Milan 2-2 Roma

Destro og Strootman sørget for at Roma ledet to ganger, men et hardtarbeidene Milan kjempet seg tilbake og det endte til slutt med poengdeling på San Siro mandag kveld.

destro-milan

Det startet veldig bra for Roma allerede etter 13 minutter da 12 trekk innad i laget til slutt endte opp hos Mattia Destro som kunne bredside ballen i åpent mål etter herlig forarbeid av Ljajic og Strootman. Destro feiret som vanlig med en liten dans ved cornerflagget vel akkompagnert av Gervinho som gladelig ble med.

Etter den lille sjokkåpningen på kampen løftet Milan seg litt med blant annet en halvsjanse av Kaka som snek seg utenfor. Milan holdt trykket oppe uten å komme til de helt store sjansene før Cristian Zapata fikk stå helt alene på en corner og headet inn (via kneet)  til 1-1 bak en sjanseløs De Sanctis  etter halvtimen spilt.

Etter at Milan hadde styrt det meste av kampen etter Roma sin scoring var det nå Roma sin tur til å svare på en scoring i mot. Michael Bradley var helt klart nærmest da et skudd fra skrått hold spant tilbake fra streken på merkelig vis .Før omgangen ble blåst av måtte Castan takke for seg etter å ha gått skadet ut av en duell med landsmannen Kaka, inn kom evigunge Nicolas Burdisso.

Kun syv minutter ut i den andre omgangen tok det før Gervinho endelig våknet og skaffet nok en straffe i Milano da han ble felt av keeper Gabriel som nettopp hadde blitt byttet inn for Abbiati.  Straffen ble tatt av Kevin Strootman i Tottis fravær og nederlenderen var like iskald som kapteinen selv ville ha vært og Roma gikk dermed opp i ledelsen for andre gang.

Etter å ha sett Strootman sette straffen «hans» kom Totti kort tid etter inn på banen til fordel for Destro. Det var første gang kapteinen entret gressmatten siden skaden han pådro seg for to måneder siden.

Inntoget av kapteinen gjorde ingen umiddelbar suksess og Milan fikk plutselig mye rom av Romas høye press og etter 75 minutter fant Sulley Muntari ut hvordan han skulle få hull på De Sanctis og 2-2 var et faktum.

Milan fortsatte å presse stort etter utlikningen og Balotelli burde nok ihvertfall satt en scoring i sluttminuttene som inneholdt store sjanser til begge lag. Den høydramatiske kampen endte dermed 2-2 og lagene tok dermed med seg ett poeng hver inn mot årets siste kamp som spilles til helgen.

PS! De Rossi og Strootman pådro seg begge gult kort i kveldens kamp og må dermed stå over søndagens kamp mot Catania.