Spillervurderinger Fiorentina

Etter scoringer av Maicon og Destro fikk Roma sin første seier siden oktober, men ingen av målscorerne var i nærheten av kampens gigant; Gervias Yao Kouassi. 

gervinho

 

Morgan De Sanctis-6,5

Tok vådeskuddet fra Rossi i fast grep i åpningsminuttene og har et par andre veldig gode redninger deriblant frisparket fra Pasqual i midten av andre omgang som var klistret i krysset. Spiller på veldig høy risiko noen ganger og lar motstanderne komme litt for nærme ved et par anledninger når han skal klarere. Litt heit i toppen på slutten og gjør en grov feilpasning samt pådrar seg gult kort, men får ut det meste av følelsene da han går bananas etter at dommeren blåste av kampen. Kan ikke gjøre noe med scoringen til Vargas.

Dodô- 6,0

Åpner svakt og greier ikke å få kontroll på Cuadrado som han hadde en liten krangel med forrige sesong. Er skyldig i baklengsmålet med hans feilpasning som Tomovic snappet opp og assisterte senere Vargas. Løfter seg i 2.omgang og har bedre kontroll på Cuadrado som ble mer og mer frustrert utover kampen. Oser ikke av selvtillit og spiller ballen litt for fort fra seg igjen, og det gjerne bakover.

Mehdi Benatia – 7,0

Forsvararbeidet er det ingenting å si på og ofrer seg stadig med veldig viktige blokkeringer og taklinger. Dog så kom noen av disse blokkeringene som følge av at Benatia selv hadde gitt bort ballen til motstanderne. Ikke et veldig imponerende pasningspill, men tar det igjen i det defensive. Bryter flere ganger pasningene opp til Rossi og var med på å skape viktige kontringsmuligheter for Roma.

Leandro Castan – 6,5

Åpner bedre enn Benatia, men faller litt utover kampen. Bryter bra, men slet også litt med pasningene som hans makker og var ikke like følsom som han har pleid å være på hans lange baller. Kommer som bestilt da han takler Rossi på overtid og feirer som han hadde avgjort kampen. Herlig grinta og en ellers godkjent kamp fra brasilianeren.

Maicon – 7,0

Endelig kom Maicon på scoringslisten etter at hans skudd mot Verona ble gjort om til selvmål. Merkelig nok kommer scoringen som følge av et dårlig innlegg fra han selv som gikk over hele feltet til Gervinho som han absolutt må takke for målet. Løper bra inn i feltet etter innlegget og viser sin rutine  når han mottar ballen hvor han tar en sålefinte for å sette ballen i åpent mål. Blir litt selvgod etter målet og fyrte av fra litt for mange håpløse situasjoner etterpå. Defensivt var det ingenting å utsette på og har god kontroll bakover igjennom hele kampen.

Miralem Pjanic- 5,5

Lenge siden vi har sett Pjanic så svak som i dag. Får til nada i den første omgangen med unntak av et håpløst gult kort da han tok hendene på ballen etter at han datt i bakken uten å få frispark. Det sørget også for at Pjanic fikk sesongens fjerde gule og er uaktuell til neste helgs kamp mot Milan. For å være på den sikre siden dro like så greit Pjanic på seg et gult kort til på tampen og tuslet i dusjen litt før enn de andre. Får aldri styrt kampen på den måten han pleier og var mer interessert i hvor dommer Orsato var enn ballen og det er kanskje greit at Pjanic får hvile en helg etter veldig mange kamper i det siste.

Kevin Strootman – 6,5

Unormalt usynlig selv om han smeller en ball i stolpen. Midtbanen faller litt sammen i den siste halvtimen av første omgang noe Strootman må ta sin del av. Løfter seg sammen med hele laget i andre omgang og gjør en stort sett brukbar kamp.

Daniele De Rossi – 7,0

Holdt på å sette inn Romas andre da kun en reaksjonssterk Neto hindret De Rossis heading. Sliter sammen med resten av midtbanen den siste halvtimen av første omgang, men gjør en god jobb defensivt sammen med Castan og Benatia selv om de fikk veldig mye å gjøre. De Rossi gjør ellers som han pleier og spiller en vanlig kamp i De Rossi-stil.

Alessandro Florenzi – 5,5

Sliter stort om dagen og virker veldig frustrert. Som Pjanic var Florenzi i overkant glad i å snakke med dommer Orsato og kom aldri helt over at en hands på midtbanen ikke ble gitt frispark på. Får dog en noe ufrivillig assist på det første målet som endte hos Maicon, men utenom det var Florenzi usynlig og ble byttet ut etter 57 minutter til fordel for Destro.

Adem Ljajic- 6,0 

Kommer til mange sjanser, men det var mest på grunn av Gervinhos herlige pasninger og fremspill og ikke gode enkeltprestasjoner av Ljajic selv. Greier ikke å omgjøre pasningene til scoringer og skøyt nok en gang en keeper veldig god. Går av sin åttende strake kamp uten scoring da Taddei ble byttet inn for serberen etter 72 minutter.

Gervinho- 8,0

Velkommen tilbake Gervinho! Om det var VM-trekningen som ga ivorianeren ny selvtilitt er uvisst, men han var utvilsomt banens beste i dag. Snurrer rundt på Fiorentina-forsvaret både to og tre ganger ved hver overgang og var tilbake i det slaget han hadde før skaden. Gjør alt forarbeidet i forkant av det første målet og kun en liten flikk av Florenzi hindret en målgivende  i første omgang. Da Florenzi var byttet ut fikk innlegget til Gervinho fri bane og Romas andre målscorer må også sende en takk til Gervinho. Skaper alt av sjanser Roma har og var et konstant uromoment for Fiorentina. Litt trekk for noen svake avslutninger, men uten tvil banens beste!

Mattia Destro (inn 57′  , ut 89′) – 7,0

Kommer inn for første gang denne sesongen etter et halvt år på skadelisten. Blir matchvinner da han kriget inn innlegget fra Gervinho og river av seg nesten alt av klær og pådrar seg et håpløst gult kort. Virker rusten utenom involveringen ved scoringen og greier ikke bidra nevneverdig positivt ellers. Godt å ha Destro tilbake og godt å ha Destro tilbake på scoringslisten. Blir byttet ut like før slutt da Pjanic ble utvist og Bradley kom inn for å trygge ledelsen. Kvalitetsmessig spiller han til 6,5 med trekkes opp for å sette inn målet som sørget for Romas første seier på over en måned.

Rodrigo Taddei (inn 72′) – N/A

Kommer inn for Ljajic og er ikke veldig involvert. Tar et par finter for å vise at han fortsatt har litte grann fotball i kroppen, men spiller ikke nok for å få vurdering.

Michael Bradley (inn 89′) – N/A

Blir byttet inn for Destro da Pjanic må gå av med rødt kort. Er så vidt nær ballen før dommeren blåser av kampen.

Rudi Garcia- 7,0

Velger lagoppstillingen alle trodde og gjør selvfølgelig et glimrende bytte da han setter innpå matchvinneren Mattia Destro. Burde muligens ha tatt ut Pjanic som bidro lite og var nære et rødt kort før han mottok det på tampen. Endelig kom seieren etter en måneds tørke og Rudi Garcia er tilbake på 7-tallet vel fortjent.