse i Cagliari-forsvaret og er uforutsigbar. Stokker det til i noen avslutningsøyeblikk, men det setter vi på kontoen for kamprust. Har en av Romas største sjanser med sin heading i stolpen.

Adem Ljajic – 6,0: Det blir litt av det samme som går igjen for Ljajic i denne spalten de siste gangene. Vil litt for mye og dermed stokker det seg mang en gang for, tillat meg, serberen. Kan med fordel løfte blikket og levere fra seg kula ved mang en anledning.

Alessandro Florenzi – 6,0: Lider på grunn av en dyptliggende motstander og mangelen på Francesco Totti. Gjør bra det han alltid gjør bra, nemlig å løpe. Utover det blir det ikke så veldig mer uten særlig rom for Florenzi å utnytte.

Marco Borriello (21’) – 6,0: Kommer inn i en fase hvor Roma sitt trykk i form av klare målsjanser har begynt å avta noe. Gjør ikke noe særlig for å bedre den trenden, men er som vanlig oppofrende.

Rudi Garcia – 6,5: Fin startoppstilling. Må få trekk for å bli utvist for andre gang denne sesongen, til tross for at undertegnede tror at utvisningen var av det billige slaget. Bradley inn for Maicon var et merkelig bytte og det spekuleres da også i at noe ble lost in translation mellom tribune og benk. Uansett lite man kan gjøre fra benken for å endre kampbildet med skadesituasjonen som råder.