Roma snubler videre i Bergamo

Roma-Lazio er selvskreven når Italias mest intense hatoppgjør skal kåres. Roma-Juventus likeså. Men Roma-Atalanta? De blåsvarte fra Bergamo kan ved første øyenkast ikke virke som de mest naturlige rivalene for hovedstadslaget, og det var de heller ikke før et sammenstøt mellom lagenes supportere i 2006 endte med at tre Atalantini måtte behandles for knivpåførte skader. Siden da har blodet vært ondt mellom Roma og Atalanta, og det var ikke tilfeldig at når Atalanta feiret sin årlige Festa della Dea med å kjøre en tanks over to biler, var den ene bilen malt i rødt og gult.

Det var derfor amper stemning på Stadio Atleti Azzurri d’Italia når lagene tok avspark søndag ettermiddag. Roma startet noe slapt, og var nærmest scoring når Kevin Strootman sendte avgårde et langskudd som skrudde en halv meter for høyt. Atalanta på sin side skapte ingenting før et skudd av Brienza gikk via Benatia og i stolpen, og rett før pause ble Roma muligens snytt for straffe når Cazzola festet et godt tohåndsgrep i trøya til Gervinho.

Andre omgang startet i labert tempo, men Roma var merkbart mer offensive og klarte å legge Atalanta under et visst press de første ti minuttene. Og det var tydeligvis nok til å trigge Roma-forbannelsen. For Morgan De Sanctis har stått som en blekksprut på steroider denne høsten, men når Brivio sender avgårde årets veikeste frispark under den hoppende muren, da skal De Sanctis, deg, meg og alle vi kjenner klare å avverge scoring. I stedet får ballen ett sprett for mye, og Romas målvakt presterer å fomle ballen i eget mål. 1-0 til Atalanta, og høstmørket legger seg for alvor over Roma.

Rudi Garcia svarte med et overraskende bytte hvor De Rossi måtte vike for en spillesugen Adem Ljajic. Serberen markerte seg dessverre først utelukkende for å dunka ballen himmelhøyt fra en god posisjon, mens Strootman tvang Consigli ut i full strekk med et langskudd. Minuttene gikk, og Roma fortsatte å stange hodet mot veggen. Michael Bradley rotet det først fullstendig til når han skulle avslutte direkte på en stikker fra Gervinho, før amerikaneren satte ballen i mål for så å bli avblåst for offside (forvent heftige diskusjoner om dette i timene framover).

Consigli var i det vanskelige hjørnet i dag, og la inn sitt bidrag til årets redning-samlingen med en voldsom redning på et hodestøt fra Florenzi. Consigli fulgte opp med nok en redning mot Gervinho, men var maktesløs når Ljajic avsluttet et kjapt raid med å trille ballen til en innrusende Kevin Strootman. Nederlenderen gjorde ingen feil, og satte kontant ballen i mål to minutter før fløyta gikk for siste gang.

Roma har stadig ikke tapt en kamp denne sesongen, men fire strake uavgjort smaker det ikke godt av. Hovedstadslaget trenger en seier for å få tilbake momentumet fra september, men det blir lettere sagt enn gjort: neste uke står nemlig Fiorentina, ledet av vår gamle venn Vincenzo Montella, på motsatt halvdel…