Spillervurderinger Atalanta

Det så lenge mørkt ut for Roma etter at Brivio hadde sendt Atalanta i føringen, men en sen utlikning av Strootman gjorde at Romas ubeseirede rekke fortsetter. Mange spillere var langt under par i dag og leverte sesongverste.

 

Morgan De Sanctis – 4,5

Katastrofal inngripen på frisparket til Brivo som sørget for at Atalanta kom foran. Har lite å gjøre ellers, men er mye mer passiv enn vi tidligere har sett han. Det tok 14 kamper, men De Sanctis første tabbe i Roma-trøya er et faktum.

Maicon – 5

Ingen god kamp av Maicon som virket veldig frustrert til tider og ukonsentrert. Skyter fra vinkler og posisjoner som er helt håpløse og innleggene satt ikke i det hele tatt. Virket til tider som en litt overmodig unggutt som trodde at alt var mulig, men endte med mageplask hver eneste gang.

Mehdi Benatia- 5

German Denis vant alt som var av dueller mot Benatia i dag og hadde marokkaneren rundt lillefingeren igjennom hele kampen. Det frustrerte Benatia som slang med leppa til dommeren igjennom mye av kampen og det toppet seg da han helt håpløst måket ned Denis som resulterte i frisparket Atalanta scoret på. Skaffer alt for mange frispark i mot som tar tempoet ut av kampen når Roma jakter scoring. Som mange andre var den kampen her hans dårligste i Roma-trøyen denne sesongen.

Lendro Castan – 6

Er bedre enn sin stoppermakker i dag, men ingen spesielt god kamp fra Castan heller. Har ikke like store problemer med Denis, men greier seg greit nok mot et Atalanta som ikke skaper de største farlighetene.

Dodô – 6

Er vel muligens den eneste spilleren som leverer som forventet i dag. Gjør få feil med unntak av noen svake klareringer og mislykkede pasninger, men  Dodô spilte som han pleier og man kan da spørre seg om det er bra nok, men er langt i fra den dårligste på Roma-laget i dag.

Kevin Strootman – 6,5

I fraværet av Pjanic tok Strootman den litt mer offensive rollen i midtbanen og det så kanskje mislykket ut ettersom angriperne var langt under pari. Strootman gjorde jobben sin godkjent og bidro godt defensivt i de delene av kampen det trengtes. Skal selvfølgelig ha skryt for at han fikk pirket inn ballen på slutten og gjorde Roma fortsatt ubeseiret. Romas beste i dag, men de andre la ikke standarden veldig høyt.

Daniele De Rossi – 5,5

Hans dårligste kamp denne sesongen uten tvil. Mister ballen 3 ganger i løpet av det første kvarteret som skapte gode overgangsmuligheter for Atalanta. Får aldri helt kontroll over kampen og så nervøs ut i spillestilen. Ingenting å si på at han ble byttet ut etter 57 minutter til fordel for Adem Ljajic.

Michael Bradley – 5,5

Første omgang bar preg av mange støttepasninger og defensiv orientering, men i de periodene han prøvde seg oppover fikk han det stort sett til. Mulig var det Garcia fortalte Bradley i pausen for i andre omgang var amerikaneren mye mer offensiv, men dessverre sto han flere ganger i veien eller gjorde håpløse valg. Rotet bort flere muligheter på tampen og trekkes naturlig nok for det.

Alessandro Florenzi – 5,5

En av de få som foretar seg noe i den første omgangen, men lite bevegelser fra lagkameratene gjorde det vanskelig. Blir litt lei av å ligge fremme og vente på (håpløse) baller og trekker seg dypere ned i banen noe som gjør Gervinho veldig alene på topp. Andreomgangen ble som den har pleid å være for Florenzi hvor han blir veldig usynlig og bidrar med veldig lite før han plutselig dukket opp på tampen og headet kampens største sjanse midt på Consigli.

Gervinho – 6

Gjør noen gode løp i den første omgangen, men en blanding av dårlig pasning og dårlig touch gjorde at det ikke ble noen store farligheter ut av det. Andreomgang løfter Gervinho seg og fikk ballen mer ut på kant og skapte flere farligheter enn i den første. Fintet seg flere ganger fint forbi backene til Atalanta, men manglet det lille ekstra for å kunne avgjøre kampen. Hadde også en lei tendens til å falle litt ut av kampen og vi har fortsatt til gode å se Gervinho like god som det han var før sakdeavbrekket.

Marquinho – 5

Fikk overraskende starte til fordel for Ljajic i dag og tok på ingen måte vare på muligheten i dag heller. Hadde et fint skudd tidlig i kampen som resulterte i corner, men det var også det han fikk utrettet. Bidrar til lite ellers og har ikke et godt samspill med Dodô på venstresiden. Sklir veldig mye og en kan lure på om han ønsker seg nye fotballsko til jul som holder han på bena. Ble byttet ut for Pjanic etter timen spilt, noe flere hadde ønsket hadde skjedd før kampstart.

Adem Ljajic (57′) – 6

Kommer inn for De Rossi og er ingen umiddelbar trussel. Skyter noen skudd over og utenfor før han prøvde å filme seg til straffespark. Var mye involvert, men fikk til lite før han assisterte Strootman på tampen og det trekker serberen opp.

Miralem Pjanic (62′) – 6,5

Kommer inn i en kamp som i prinsippet passer Pjanic perfekt når Roma må frem og score og står høyt i banen. Avlaster Strootman med avleveringene i den siste tredjedelen og er et friskt pust som muligens kom inn en time for sent. Er Romas beste sammen med Strootman, men nederlenderen blir BB grunnet elendige dødballer fra bosnieren.

Federico Ricci – N/A

19-åringen får sin debut i Roma-drakten på tampen da han kom inn for Florenzi. Er uheldig og tryner i det han skal motta en pasning fra Gervinho i sin første involvering, men utenom det gjør Ricci en grei debut med et par frekke gjennombruddspasninger. Spiller dog alt for lite for å få vurdering.

Rudi Garcia – 5,5

Mange rynket på nesen da Garcia valgte Bradley og Marquinho i startoppstillingen fremfor Pjanic og Ljajic noe som ikke var vellykket. Gjorde ingen grep i første omgang da Roma skapte nada og fortsatte i samme spor frem til Atalanta scoret og han var nødt til å sette inn på Ljajic og Pjanic. Hadde ingen plan B når ting ikke fungerte og mye tilfeldigheter gjør at Roma ikke gikk på sitt første tap.