Oppsummering desember

Nok en måned begynner å gå mot slutten og det er på tide å gjøre opp en oppsummering av måneden som har gått. 4 kamper er spilt og Roma går inn i det nye året som det eneste laget i Europa denne sesongen uten tap. Kampene denne måneden var som følger (målscorer i parentes):

Atalanta 1-1 Roma (Strootman)   –Spillervurderinger

Roma 2-1 Fiorentina (Maicon, Destro) -Spillervurderinger

Milan 2-2 Roma (Destro, Strootman) – Spillervurderinger

Roma 4-0 Catania (Benatia x2 , Destro, Gervinho) -Spillervurderinger

 

For de som har gått glipp av de tidligere oppsummeringene:

Oppsummering september

Oppsummering oktober

Oppsummering november

 

Spillervurderingene som står etter hver spiller er vurderingene den spilleren har fått etter hver enkelt kamp denne måneden. N/A står for at spilleren ikke har spilt eller har fått for lite spilletid til å bli vurdert i den aktuelle kampen. Kun spillere med tre vurderinger eller mer har blitt vurdert:

roma atalanta

 

Morgan De Sanctis

Snitt desember: 6,00

4 kamper – 360 minutter – 4 innsluppet

Spillervurderinger: 4,5 – 6,5 – 6 – 7

Snitt totalt: 6,53

17 kamper – 1530  minutter – 7 innsluppet

 

Hele 4 baller måtte De Sanctis se gå bak seg i løpet av årets siste måned og dermed var desember den dårligste måneden for han sin del i følge våre spillervurderinger. Mye av grunnen til at det desember var  sisteskansens dårligste måned var keepertabben mot Atalanta som han absolutt burde ha avverget.  Like fullt har De Sanctis overgått de fleste forventninger og er den keeperen som har sluppet inn minst i de største ligaene i Europa med kun syv mål totalt. De Sanctis har tatt store steg fra hans siste sesong i Napoli, og vi kan prise oss lykkelig for at Rafael valgte Napoli fremfor Roma (6 innslupne på 3 kamper).

 

Maicon

Snitt desember: 6,25

4 kamper – 360 minutter – 1 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5 – 7 – 6 – 7

Snitt totalt: 6,43

14 kamper – 1172 minutter – 1 mål – 0 assist

 

Fikk sin første scoring i Roma-trøya da han sendte Roma i ledelsen mot Fiorentina. Har ellers vært veldig varierende i prestasjonene og går fra å være den rutinerte backen vi forventet til å være en liten gutt som er litt for glad i skyteknappen på FIFA. Defensivt har Maicon vært stort sett strålende, men skuddvilligheten hans er litt for håpløs til tider. Ingenting er galt i å prøve, men noen ganger blir det litt for mye prøving uten at brasilianeren selv har stor tro på det.

maicon fiorentina

Mehdi Benatia

Snitt desember: 7,13

4 kamper – 360 minutter – 2 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5 – 7 – 7 – 9,5

Snitt totalt: 7,03

16 kamper – 1423 minutter – 4 mål – 0 assist

 

Slet veldig med å håndtere German Denis i Bergamo og var en av Romas svakeste og leverte sin desidert dårligste prestasjon i Roma-trøya da. Gjorde opp for seg mot Milan hvor han nøytraliserte Balotelli fullstendig, men ble likevel en slags syndebukk da han glapp i markeringen på Zapata sin scoring. Matchen mot Catania er det ingen Roma-spillere på lenge som har vært i nærheten av å matche, fullstendig ustoppelig både offensivt og defensivt. Går inn i 2014 som delt toppscorer i klubben og de rundt 100 millionene Roma gav for marokkaneren virker bare mer og mer som et røverkjøp.

benatia castan

Leandro Castan

Snitt desember: 6,75

4 kamper – 314 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – 6,5 – 6,5 – 8

Snitt totalt:: 6,84

16 kamper – 1394 minutter – 0 mål – 1 assist

 

Romas mest stabile spiller er en av de få som ennå ikke har tegnet seg på scoringslisten. Det gjør lite ettersom det defensive arbeidet hans er godt over godkjent. Har blitt en ekstremt mye bedre spiller enn i fjor. Skiltaklingene og de lange pasningene er veldig bra, men blir til tider satt i skyggen av midtstoppermakker Benatia som har et høyere maksnivå. Få ekstreme ferdigheter gjør at han muligens faller litt igjennom på vurderingene, men ingen spillere har hatt en høyere bunnotering enn Castan. Stabil med stor s.

 

Dodô

Snitt desember: 5,88

4 kamper – 360 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6 – 6 – 6 – 5,5

Snitt totalt: :6,06

10 kamper – 671 minutter – 0 mål – 0 assist

 

Det blir aldri helt det store med Dodô og en venter fortsatt på hans store gjennombrudd. Gjør sakene sine uten store feil, men bidrar heller ikke i veldig stor grad til noe positivt. Virker som regel frisk i starten av hver kamp og spiller på litt høyere risiko da, men når det ikke fungerer har han en lei tendens til å bli passiv og spille på det sikre utover. To av Romas dårligste spillere er venstrebacker og en skal vel ikke dette av stolen om det kommer en forsterkning inn på den plassen når overgangsvinduet åpner. Sabatini og co har fortsatt tro på brasilianeren, men vi må snart se noen bedre tendenser for å bli overbevist om at 21-åringen skal bli vårt faste innslag på venstrebacken i årene fremover.

 

Kevin StrootmanKevin Strootman- Milan

Snitt desember: 6,83

3 kamper – 270 minutter – 2 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 6,5 – 7,5 – N/A

Snitt totalt: 6,87

15 kamper – 1324 minutter – 4 mål – 6 assist

 

Totti har fått besøk på assistoppen og Florenzi måtte også se en nederlender komme opp på likt antall scoringer. Ingen i klubben har scoret flere eller assistert mer enn Strootman og 23-åringen har vært Romas beste i to av de tre kampene han har spilt denne måneden. Det oser selvtillit av Strootman om dagen og feier alle overgangsrykter til side etter en strålende start på Roma-karrieren. Romas dyreste signering i sommer har vist stor klasse til tider og det er sjeldent vi ser veldig dårlige prestasjoner av han. Måtte stå over (som planlagt) mot Catania grunnet gule kort og er for fullt med igjen til toppoppgjøret på søndag. Har vært den helt klart beste midtbanespilleren til Roma denne måneden etter å ha blitt litt overskygget av de til tider tidligere.

 

 

Michael Bradley

Snitt desember: 5,5

3 kamper – 270 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – N/A – 4,5 – 6,5

Snitt totalt: 5,92

11 kamper- 555 minutter – 1 mål – 0 assist

 

Muligens vi har blitt litt for fine på det med tanke på den deilige midtbanen (Pjanic-Strootman-De Rossi) og Michael Bradley blir en veldig kjedelig spiller i forhold. Gjør seg stort sett ikke bort i de kampene han får sjansen, men greier aldri å fylle tomrommet etter de litt for «kortglade» midtbanekollegaene. Som en ser totalt så har amerikaneren mange kamper, men få minutter og får ikke alltid tid nok til å vise seg frem. Desember har vært en måned Bradley har fått tre hele kamper, men har overbevist få. Var vel kun Milan som kunne tenke seg å kjøpe amerikaneren etter kampen på San Siro hvor Bradley hadde flere glitrende pasninger til Milano-laget samt avverget scoring i mot for de ved flere anledninger. Overgangsvinduet åpner snart og med en viss belgier på vei inn portene på Triagoria er ikke veien ut av portene så veldig lang for Bradley.

 

Miralem Pjanic

Snitt desember: 6,17

3 kamper – 197 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 6,5 – 5,5 – N/A – 6,5

Snitt totalt: 6,81

16 kamper – 1259 minutter – 3 mål – 4 assist

 

Fra å bli truet på trening i sommer til å storspille innledningsvis og tatt sitt Bosnia til VM har Pjanic opplevd en veldig formsvikt den siste tiden. Desember måned har vært en dårlig måned for bosnieren som ikke har vært involvert i noen av Romas 9 scoringer, men gjorde seg heller bemerket ved å pådra seg et håpløst rødt kort på tampen mot Fiorentina. Har til tider vært en skygge av seg selv og en kan lure på hva det skyldes. Juleferien kommer nok godt for Pjanic som muligens trenger å lade batteriene for å komme opp på nivået han var rundt oktober.

de rossi atalanta

 

Daniele De Rossi

Snitt desember: 6, 17

3 kamper – 237 minutter – 0 mål – 0 assist

Spillervurderinger: 5,5 – 7 – 6 – N/A

Snitt totalt: 7,09

16 kamper – 1407 minutter – 1 mål – 0 assist

 

Som sin bosniske lagkamerat på midten har ikke julestresset hatt noen positiv innvirkning på spillet på banen. Leverte uten tvil sesongverste (som mange andre) mot Atalanta og har ikke greid å lede laget som han bør når laget har blitt presset. Gjorde en bra kamp mot Fiorentina, mens hans tidlige gule kort mot Milan sørget for at han ble alt for passiv i taklingene resten av kampen. Kampen mot Catania måtte De Rossi stå over grunnet gule kort og det er nok en veldig utladet og klar De Rossi som møter opp på Juventus stadium på søndag for å tette igjen luken på toppen.

Gervinho

Snitt desember: 6,88

4 kamper – 360 minutter – 1 mål – 1 assist

Spillervurderinger: 6 – 8 – 6,5 – 7

Snitt totalt: 6,92

13 kamper – 1000 minutter – 4 mål – 2 assist

 

Ivorianeren er endelig for fullt tilbake fra skade og en begynner virkelig å se konturene av de han viste innledningsvis i sesongen. Flyr høyt og lavt igjennom samtlige kamper, og er helt klart en av de mest delaktige Roma-spillerne på banen. Var rusten og usynlig mot Atalanta, mens Fiorentina skjønte raskt at driblefanten de har på kanten ikke kunne måle seg med Roma sin og Gervinho var bakmannen til begge Romas scoringer den kvelden. Skaffet sesongens tredje straffe mot Milan og gikk opp på scoringstoppen med en haug andre da han satte spikeren i kista mot Catania etter å bommet ufattelig mye tidligere. Tilbakekomsten til Gervinho har vært av det gledelige slaget og få spillere er det knyttet et så stort spenningsmoment til når Gervinho mottar ballen.

gervinho milan

Adem Ljajic

Snitt desember: 6,25

4 kamper – 276 minutter – 0 mål – 3 assist

Spillervurderinger: 6 – 6 – 5 – 8

Snitt totalt: 6,35

14 kamper – 847 minutter – 3 mål – 3 assist

 

Spør du etter en Light Lamela i baren blir du servert Adem Ljajic. Har ikke den samme spisskompetansen som sin forgjenger, men har arvet den dårlige kvaliteten av å forsvinne helt ut av kamper. Mot Milan skulle du ha rimelig gode øyne for å finne Ljajic, selv ikke da han ble byttet ut var det mulig å finne han og det virket som Roma spilte med 10 mann den kvelden. Gledelig er det at han er Romas assistkonge i desember med hele tre målgivende hvorav to av de kom under årets siste kamp noe som reddet snittvurderingen betraktelig. Er hele tre måneder siden sist serberen befant seg på scoringslisten og er per dags dato det dårligste kjøpet til Sabatini i sommer. Vi får håpe at vårsesongen blir like bra som det den var i Fiorentina (10 mål).

Mattia Destro

Snitt desember: 7,33

3 kamper – 156 minutter – 3 mål – 1 assist

Spillervurderinger: N/A – 7 – 7 – 8

Snitt totalt: 7,33

3 kamper – 156 minutter – 3 mål – 1 assist

 

Etter å ha vært på sidelinjen i et halvt år har Mattia Destro kommet som en vind inn i Romas angrepsrekke som sårt har trengt en måltyv den siste tiden. 3 mål og 1 assist på 156 minutter er ikke annet enn imponerende. Effektiviteten er det ihvertfall ikke noe å si på hvor omtrent alle gangene han har vært nær ballen har endt i mål. Selv om det er lett å bli blendet av 3 mål på 3 «innhopp» har vi fortsatt til gode å se det beste av Mattia. Samtlige av scoringene har vært veldig enkle å sette inn for unggutten og han har blitt servert på sølvfat av medspillere og motspillere. Forhåpentligvis er Mattia snart klar for å fullføre samtlige 90 minutter så cornerflaggene rundt om kring i støvelandet blir flittig brukt til «Destro-dansen». Et gledelig «comeback» og Mattia er uten tvil månedens spiller i følge våre spillervurderinger!

 destro catania

Rudi Garcia

Snitt desember: 6,75

Trenervurdering: 5,5 – 7 – 6,5 – 8

Snitt totalt: 7,06

Sjokkerte de fleste med laguttaket mot Atalanta da blant annet Marquinho og Bradley fikk starte fremfor Ljajic og Pjanic noe som viste seg å ikke være veldig klokt i ettertid. Kom endelig tilbake på vinnersporet igjen mot Fiorentina da han endelig fikk satt inn på Destro som avgjorde matchen. Burde ha halt i land seieren i Milano, men skader og flere dårlige prestasjoner gjorde at handlingsrommet for byttene var veldig begrenset. Med både Strootman og De Rossi ute mot Catania endret Garcia for første gang formasjonen bort fra 4-3-3 i Roma og la om til 4-2-3-1 med et veldig hyggelig resultat.

 

Topp 5 Desember

1. Mattia Destro 7,33

2. Mehdi Benatia 7,13

3. Gervinho 6,88

4. Kevin Strootman 6,83

5. Leandro Castan 6,75

5. Rudi Garcia 6,75

 

Topp 5 totalt (min. 9 kamper)

1. Francesco Totti 7,1

2. Daniele De Rossi 7,09

3. Rudi Garcia 7,06

4. Mehdi Benatia 7,03

5. Gervinho 6,92

 

 

PS! Det kommer en ny oppsummering om to uker da det er halvspilt sesong med en grundig analyse og statistikker over hvordan spillerne har gjort det under den første halvdelen av sesongen!