Rudi Garcia: «Totti er ikke 100%»

I morgen er det ny kamp for Rudi Garcias sitt Roma da turen går nordover til Milano for å møte Milan. Søndag formiddag avholdt Garcia pressekonferanse i forbindelse med kampen og her er noe av hva treneren tenkte om kampen:

 

19 poeng mellom Roma og Milan?

«Alle vet at Milan har spillere på et høyt nivå, en kan ikke gå videre fra gruppespillet i Champions League uten å ha et lag med bra spillere. Vi vet at å møte Milan i Milano er vanskeligere. Som vanlig går vi for å vinne, det vil bli tøft, men det er vårt mål.» 

Er Totti klar til å spille fra start?

«Med Francesco er vi bedre, men det er helt klart at han og Destro ikke har fått mye kamptrening i det siste så vi får se. Det interessante er at il capitano har hatt en hel uke med trening så han er helt klart friskere nå og klar for å hjelpe laget, men han er ikke 100 % så klart. Det bra er at han er tilbake i trening og laget er mye bedre med Totti enn uten han.»

Kan en seier bli vendepunktet for serien?

«Det er andre klubber som Napoli, Inter, Fiorentina. Vi er langt unna slutten på sesongen. Vi kommer ikke til å tenke på Juve eller noen andre, vi vil kun tenke på vår egen kamp. Vi er klare, vi hadde en bra kamp mot Fiorentina, men det var bare et steg, vi vil ta et nytt steg på mandag med et godt resultat i Milano.»

Hva betyr Pjanic sitt fravær?

«I Bergamo kunne han ikke starte. Vi må ikke tenke på Pjanic ettersom han ikke kan spille. Muligens vil en spiller bli dårligere av fraværet, eller sterkere. Jeg tenker alltid positivt, men hver gang noen har kommet innpå dette laget har han gjort det bra, det handler alltid om laget og ikke om en spiller.»

Napoli mot Inter og Milan mot Roma, kan dette bli en viktig runde?

«Etter denne kampen vil det bli en ny en, vi må ikke tenke på den forrige kamp, alle kamper er viktig men ikke avgjørende. En seier vil være viktig psykologisk og kan hjelpe oss mot å nå målet vårt. Mot Milan vi vil spille vårt spill, men Rossoneri er et lag med mye talent og gode spillere. Jeg sier det igjen; et lag som har gått videre fra gruppespillet i Champions League har et godt lag.»

Vil det være en fordel eller ulempe at Juventus og Napoli er i Europa League?

«Jeg vet ikke om det er en fordel eller ulempe for oss, men problemet er deres. Det er gode lag i Europa League når det nærmer seg slutten og det er ikke en turnering for de dårlige. Jeg ville helt klart gått  for å vinne Europa League hvis vi hadde vært i den posisjonen og muligens de tenker det samme.

Mange av spillerne deres er et gult kort unna suspensjon, endrer det noe på inngangen til kampen?

«Jeg tenker ikke på det, ingenting har endret seg i de kampene spillerne har vært i faresonen. Vi skal spille som normalt og ikke tenke på slike ting, når en suspensjon kommer så setter vi på en ny en, men det bedre å ta en og en suspensjon av gangen enn tre-fire samtidig.»

Berlusconi?

«Jeg kjenner ikke ham og kan ikke si noe om han. Jeg er opptatt med mitt eget lag og jeg legger ikke merke til han.»

Benatia, De Rossi og Gervinho har sagt at de går for Scudettoen, hvorfor sier ikke du det?

«Vi får se på slutten, jeg har bare sagt at det vil bli et rotterace på slutten, men i mine øyne er favorittene Juventus og Napoli, hvorfor skal jeg legge press på laget mitt?

Vi vil så klart avslutte så høyt som mulig, helst første, vi får se, men vi skal gjøre alt for å ta alle trepoengere. Vi mangler ikke ambisjoner, jeg er kanskje den som har høyest ambisjoner av alle.»

Forventer du et slitent Milan?

«Jeg vet ikke, de har hatt fem dager på seg mellom kampene, men det er ikke lett å spille med ti mann. Hvis det er nedgang i formen dems må vi ta fordel av det, men jeg er ikke sikker. De spilte en god kamp mot Ajax og spilte bra med ti mann, men ligaen er annerledes.

Hva med Balotelli og Kaka?

«De er gode spillere, alle vet det. Balotelli kan score når som helst. Jeg liker Kaka, han er komplett spiller. Vi må gjøre alt for å unngå at disse spillerne får store rom, men Milan er ikke bare de to. 

Hvis en ser på laget spiller for spiller er det sterke, men det endrer ingenting for vår del, vi spiller for å vinne og forhåpentligvis vil det bli en bra kamp og for oss er den bare god hvis vi drar hjem med tre poeng.»