Forhåndsomtale: Roma-Sampdoria

I fjor glapp sølvstjerna ut av hendene våres på bitreste vis, men i morgen starter en ny jakt og første hinder på veien er Sampdoria på Olimpico.

coppa-italia

Etter å ha blitt sendt hjem fra Torino med 0-3 i bagasjen er Roma ivrige etter å slå tilbake med seier på første forsøk i form av avansement i Coppa Italia. Og hvis Roma greier å avansere er det duket for revansje på Juventus Stadium om to uker.

For Coppa Italia er en turnering Garcia er lysten på å vinne og sa på pressekonferansen i dag at han ville stille med et sterkt lag. I mål vil den polske keeperen Lukasz Skorupski få prøve seg for første gang, mens det er vanskelig å spå resten av lagoppstillingen med tanke på at det er cup, men de store endringene kan en ikke forvente.  Balzaretti, Romagnoli, Pjanic, Nainggolan og Borriello er alle utilgjengelige og ikke med i troppen, men ingen grunn til bekymring ettersom både Pjanic og Nainggolan skal være klare til helgens oppgjør.

Torsdagens motstander Sampdoria har kommet seg til åttendelsfinale etter at de slo Benevento 2-0 i tredje runde før de knuste Hellas Verona 4-1 forrige måned. Sampdoria har vært i god form i det siste og de hadde fem kamper uten tap før Napoli beseiret blucerchiati på mandag. Det er dog ventet at trener Sinisa Mihajlovic kommer til å gjøre store endringer på laget som tapte mandag. Nevnte Mihajlovic er en av få som har spilt for både Roma og Lazio, men hjertet hans ligger utvilsomt hos de lyseblå og serberen vil nok smile godt om han greier å slå ut Roma i morgen. Et annet spenningsmoment i kampen er at Adem Ljajic møter tidligere Seriba-trener Mihajlovic for første gang siden han nektet unggutten å spille på landslaget etter at Roma-spilleren ikke sang nasjonalsangen.

Dommer for dagen er Dino Tommasi som aldri før har dømt Roma.

 

Sannsynlige lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Skorupski; Maicon, Castan, Burdisso, Dodô; Bradley, Strootman, De Rossi; Ljajic, Destro, Florenzi

Sampdoria (4-2-3-1): Fiorillo; De Silvestri, Gastaldello, Costa, Poulsen; Obiang, Renan; Gabbiadini, Bjarnason, Sansone; Pozzi

 

Avspark er 18.00, men dessverre har ingen norske leverandører kjøpt Coppa Italia-rettighetene og kampen vises dermed ikke på TV. 

Vinneren av kampen møter Juventus på Juventus stadium 21. januar, mens i en eventuell semifinale blir mest sannsynlig Lazio eller Napoli motstander.