Notiser 10.12

Rudi Garcia ble i dag utnevnt som årets franske trener av French Football magazine. Garcia selv uttalte vedrørende utnevnelsen at det var ekstra gledelig ettersom han ikke forventet det i det hele tatt. Videre sa han følgende: «Jeg er i Roma for å vinne titler, ikke for å bryte rekorder. Tre seriegull er for lite sammenlignet med klubbens størrelse. Det er opp til oss å endre det.» På plassene bak Garcia fulgte landslagstrener Didier Deschamps og St.Etienne-manager Christophe Galtier.

 

Før Strootman valgte Roma som sin arbeidsgiver i sommer var ryktene om en overgang til Manchester United høyt spekulert i avisene. Etter et litt svakt U21-EM drysset ryktene imidlertidig litt ned og Strootman valgte Roma. Etter en veldig god start på sesongen har ryktene igjen blusset opp  om at den røde delen av Manchester er interessert i nederlenderen og skal angivelig være villig til å betale €35M for hans tjenester. I dag gikk imdelertidig agenten ut å avfeiet ryktene om en overgang: «Kevin er fornøyd med å være i Roma og planlegger å være der for en god stund. De har startet på et nytt prosjekt og er et helt nytt lag og han har tilpasset seg bra.» 

 

Det nærmer seg årsskifte og noen tidspunkter på kamper for 2014 begynner å komme på plass. Storkampen mellom Juventus og Roma har blitt flyttet frem en dag til søndag 5. januar og blir kveldskamp med avspark 20.45, Roma-Livorno blir lørdagskamp med avspark 18.00 den 18. januar og det blir lunsjkamp mot Verona helgen etter. Roma-Genoa den 12. januar har ikke fått tidspunkt enda mye grunnet at det i dag ble klart at Roma skal møte Sampdoria den 9. januar (tidspunkt ikke fastsatt) i Coppa Italias 8-delsfinale på Olimpico. Det er dermed muligheter til å få med seg to hjemmekamper i løpet av få dager på nyåret hvis noen er i Roma de dagene.

 

Det er forholdsvis rolig på ryktefronten når det gjelder Roma om dagen, men en kan alltids ta en titt på de løse ryktene som har kommet opp den siste tiden:

-18 år gamle Ryan Gauld er en av mange som har fått kallenavnet «den nye Messi». Gauld spiller til daglig i Skottland for Dundee United som venstrekant og er 1.64 på strømplessen og skal etter ryktene være veldig dribleglad. Forutenom Roma er unggutten på blokken til de fleste engelske storklubber i følge Scottish Express.

Stevan Jovetic er velkjent blant de fleste Serie A-tilhengere og den tidligere Fiorentina-spissen har slitt etter overgangen til Manchester City. La Stampa melder om at Inter og Roma er blant de interesserte for å få spissen tilbake til Italia.

Johnny Heitinga er på utgående kontrakt hos Everton og blir jaktet av Fiorentina, West Ham, Napoli, Milan og Roma. Den 30 år gamle midtstopperen kan gå i kontraktsforhandlinger med en annen klubb fra 1. januar og evt. gå gratis til sommeren.

-Av andre Premier League-spillere har tidligere Rudi Garcia-elev Yohan Cabaye og Tottenhams Sandro blitt linket til Roma den siste tiden.

Nicolas Burdisso har fått lite med spilletid for Roma denne sesongen og en retur tilbake til hjemlandet og Boca Juniors begynner å nærme seg melder Tuttomercatoweb. I motsatt vei kan det hende at den 18 år gamle offensive midtbanespilleren Leandro Paredes tar turen.

– Il Messagero nevnte forrige uke at Torinos venstreback Danilo D’Ambrosio skulle være enig med Roma om en overgang og ryktene fortsetter om at venstrebacken nærmer seg. Kontrakten hans går ut til sommeren mens Roma er interessert i å hente italieneren allerede i januar. Inter og Juventus skal også være interesserte.

-Barcelonas Tonny Sanabria er også på vei inn portene på Triagoria om en skal tro alt det man leser. 17-åringen er også jaktet på av Arsenal og har en utkjøpsklasul på €3M som Sabatini gjerne vil redusere.

-Talentene Ricci, Caprari og Romagnoli er alle åpne for å spille vårsesongen et annet sted enn i Roma hvor veien til førstelagsspill har vært lang. For alle de nevnte er det hovedsaklig lån som er aktuelt.

-Det er ikke noe nytt rundt Stefan Johansen etter Drammen Tidenes la ut en sak om at Godset-spilleren var aktuell for Roma.