Forhåndsomtale: Milan-Roma

Høytflyvende Roma møter mandag kveld et skadeskutt Milan som kun har tatt en seier på sin siste åtte forsøk i serien. 

massimiliano_allegri_milan_ansa_980619251

Etter fire strake uavgjort fant endelig Roma igjen frem vinneroppskriften forrige helg da laget vant 2-1 mot Fiorentina. Mandag kveld er Roma nødt til å gjenta den bedriften om Juventus ikke skal rykke i fra og få en luke inn til det nye året. Om det var Tottis tilbakekomst på benken som var avgjørende for resultatet forrige helg vites ikke, men il Capitano er så godt som klar for kamp igjen og er ventet å starte morgendagens kamp etter to måneder på sidelinjen. Dog så er ikke kapteinen 100% klar enda i følge Garcia. En annen som ikke er helt i kampform enda er Mattia Destro som markerte sin tilbakekomst med matchavgjørende scoring forrige helg. En trenger dermed ikke å være spåmann for å forutse at Totti og Destro mest sannsynlig får spille i hver sine deler av kampen i morgen.

Selv om to angrepsspillere er på vei tilbake er ikke alt fryd og gammen på topp da tidligere Milan-spiller Marco Borriello vred seg i smerte på treningsfeltet tidligere denne uken etter en smell i ankelen og er ikke med i troppen som reiser nordover. I troppen er fortsatt ikke Balzaretti å finne, mens Pjanic står over etter hans sene utvisning mot Fiorentina. Det er dermed duket for et amerikansk innslag fra start i morgen da Michael Bradley tar bosnierens plass.

Milan på sin side har slitt stort denne sesongen, 18 poeng og en 12. plass er ikke mye å slå i bordet med for treneren som Roma ville ansette i sommer; Massimiliano Allegri. Allegri sitt Milan har kun vunnet en av de siste syv ligakampene og hjemmepublikummet har dratt skuffet hjem fra kamp ved de siste tre anledningene, men de fikk seg dog en stor opptur i midtuken da de som det eneste italienske laget gikk videre i Champions League etter 0-0 hjemme mot Ajax.

Skadelisten til Milan er lang og den ble ikke bedre da El Shaarawy nok en gang ble satt tilbake av en skade da laget møtte Ajax. De øvrige som er ute er Amelia, Silvestre, Birsa, Robinho, Abate og Constant.

Forrige sesongs oppgjør mellom lagene blir husket for alt annet enn fotball som ble levert til 0-0. Rasismerop, stopp i spillet, røde kort og gulldrakter er vel det som klistrer seg i minnet når en tenker på tilbake på den skandalekampen i mai. I etterkant av kampen ble Roma bøtelagt med 50 000€ i tillegg til et stengt Curva Sud i en kamp.

Det har ikke vært mange gode opplevelser i Milano når Milan har vært motstander historisk og Roma har kun vunnet 18 av de totalt 86 kampene lagene har møttes i Milano. Sist Roma dro med seg tre poeng var i 2010 da spissparet Adriano/Borriello sørget for 1-0 til gjestene etter scoring av sistnevnte.

Morgendagens dommer er Gianluca Rocchi som ikke er kjent for å holde igjen på kortene når Roma spiller. Hele 89 gule og 6 røde kort har 40-åringen gitt Roma de 29 gangene han har vært på banen. Det lover ikke gått for de fem spillerne som er ett gult kort unna suspensjon og står dermed i fare for å miste årets siste kamp mot Catania neste helg. Spillerne som er i faresonen er Ljajic, Florenzi, Maicon, De Rossi og Strootman (I tillegg Pjanic som er utestengt for rødt). (Kan dog hende noen av de spillerne er mer interessert i å stå over kampen mot Catania enn Juventus runden etter.)

Sannsynlige lagoppstillinger:

AC MILAN (4-3-1-2): Abbiati; De Sciglio, Bonera, Mexes, Emanuelson; Montolivo, De Jong, Muntari; Kaka; Balotelli, Matri

AS ROMA (4-3-3): De Sanctis; Maicon, Benatia, Castan, Dodo; Bradley, De Rossi, Strootman; Florenzi,  Totti, Gervinho

 

Kampstart er mandag 20.45 og C More Fotball starter sendingen fem minutter før.