Garcia: Vi blir sterkere med Nainggolan

I forkant av morgendagens Coppa Italia-kamp mot Sampdoria (avspark 18:00) avholdt Rudi Garcia pressekonferanse hvor han uttalte seg for første gang om nysigneringen Radja Nainggolan i tillegg til å røpe deler av laguttaket. Her er et utdrag av hva treneren hadde å si:

 

Hvordan vil lage endres med Nainggolan? Og drar Pjanic i juni?

Jeg snakker ikke om overgangsmarkedet, men jeg kan snakke om Nainggolan som er en Roma-spiller.

Vi vil bli sterkere med han, han er ikke bare en signering for halve sesongen men for fremtiden. Det er ikke dumt å ha en høyt profilert spiller hvis vi vil spille i Europa.

Pjanic? Ingenting er endret.

Hvor kan Nainggolan spille?

Han kan spille i alle tre posisjoner på midtbanen, han kan gjøre alt.

Hva tar du med deg fra kampen i Torino?

Vi er fokusere på Coppa Italia, det er en bra ting å spille rett etter et tap, nå er det ingenting mer si om den kampen. Vi er fokuserer på morgendagens kamp og målet vårt er å kvalifisere oss til kvartfinalen.

Hvordan reagerer du på det første tapet?

Når det skjer vil vi spille ny kamp så raskt som mulig og i morgen har vi muligheten til det. Kampen i morgen vil vi vise oss selv og andre at vi kan komme tilbake på vinnersporet.

Conte sa han vant taktisk…

Det er ikke noe mer å si om den kampen, det er viktig å ikke bruke tid på den kampen, vi skal tenke på kampen i morgen og slå tilbake med seier.

Det er en bra ting at vi spiller hjemme og vi håper at supporterne kommer selv om kampen spilles kl. 18 når folk er på jobb. Jeg synes det er dumt at kampen spilles da ettersom det ikke gir folk muligheten til å komme på stadion grunnet arbeid.

Vil De Sanctis eller en av reservekeeperne stå?

Når Coppa Italia kommer etter en pause er det tre kamper på rad. Skorupski er en spiller som fortjener å spille og vil stå i morgen, han er heldig som har De Sanctis og Lobont som hjelper han, han trener veldig bra.

Det er helt normalt, ikke et tegn på at vi undervurderer kampen, jeg vil vinne i morgen og det eneste som betyr noe for meg er at det beste laget vil spille.

Vil Jedvaj få sin debut?

Vi får se i morgen, det beste laget vil spille. Vi får se om Pjanic er restitutert eller ikke og om Nainggolan blir tatt ut eller ikke, men han (Nainggolan) vil være klar til søndag.
Romagnoli og Balzaretti kan ikke spille, de er andre er klare. Vi har hatt fire dager på oss fra søndagens kamp og laget vil være 100% fysisk klare. Jeg vil vinne og vi håper at vi slipper ekstraomganger.

Vil Roma gå ut på banen i morgen for å kjempe om troféet etter tapet mot Juventus?

Det som er farlig i fotball er å gjøre konklusjoner etter kort tid, før den kampen vi hadde ikke gjort det dårlig og vi kan gjøre det igjen. I Frankrike er cupen veldig viktig og det er ingen dum idé for oss å putte en stjerne på drakta.

De Rossi?

Han er bra han og føler seg bedre, han har hatt 15 dager på å komme seg på og det er bra ettersom han er viktig for laget.

Når kommer Balzaretti tilbake?

Snart håper jeg. Skaden han har er ikke enkel, en dag er han mye bedre og en annen er det dårligere. Vi må ta steg for steg med hans skade, men jeg tror at han føler seg mye bedre. Han trente bra i dag og han tenker alltid positivt.

Jeg håper han snart er klar selvom jeg er fornøyd med Dodo, men jeg håper at det vil bli konkurranse om plassen når han kommer tilbake. Hvis Dodo blir skadet har jeg ingen erstattere.

Hva endres med Nainggolan på midten?

Miralem kan spille høyere i banen, Radja har også noen viktige offensive fibre. Jeg tenker ikke å endre vår måte å spille på. Å spille med tre midtbanespillere trenger man fem eller seks gode spillere, vi har Bradley og Taddei i tillegg til Florenzi og Ljajic.

Vi har spilt noen kamper med to suspensjoner og skader og vi kan ikke gå igjennom en sesong med kun tre midtbanespillere, ankomsten av Radja er gode nyheter og vi vil bli bedre neste sesong.

Ville du ha endret noe på formatet Coppa Italia har for å gjøre det mer interessant?

I Frankrike det er et problem med kalenderen, men det er en fin ting at alle lagene spiller, inkludert de minste klubbene.

Det er den korteste veien til Europa og vinne et trofé. Vi håper å nå til kvartfinalen i morgen.

Kan tanken på 26. mai påvirke spillerne i morgen?

Jeg har ikke tenkt på det i det hele tatt, men når du nevner det er jeg nødt til å forberede før kampen, tusen takk!

Drar Borriello og Marquinho?

Ankomsten av Radja er en bra ting.Jeg håper ingen drar ettersom vi er sterkere med hele laget, men det er fortsatt litt tid igjen og neste gang vil det bli mer riktig av meg å svare.