Før kampen: Atalanta – Roma

Forhåpentligvis er det 3 poeng som ligger i den første luken av årets julekalender når Roma tar  turen nordover til Bergamo for å komme tilbake på vinnersporet.
Marko Livaja, Ivan Rodrigo Piris

Roma har tapt 6 poeng etter tre strake uavgjorte kamper mot Torino, Sassuolo og Cagliari og går inn i desember som serietoer kun ett poeng bak Juventus. Søndagens kamp blir ikke lett mot et hjemmesterkt Atalanta som kun har tapt en kamp på Stadio Atleti Azzurri d’Italia denne sesongen.

De siste kampene i Bergamo mellom Atalanta og Roma har vært noen merkelig syn. Siden 2003 har lagene møtt hverandre 8 ganger og lagene har vunnet annenhver gang siden da og Roma har aldri fullført banen med samtlige 11 når de har tapt i det samme tidsrommet. Da er det kanskje litt bekymringsverdig at vi vant fjorårets snøballkamp 3-2 etter scoringer av Pjanic, Marquinho og Torosidis.

Atalanta har fått en bra start på sesongen og har plassert seg på 10.plass etter 13 runder, på hjemmebane har laget vært gode og kun Fiorentina har tatt med seg full pott fra Bergamo denne sesongen. Like vel har Atalanta hatt en liten formdupp i det siste og kun tatt 4 poeng på de siste 5 kampene og bedre er det ikke for trener Stefano Colantuono at det er mye skader i forsvarsrekka. Stenardo, Raimondi, Yepes, og Bellini er alle skadet og det må gjøres to endringer i forsvaret (Stenardo og Bellini) siden tapet mot Sassuolo forrige helg. Den antatte forsvarsrekken til Atalanta har til sammen kun 19 kamper fra start denne sesongen og det blir spennende å se om angrepsrekka Gervinho-Ljajic-Florenzi greier å utnytte det nykomponerte bakre leddet til motstanderen. Resten av laget vil mest sannsynlig være uforandret og det er bare å legge merke til angrepsduoen Denis/Livaja hvorav sistnevnte scoret to ganger i det samme oppgjøret i våres. I tillegg kan en av de beste spillerne Giacomo Bonaventura returnere etter en drøy måned på sidelinjen.

Ikke mye har endret seg på Romas skadefront siden mandagens kamp mot Caglari og samtlige spillere fra den kampen drar nordover med unntak av Borriello. De andre uaktuelle er fortsatt Balzaretti, Totti og Torosidis. Det betyr at skaden Benatia pådro seg på mandag ikke var veldig alvorlig og marokkaneren er med nordover. Dermed tyder mye på at Rudi Garcia ikke gjør noen forandringer på laget som spilte uavgjort mot Cagliari.

Antonio Damato skal dømme morgendagens oppgjør og det noe pussige med han er at han dømte 5 strake Roma-seire før han dømte 5 strake Roma-tap, sist gang var under fjorårets kamp borte mot Cagliari (1-0). Damato har dømt Atalanta-seier ved de siste 4 anledningene hvorav en av dem var da Cassetti og Osvaldo måtte ta seg en tidlig dusj i 2012 da kampen endte 4-1 til fordel for de blå-svarte.

Søndag 15.00 får vi svaret på om Roma greier å ta tilbake serieledelsen (ihvertfall for noen timer) og komme tilbake på vinnersporet, kampen vises på C More Fotball og csports.no.

Sannsynlige lagoppstillinger:

Atalanta (4-3-1-2): Consigli; Canini, Cazzola, Lucchini, Del Grosso; Carmona, Cigarini, Migliaccio; Moralez; Denis, Livaja

Roma (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; De Rossi, Strootman, Pjanic; Gervinho, Ljajic, Florenzi