The Comeback!

Etter en «tung» periode der ti strake seire ble fulgt av fire uavgjort, ville Roma tilbake på vinnersporet da Vincenzo Montella og Fiorentina gjestet Olimpico lørdag.

Anført av en leken Gervinho og et kort, men episk comeback av Mattia Destro, ble det endelig tre ferske poeng.

I motsetning til de siste ukers besøkende på Olimpico kom laget fra Firenze med intensjon om å spille ball. Dermed ble kampen severdig, om enn så intens. Det var heldigvis Roma som kom beste i gang og det skulle ikke gå mer enn sju minutter før giallorossi satte kveldens første ball i nettet. Gervinho skar inn langs dødlinjen fra venstre og skled forbi sine oppassere som bare Gervinho kan. Ivorianeren smalt ballen inn i feltet der den etter en stopp havnet hos Maicon. Høyrebacken brukte såla for å dra til seg ballen og kunne enkelt plassere den i nettet bak Neto. Scoringen ble naturlig nok feiret med en benket Marquinho. 1-0!

Men Roma har hatt en lei tendens til å slippe foten av gasspedalen etter å ha tatt ledelsen, så også i dag. Fiorentina spiste seg etterhvert godt inn i kampen og dominerte siste halvdel av omgangen. Coppa-fiendene fra i fjor, Cuadrado og Dodó, hadde mange dueller, og brasilianeren på Romas venstreback hadde problemer med Serie A’s raske formspiller. Etter snaue halvtimen foretar imidlertid Dodó en glimrende brytning, men den påfølgende pasningen går til nærmeste hvite. Tomovic har få problemer med å riste av seg en for dagen svak Ljajic og avansere ned til Romas dødlinje. Ballen spilles ut 45 grader det Juan Manuel Vargas smeller ballen knallhardt inn i mål bak Morgan De Sanctis. 1-1, et resultat som også skulle holde seg til pause.

Fiorentina kom raskest ut av startportene i andre omgang og Roma ble spilt lave. Blant annet brant tidligere Roma-spiller Alberto Aquilani en kjempesjanse. Han ble senere byttet ut til øredøvende pipekonsert og ble erstattet av ingen ringere enn David Pizarro.

Etter 57 minutter foretar Garcia seg dagens første bytte. Mattia Destro, som ikke har spilt seniorfotball siden U21 EM i sommer, erstatter en dårlig Alessandro Florenzi. Og for et comeback det skulle bli for den kneplagede spissen. Roma kommer mer med og begynner å sette Fiorentina under trykk. Spesielt i en periode der Gervinho og Ljajic ruller opp det ene angrepet etter det andre. Gervinho valgte stort sett ikke å avslutte, mens både Ljajic og Maicon avsluttet rett på Neto fra kort, men skrått hold. Kevin Strootman var også nære da han sendte en suser i stanga. Men det måtte ivoriansk magi til for at hjemmelaget skulle komme i føringen. Gervinho kommer seg lekent fri på høyresiden og smeller ballen inn i feltet. Der kommer Mattia Destro stormende med en for dagen usympatisk Manuel Pasqual på slep. Drakta til Destro står som et seil, men treffet på ballen lider ei. Bang! Ballen ligger i nettet bak en forfjamset Neto og Roma leder 2-1. Seks måneders frustrasjon skal ut og Destro river av seg trøya mens han stormer mot benken. Roma i ledelsen etter 67 minutter!

Viola får frispark i farlig posisjon ikke lenge etter scoringen. Nevnte Pasqual sender ballen over muren og i retning krysset, men Morgan De Sanctis er der med en fantomredning og Roma beholder ledelsen. Garcia sender rutinerte Taddei inn med snaue 20 minutter igjen. Han var veldig treig, men tidvis leken med ball. Deilig gjensyn med hedersmannen.

Fiorentina peiser på nå. De får en ustrakt hånd fra Bosnia når Miralem Pjanic får sitt andre gule kort etter å ha felt Pizarro. Unødvendig av Miralem, som med fordel kan bruke mer energi på ball enn på dommer. Dermed velger Garcia å ta ut Destro til fordel for Michael Bradley, og matchvinneren må pent finne seg i å sette seg på benken igjen. Giuseppe Rossi kommer på utmerket skuddlege på tampen, men gladiatoren Leandro Castan setter inn en takling han med rette kan juble for.

Når Dodó feier ballen vekk fra egen sone etter 93.40 er kampen i praksis avgjort. Roma er endelig tilbake på vinnersportet og neste helg venter AC Milan på San Siro. Daje!

 

PS! Francesco Totti tilbrakte hele kampen på benken og bør dermed være frisk som en fisk når Roma møter Milan på San Siro, en av Francescos favorittarenaer.