Forhåndsomtale: Roma – Fiorentina

I morgen formiddag er det duket for et lilla besøk på Olimpico, da Montellas Fiorentina kommer for å sanke poeng på vei oppover mot en potensiell Champions League-plass. Viola har hatt hittil hatt en sesong som L’aeroplano kan være relativt fornøyd med. Både Juventus og Milan har gått poengløse fra banen mot laget som har fått hjelp av en svært god Giuseppe Rossi med god hjelp fra kanskje først og fremst Borja Valero og en glimtvis god krølltopp ved navn Juan Cuadrado. Med unntak av tap mot henholdsvis Napoli hjemme og Udinese borte har Fiorentina ikke gjort stort annet enn å vinne siden slutten av oktober, og er en av fire lag som står med flere scorede mål enn Roma så langt i år.

Med unntak av Mario Gomez og en noe tvilsom David Pizarro, kan Montella velge fritt fra egen stall, og stiller trolig med følgende startellever:

4-3-3 Neto – Pasqual, Rodriguez, Compper, Tomovic – Valero, Ambrosini, Aquilani – Vargas, Rossi, Cuadrado

Når det gjelder de seierssultne ulvene, er som meldt tidligere denne uken Totti tilbake i troppen, og det samme gjelder Mattia Destro. Dog er det tvilsomt om noen av disse etterlengtede returene vil starte kampen, selv om visse melder at Destro kan snuse på en startplass. Undertegnede har imidlertid mer tro på Gazzetta dello Sport sitt forslag på førsteellever:

4-3-3: De Sanctis – Dodò, Castan, Benatia, Maicon – Strootman, De Rossi, Pjanic – Gervinho, Ljajic, Florenzi

Fiorentina har de siste årene blitt et lag med lignende ambisjoner som Roma i Serie A, og som på en god dag kan være svært vanskelige å hamle opp med. Heldigvis kan det samme sies om Roma, om ikke i enda større grad. Med Totti og Destro tilbake kan vi i tillegg ha et reelt håp om å få brutt trenden som har preget de siste kampene, nemlig mangel på effektivitet. Formiddagskamper har en tendens til å være intense affærer med mange mål, og vi håper på en underholdende kamp også i morgen.

Husk, kampstart er klokken 12:30. Daje!