Ny stadion: Pallotta og co. møtte Romas ordfører

James Pallotta hadde med seg en stor delegasjon når han ankom ordfører Ignazio Marinos kontor på Campidoglio i Roma, gruppen som kom for å møte ordføreren bestod av Italo Zanzi, Mauro Baldissoni, Mark Pannes,  Dan Meis og Luca Parnasi. Møtet som ble holdt for å presentere for kommunen hva slags planer AS Roma har for tomten entrepenøren Luca Parnasi har kjøpt på Tor di Valle, og for å legge en plan for veien videre mot bygging av ny stadion.

BbCy8tuCIAEv-bN

Dan Meis ankom dagens møte med en stor kasse som inneholdt tegningene av Romas nye stadion

Hitil har Pallotta skuffet gang på gang i når det gjelder offentligjøringen av selve prosjektet, han har ved minst tre anledninger gitt seg selv en frist som ikke har blitt overholdt og mange har mistet troen på hele prosjektet og mener rett og slett at de aldri har hatt som intensjon å faktisk bygge en ny stadion. Dagens møte må tolkes som et klart motsvar til kritikerne av amerikanerne, og ordfører Marino var etter møtet svært imponert over det han hadde sett. Arkitekt Dan Meis hadde med seg en stor kasse som inneholdt plantegningene til stadion og en modell som ble vist frem på møtet, det ble også vist frem en hel del tekniske løsninger amerikanerne har kommet opp med for å sørge for at stadion blir så sikker som mulig og vil være efektiv i krigen mot tribunevold. Ordføreren uttalte følgende etter møtet: «Det er et framtidsrettet prosjekt som er godt planlagt i forhold til infrastruktur, bruksmuligheter og arkitektur. Teknologisk blir det det den mest avaserte på dette kontinentet uten tvil. Nå blir det opp til de ansvarlige byrådene å vurdere hvilke tiltak som må gjøres for å gjøre dette prosjektet mulig med tanke på infrastruktur. Jeg håper prosjektet kan føre til vekst for byen og økonomiske gode muligheter.»

Andre fakta som har kommet frem etter dagens møte er at stadion vil ha 52 000 sitteplasser og en maksimumskapasitet på ca 60 000. Det vil med andre ord være mulighet for å gjøre om ståplasser til sitteplasser for kamper som krever dette. (Finaler i UEFA turneringer og landskamper) og at det som blir den nye Curva Sud skal være en sentral del av stadionprosjektet, det skal ha blitt lagt ekstra vekt på å fremheve supporterkulturen og å sørge for at tradisjonene fra Olimpico blir tatt vare på.

Dan Meis som ellers har holdt en forholdsvis lav profil avsluttet dagen med å love at prosjektet blir offentligjort meget snart. Det siste Pallotta lovte, etter å ha brutt  forige frist som var innen oktober, er at prosjektet vil bli offentligjort inne året er omme. Om vi er heldige så får alle romanisti en fin julegave i overaskelse!