Spillervurderinger: Juventus 3-0 Roma

Morgan De Sanctis – 6,0
Målene har omsider begynt å komme mot et forsvar som har vært Europas gjerrigste hittil i sesongen, men Romas sisteskanse burde ikke slite så altfor mye med nattesøvnen av den grunn. Er mer eller mindre sjanseløs på alle tre målene, selv om han muligens kunne prestert bedre når Vidal spilles gjennom i forkant av 1-0 (hvorfor han heller lener seg mot den venstre foten Vidal har godt plantet i bakken enn den høyre han skyter med skjønner jeg fint lite av, men så er det ikke jeg som har 362 kamper i Serie A heller).

Maicon – 5,0
Frisk start av brasilianeren, som innledningsvis lager trøbbel for Juves venstrekant med et par dynamiske raid. Men går tom for damp mot slutten av første omgang, og etter pause har han mer enn nok med å begrense fremdriften til Pogba og Asamoah. Får liten/ingen hjelp av Ljajic, og får i likhet med de fleste av lagkameratene sine aldri vist hva han egentlig er god for.

Mehdi Benatia – 5,5
Benatias dårligste kamp for Roma, og karakteren kan nok for enkelte synes litt vel raus. Men sannheten er at Benatia er den i backlinja som påtar seg mest ansvar, og for det meste gjør han sakene sine bra. Viser styrke i duellene med Llorente, og selv om han opphever offsiden på målet til Vidal er det ikke Benatias feil at resten av forsvaret lar seg passere såpass lett av Tevez i forkant. Viser lederegenskaper mot slutten, når han roer ned en hissig Ljajic og muligens redder serberen fra gult kort nummer to.

Leandro Castan – 4,0
Involvert i samtlige baklengs. Mens stopperkollega Benatia har mer eller mindre kontroll på Llorente sliter Castan voldsomt med å holde styr på Tevez, og makter ikke å stoppe argentinerens dribleraid i forkant av 1-0. På 2-0 blir han stående som hjelpesløs tilskuer når Bonucci lurer seg unna markeringen hans og får sklidd inn 2-0, før han tar en Suarez på streken, lager straffe og reduserer Roma til ni mann. Skal blir greit med en liten pause nå, Leandro.

Dodo – 5,5
Han vil, han vil; han bare får det liksom ikke til. Får en halv karakter mer for innsatsen enn han kanskje burde, men så har 21-åringen en av Serie As vanskeligste oppgaver foran seg også: ikke bare må han konstant forholde seg til synet av Lichtsteiner som ligner mer og mer på en ork for hver gang man ser han, kanten hans utfordres også jevnlig av en Arturo Vidal som er skikkelig ugrei om dagen. Dodo viser nok en gang at potensialet er der, men at det må mer rutine på plass.

Kevin Strootman – 5,0
Møter for første gang i Serie A en midtbane helt på høyde med sin egen, og foruten det første kvarteret får han aldri satt særlig preg på kampen. Har sitt fulle hyre med å holde Vidal og Pogba i sjakk, og bidrar i liten grad til det offensive. Etter formasjonsendringen i andre omgang parkerer nederlenderen på egen halvdel, og kommer vel aldri egentlig inn i kampen igjen.

Daniele De Rossi – 4,0
Ok, la oss være helt ærlige nå. Jeg elsker De Rossi. Når jeg ser han jublende etter en seier, eller knust etter et tap, er det som å se en nær venn. Du føler gleden og smerten hans på en unik måte, i enda større grad enn selv Totti. Men det finnes ingen unnskyldninger for det som skjedde et kvarter før slutt. De Rossi hadde frem til nedsablingen av Chiellini vært mer eller mindre anonym, men når han hopper inn i Juves nummer 3 med strake bein og plukker opp et rødt kort og en saftig suspensjon, da er det ikke vits i å prøve å rettferdigjøre det. Ettet at Totti gikk av banen tok De Rossi over kapteinsbindet, og som leder feilet han totalt. På tide med en tur i Zen-kloster nå, Daniele.

Miralem Pjanic – 6,5
Romas beste på en heller dårlig kveld. Pjanic lager trøbbel for et defensivt meget sterkt Juventus, og setter Buffon på prøve med et par brukbare langskudd. Får seg en skikkelig smell av Chiellini i første omgang, og bærer tydelig preg av det resten av kampen (bosnieren spilte videre med en hel tape-rull surret rundt leggen). Når han går av banen tar han med seg mesteparten av Romas kreative fiber, og laget skaper ikke sjanser uten han.

Adem Ljajic – 3,5
Jeg skrev tidligere at Dodo vil, men får det ikke helt til. Ljajic får ikke til noe som helst, men gir i motsetning til brasilianeren inntrykk av at han gir ganske så beng. Det oppgitte kroppsspråket står i stil med den labre innsatsen, og serberen domineneres totalt av Chiellini. Blir spilt gjennom av Totti på 0-0, men bruker for lang tid på ballen og slomser bort muligheten. Sutrer på seg et gult kort på tampen, og må settes på plass av Benatia. På tide å skjerpe seg Adem, for dette er virkelig ikke bra nok.

Francesco Totti – 5,5
Det er ikke til å komme utenom: Totti er enda ikke 100% tilbake fra skaden han pådro seg mot Napoli. Det første kvarteret gjør kapteinen det meste riktig, og markerer Pirlo så effektivt at det svarthvite maskineriet sliter med å komme skikkelig i gang. Men utover i første omgang slipper han gradvis grepet på Pirlo, og Juventus tar mer og mer kontroll. Usikkert om dette skyldes manglende energi eller et bevisst valg om å satse mer offensivt, men det var et av øyeblikkene som endret kampbildet. Kunne notert seg for en målgivende, men Ljajic floppet alene med Buffon. Klarer ikke løfte resten av angrepet på samme måte som han pleier.

Gervinho – 5,0
Får aldri ballen i farlige posisjoner, og har en lei tendens til å vandre rett inn i offside de få gangene Roma er i ferd med å spille han gjennom. Gervinho er mer eller mindre usynlig store deler av kampen, og når han må trekke dypere ned på banen for å hente ballen har rivjernene på midten til Juve få problemer med å nøytralisere han. Kommer aldri skikkelig i gang, og avslutter kampen med 0 skudd. Satser på at Garcia får vrengt av usynlighetskappa til neste kamp.

Innbytter 1: Mattia Destro – 5,5
Erstatter en småskadd Pjanic, og bidrar med sårt tiltrengte offensive kvaliteter. Gir Roma litt mer tyngde i angrep, men sliter voldsomt med den tøffe markeringen til Bonucci. Får ballen i i en lovende posisjon én gang, men roter den bort med et klumsete førstetouch. Hadde uten tvil hatt det lettere om Pjanic stadig hadde vært på banen, ettersom han aldri får den assistansen han trenger.

Innbytter 2: Vasilis Torosidis – 5,0
Kommer inn for Dodo, og det er vel i bunn og grunn det man kan si om Torosidis i går. Solid defensivt, men roter bort ballen for mye i angrep og kommer aldri helt inn i kampen. Viser, om noe, behovet for å hente en back i januar.

Innbytter 3: Alessandro Florenzi – N/A
Kampen punkteres så å si med én gang Florenzi erstatter Totti, men det er ikke Alessandros feil. Får akkurat ikke nok tid til å hente med seg en karakter, men løpskraften hans var savnet tidligere i kampen. Med Ljajic ute med suspensjon i neste runde starter Florenzi etter all sannsynlighet neste seriekamp, men det burde han muligens ha gjort i dag også, på bekostning av Ljajic.

Rudi Garcia – 5,5
Ikke lett å gi Garcia karakter her. Tas på senga av at Juventus går ut i en tilnærmet 5-4-1 og overlater ballinnhavet til gjestene, og det er liten tvil om at Antonio Conte går seirende ut av den taktiske kampen. Franskmannen gjør også et feilsteg i andre omgang, da laget hans går over i en 4-2-3-1 etter 0-2. Med Pjanic ute kommer aldri den avgjørende pasningen, og både vingspillet og løpene fra Strootman ebber ut i ingenting da Juve tetter igjen sentralt.

Til Garcias forsvar skal det sies at Conte velger en taktikk som krever svært mye disiplin for å gjennomføre, og at lag som har prøvd på lignende taktikk mot Roma tidligere denne sesongen har blitt utslitt og frakjørt av et pulserende, dynamisk lag som setter motstanderen under konstant press. At det mislyktes i Torino i går sier mer om kvaliteten på motstanderen enn det gjør om Garcia.