Spillervurderinger Catania

Morgan De Sanctis – 7,0: Blir ikke satt på all verdens med prøver, men tar det som kommer. Tydelig i alt han gjør og er den trygge sisteskansen vi har ventet på i mange år. God jul, Morgan!

Maicon – 7, 0: Bra med offensivt i dag og kommer seg gjentatte ganger inn i Catanias straffefelt. Innleggene hans kunne med fordel truffet medspiller litt oftere, samt at han burde spilt 45 grader ut ved en anledning. Trygg defensivt. Får trekk for å pådra seg det som så ut til å være fotballhistoriens styggeste skade dersom vi skal dømme ut fra reaksjonen, men var kjapt tilbake på banen. Slutt med slikt.

Mehdi Benatia – 9,5: Det er ikke annet å si enn at Mehdi Benatia er fantastisk god. Så langt denne sesongen en av verdens beste midstoppere. Stopper alt som kommer mot ham enten det er langs bakken eller i lufta. Kommanderende og trygg. Scorer to og deler dermed toppscorertittelen i AS Roma med sine fire mål så langt. Tilnærmet perfekt kamp. Fikk passende nok kapteinsbindet da Totti ble byttet ut.

Leandro Castan – 8,0: Men han har litt av en makker ved siden av seg, Benatia. Castan har tatt kilometersteg fra forrige sesong, til tross for at han leverte til mer enn godkjent i kamikazefotballen til Zeman. Er kongen av sklitaklinger og treffer tilnærmet i timingen hver gang. Er dog ikke i nærheten av å utgjøre den offesive trusselen hans makker utgjør, men hva gjør vel det?

Dodó – 5,5: Får liksom ikke til noe verken den ene eller den andre veien, den hårfagre brasilianeren. Lange oppspill går som regel utover sidelinja, driblingsforsøk stopper i nærmeste mann og innlegg ser man lite til. Blir ikke satt på store prøver defensivt, men er ofte direkte fraværende. Da er det godt å ha Leandro Castan bak seg. Er fortsatt alt for uslept til at Sabatini ikke bør hente en venstreback i januar.

Michael Bradley – 6,5: Dette gikk bedre enn på San Siro, Michael. Enklere og defensive oppgaver kledde den skallede amerikaneren bedre. Plukket opp mye nedfallsfrukt før han distribuerte det greit videre. Får trekk for å være på etterskudd ved to anledninger i første omgang, hvorav den andre endte i gult kort. Hadde ikke vært noe å si på om han hadde fått det gule ved første anledning. Noen svake klareringer ut fra egen boks.

Miralem Pjanic – 6,5: Trivdes vel ikke utmerket som én av to dype i 4-2-3-1. Får først og fremst trekk for noen horrible ballmiss i første omgang, blant annet da han prøvde å slå tunnel på en Catania-spiller mens han var på vei hjem mot eget mål. Bedre etter at han ble flyttet opp.

Gervinho – 7,0: Ja, hvordan vurderer man egentlig Gervinho i dag?  Må få trekk for noen helt absurd svake avslutninger, blant annet da han bommet på Olimpicos blankeste kasse da han satte ballen i stanga. Det sier sitt om avslutningene til Gervinho at vi til og med må trekke han for målet han scoret. Var i ferd med å bli nok en youtube-miss, men skudde endret retning i hans egen stamfot og snek seg over streken. Fortjent var det, dog. For han var som vanlig et aktivum, men kom ikke forbi med samme letthet som tidligere i sesongen. Det gjorde han dog da han delte ut en solid fartsbot til en Catania-forsvarer. Skulle hatt straffe. Skaper fortsatt panikk og ubalanse hos motstanderne.

Francesco Totti – 6,5: Tydelig ute av kampform, men spilte seg etterhvert opp. Diagonalballene satt som et skudd, men han slet litt med vektinga av gjennombruddsballene. Kunne ha fått med seg en scoring, men både venstrefoten og keeper sørget for at så ikke skjedde. Det mest positive var selvsagt at il capitano fikk over 85 minutter i beina.

Mattia Destro – 8,0: Spiss med stor S. Beveger seg som en spiss og er på rett plass til rett tid når han scorer sitt tredje på like mange kamper. Gir betraktelig mer juling i dueller enn før, noe som resulterer i en målgivende pasning på Benatias første kasse. Vanskelig å forlange noe mer enn én scoring og én assist i løpet av 59 minutter av en spiss som nettopp har returnert etter et seks måneders skadeopphold.

Adem Ljajic – 8,0: Det stemte bedre for Ljajic i denne kampen enn det har gjort på en stund. Han gjorde ting enklere og valgte pasning der han tidligere har valgt skudd. Har fortsatt en tendens til å bli litt usynlig i perioder, akkurat som Erik Lamela hadde. Har noen fine dribleraid og la opp til Gervinhos etterlengtede scoring. Frisparket i forkant av Benatias andre for dagen var aldeles utsøkt. Med to målgivende kan Adem ta en velfortjent ferie, det feires trolig med Nutella og det jeg regner med er en nyanskaffet Play Station 4.

Rodrigo Taddei (31′) – 7,0: Må humre i juleskjegget av Taddei. Kommer inn for Destro og legger seg dypt på midten sammen med Bradley. Der ligger den tidligere vingen og dirigerer som om han aldri har gjort annet. Trer frem lagkamerater både her og der. Bommer dog monumentalt på en klarering i egen boks, uten at det får noen særlige konsekvenser.

Alessandro Florenzi (N/A): Får ikke vurdering. Holdt på å le seg i hjel da Gervinho rota inn 4-0.

Federico Ricci (N/A): Får ikke vurdering, men alltid godt å se unge, lovende spillere fra eget akademi få sjansen.