Strootman: «Jeg ville til Roma og ikke noe annet lag.»

Kevin Strootman har hatt en god start i Roma etter overgangen fra PSV i sommer. Sammen med lagkameratene fulgte de dagens VM-trekning fra Triagoria og Strootman sitt Nederland kom i en rimelig tøff gruppe med Spania, Chile og Australia. I etterkant av trekningen ble Strootman intervjuet av Roma Channel om hans første måneder i Roma og laget generelt, her er et utdrag av hva som ble sagt:

strootman, torino

 

 

Hvordan føler du at dine første måneder i Roma har vært?

«Jeg har hatt det veldig bra, jeg har blitt tattt godt i mot. Med en gang jeg landet på flyplassen skjønte at jeg ville gi alt for denne klubben. Vi startet bra, men har hatt en liten «down» i det siste, men vi kan nesten ikke vente på at vi skal komme tilbake på vinnersporet.»

Var du overasket av all lidenskapen supporterne har for klubben?

«De har helt klart imponert meg, men jeg forventet det. Jeg fulgte italiensk fotball fra Nederland og husker da Batistuta og Aldair spilte for Roma. Når en opplever det selv innser man at lidenskapen her er virkelig annerledes enn i Nederland.»

Du scorer bare på bortebane?

«Det er veldig rart, det hendte også i PSV. Jeg gleder meg til å feire blant egne fans.»

Supporterne er bekymret for de fire uavgjorte?

«Det har vært tøft i det siste, men det er også normalt. Ingen forventet noe som helst av oss, men nå har vi blitt en tittelutfordrer. Det som skal være sagt er at lagene begynner å kjenne oss og lag kommer til oss på Olimpico med en defensiv innstilling. Vi jobber for å finne ulike muligheter for å løse dette. Nå skal vi ha to flotte kamper mot lag som er litt mer åpne (Fiorentina og AC Milan) og det er her vi kan vise vårt fulle potensial. «

Hvor mye betydde det for deg å være kaptein for Nederland?

«Det er helt klart noe spesielt og gjør meg stolt. Det skal være sagt at de to andre kapteinene var ute, men treneren stolte på meg.»

Hvorfor valgte du Roma?

«Da jeg hørte om interessen fra Roma hadde jeg akkurat kommet tilbake til Nederland og jeg fikk snakket med treneren (Rudi Garcia), det var helt klart en viktig faktor. Jeg viste at Roma var en kjent klubb som hadde gjort det dårligere de siste årene. Jeg snakket med treneren fem eller seks ganger om hans planer og etter det var jeg overbevist at jeg ville til Roma og ikke noen andre lag.»

Er Romas midtbane bedre enn Juventus sin?

«Det er vanskelig å sammenligne oss med Juventus som er et lag med en veldig sterk tropp med allsidige og erfarne spillere som har spilt mye sammen. Vi er på vårt første år og vi trenger naturlig nok tid på å tilpasse oss. Selvfølgelig har vi også en veldig god midtbane, men det er de taktiske mulighetene som avgjør kampene og ikke kun midtbanen.» 


Hvor mye har du tilført laget?

«Det er vanskelig å si hvor mye jeg har tilført, men helt klart ikke alt det jeg kan. En kan alltid gjøre ting bedre, men det er alltid viktig å tilpasse seg. Når laget gjør det bra er det lettere å gjøre det bedre. Jeg har kanskje gitt 70-80% men jeg er fast bestemt på å gjøre det bedre. Det er viktig å lære seg italiensk, noe jeg driver med. Jeg får uttrykt meg bra på banen og har kun problemer utenfor. Å kjenne lagkameratene mine vil gjøre meg bedre.»

Hva tror du om søndagens kamp?

«Det er en veldig viktig kamp, foran våre egne supportere mot et godt lag. De har et veldig bra angrep og har spillere som har spilt lenge med hverandre. Vi skal gjøre det bra og fortsatt være ubeseiret. Det kan bli tre viktige poeng, vi har trent bra og på søndag vil vi bevise at vi kan slå et så godt lag.»

Hva liker du å gjøre utenfor banen?

«Å sove….. Neida, jeg liker å være med venner og familie. Jeg er fokusert på fotballen og det er livet til oss spillere. Jeg tenker alltid på den neste kampen og trener for å bli bedre, livet mitt er dedikert til fotball.» 

 

 

På søndag er neste mulighet for Strootman og Co til å vise seg frem under lunsjkampen (12.30) mot Fiorentina. Nærmere forhåndsrapport kommer på siden i løpet av morgendagen.