Spillervurderinger Milan

Kevin Strootman strålte med sin sjette assist og fjerde scoring for sesongen, mens Michael Bradley er det lenge siden vi har sett så dårlig. 

Kevin Strootman- Milan

Morgan De Sanctis-6

Slipper inn to mål for første gang i Roma-drakta (8 måneder siden sist Roma slapp inn 2). Kan ikke belastes direkte for baklengsmålene, men kunne vært mer aggresiv på Zapatas heading. Er trygg og god ellers og bokser ikke unødvendige innlegg og har god kontroll på de få skuddforsøkene Milan hadde på mål.

Dodô-6

Gjør en godkjent kamp, men har en lei tendens til å overtenke vel mye og ender ofte opp med en pasning bakover etter å ha driblet seg inn i trøbbel. Er god i forkant av den første scoringen da han spiller bra «vegg» sammen med Ljajic, men er feilplassert på den andre scoringen til Milan da han drar seg alt for mye inn mot midten før Muntari fikk fri adgang på venstresiden.

Mehdi Benatia- 7

Nøytraliserer Balotelli fullstendig og faller ikke for noen av hans forsøk på å skaffe straffe. Bryter bra og har stålkontroll igjennom hele kampen, men må ta på seg skylden for at Zapata står alene på baklengsmålet. Viser vinnervilje da han tar et sugende løp opp i angrep på overtid, dessverre uten hell.

Leandro Castan 6,5

Fortsatte i samme spor fra Fiorentina-kampen og var god i den første omgangen han fikk spille. Ble dessverre skadet like før pause etter en dytt i ryggen av Kaka og vi får håpe at skaden ikke er langvarig og at brasilianeren er tilbake til søndag mot Catania.

Maicon-6

Viser seg ikke stort frem på sin tidligere hjemmebane og lar venstrekanten til Milan få store rom til tider. Innleggene offensiv er ikke like presise som de har vært, mens når han var i forsvar var han vanskelig å gå forbi.

Michael Bradley- 4,5

Det er ikke mål en forventer av Bradley, men når en kom til så mange gode muligheter som Bradley gjorde i kveld er det vanskelig og ikke gjøre han til en liten syndebukk. Pasningspillet er til tider horribelt og han mistet ballen litt for ofte noe som skapte gode overgangsmuligheter for Milan.

Daniele De Rossi- 6

Pådrar seg veldig tidlig et gult kort (som gjør han suspendert) og var dermed ikke like rå og aggressiv i taklingene etter det. Gjør en god første omgang, men faller litt igjennom i den andre.

Kevin Strootman – 7,5

Er nok en gang god i Milano og noterte seg for sesongens fjerde scoring og sjette assist noe ingen i Roma slår. Brilijerer til tider offensivt og tar mye over rollen Pjanic har hatt de siste kampene. Er mye involvert og løser noen av de vanskelige situasjonene han blir satt opp i av medspillerne veldig bra. Får ikke den samme plassen og operere i da Totti entret banen og blir derav litt mer usynlig og defensiv.

Adem Ljajic- 5

Dommerkortet sier at han spilte, men det var ikke lett å finne Ljajic. Utenom å være tredje sist på scoringen til Destro var det umulig å se Ljajic. Ble til slutt byttet ut til fordel for Florenzi etter 80 minutter,  men ikke en gang da fikk vi med oss hvor serberen var.

Gervinho – 6,5

Er ikke like frisk som han tidligere har vært og hadde et par veike avslutninger. Lider litt av det dårlige pasningspillet i midtbaneleddet og får ikke ballen veldig ofte høyt i banen med en mot en på kanten. Skaffer straffe for tredje gang denne sesongen da han lurte keeper Gabriel i starten av den andre omgangen.

Mattia Destro – 6,5

Scorer og gjør ikke stor mer enn det. Er veldig lite involvert og driver mye rundt på topp uten å få så mye til, uansett er det gledelig å ha Destro tilbake med 2 mål på 2 kamper. Blir etter en time ofret for Totti.

Nicolas Burdisso (inn 43′) – 6

Lever farlig et par ganger da han kommer litt bakpå Balotelli og burde muligens vært bedre i forkant av det andre baklengsmålet. Har ikke den samme tryggheten som Castan, men skal ha for å komme rett inn på banen uten noen særlig form for oppvarming og leverer en helt grei kamp.

Francesco Totti (inn 62′) – 6

Av en eller annen merkelig grunn faller laget helt sammen etter at Totti entret gresset. Milan presset stort den siste halvtimen og Totti fikk ikke vist seg frem veldig positivt i comebacket. Uansett er det deilig å ha il Capitano tilbake og forhåpentligvis er han i gammelt godt slag da vi møter Juventus på nyåret.

Alessandro Florenzi (inn 81′) – N/A

Får ikke vist seg frem nok i de 10 minuttene han får spille til å få vurdering.

Rudi Garcia – 6,5

Tar poeng i en bortekamp Roma ikke har overbevist historisk og fortsetter å lede det eneste ubeseirede laget i Europa. Blir nødt til å gjøre bytte med Castan i første omgang og lider litt under å ha to spillere som burde bli byttet ut tidlig i den andre (Ljajic, Destro) og tar ikke sjansen på å benytte alle byttene for tidlig. Kan aldri klandre en trener for å sette inn på Totti, men det var kanskje ikke det rettet trekket sett i etterkant. Burde ha byttet ut Ljajic mye tidligere, men er som nevnt ikke villig til å risikere alle tre byttene tidlig.